Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Пролетта е тук. По какво личи ли? Е, как

Слънчевите лъчи достигнаха и до нас, затова сме на лежерна вълна.С малките ни приятели от 29-а детска градина „Слънце“ този път разговаряхме за птички, пеперуди и цветя.. Как разпознаваме, че вече е

ПРОЛЕТ

може би по пролетната умора. Вас налегна ли ви вече? 

Е, разбрахме кои са отличителните белези, по които познаваме, че е настъпила пролетта. Ако видите цъфнали дървета, кокичета, прелетни птици и ви вали дъжд и някоя гръмотевица падне на главата ви – значи е пролет. 

Разбрахме също какво е пролетна умора, а децата ни успокоиха, че е нормално да я изпитваме целогодишно и ни дадоха и съвети как да се справим с нея –10 ореха на ден + тренировки.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Увеличават се случаите на морбили в София и София-област

Близо 500 са случаите на морбили в България, болните в София и София-област се увеличават, обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по време на официалното откриване на Европейската имунизационна седмица. Слоганът на инициативата тази година е „Защитени заедно, #Ваксините Действат”, а основната й цел е да бъде повишена..

обновено на 24.04.19 в 15:59

Възстановяват фонтана на пл. „Славейков“

Фонтанът на пл. „Славейков“ е пълен с вода и текат тестове преди да бъде пуснат отново. От Столична община заявиха, че в момента правят проби и фонтанът най-вероятно скоро ще заработи. Фонтанът е бил напълно демонтиран от площада и след неговия ремонт отново е върнат, но обновен. Съоръжението е част от реконструкцията на площад "Славейков". Фонтанът ще..

обновено на 24.04.19 в 15:58

30 компании представят възможности за кариерно развитие на студенти

Кариерният център на Стопанския факултет на Софийския университет и Германо-българската индустриална търговска камара, за трета поредна година организираха Кариерен форум във факултета. Целта му е да събере на едно място млади, мотивирани и добре образовани хора и работодатели, търсещи служители и стажанти. Трийсет компании - водещи работодатели..

публикувано на 24.04.19 в 15:28

Достижим ли е "Плажът на мечтите"

Тази сутрин в „Радиокафе“ наш гост бе писателят и издател Александър Тренев, който представи книгата на перуанския писател Серхио Бамбарен  - „Плажът на мечтите“. Серхио Бамбарен Роджеро е роден през 1960 г. в Лима, Перу. Завършил средното си образование в британско училище, но израснал в град, определил си среща с морето, той от ранна възраст..

публикувано на 24.04.19 в 12:45

На втория полумаратон участниците бягат до (а не през) Летище София и обратно

Второто издание на Софийският полумаратон по шосейно бягане ще се проведе на 12 май. Каузата този път и ограничаване използването на пластмаса за еднократна употреба. Обичаме природата, затова в рамките на събитието ще заменим всички пластмасови консумативи за еднократна употреба с техни устойчиви алтернативи. Мяркатa е част от нашата цел да..

публикувано на 24.04.19 в 12:22

Време е за приготовленията за Великден

Броени дни преди Великден вече е време да започнем с приготовления за празничните дни. Ако все още нямате готов списък за пазаруване, на помощ идват децата от 29 ДГ „Слънце“ в столичния квартал "Изток“. Каква е тайната на перфектния козунак, как и къде боядисваме яйцата - чуйте в анкетата на Александра Илиева.

публикувано на 24.04.19 в 10:56

Изпитват новите влакчета на метрото

Започват тестовете на новите влакове на софийското метро. Те ще се движат от метростанция „Красно село“ до метростанция бул. „България“. На тестовете ще присъства столичният кмет Йорданка Фандъкова, която ще провери и напредъка по изграждането на третата линия на метрото. Гражданите ще могат да се..

публикувано на 24.04.19 в 09:53