Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Накъде в София

КНИГА

В сряда (3 април) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“ ИК „Жанет 45“ ще представи книгата „Влахос“ – роман на Николай Янков и Елена Щерева. „Влахос“ е роман за последните истински номади на Европа - каракачаните. Това е история за смисъла на вървенето и за силата на споделянето, за вечния кръговрат между долното и горното, за камъните, които никога не спират да се търкалят, защото всеки застой ражда бурени, а във всеки бурен се спотайва мъничко смърт."

КОНЦЕРТ

На 3 април в 18.00 ч., в галерия „Академия“ (НХА, ул. Шипка 1, София) ще се открие изложба на група “Градът”, обединяваща творците: Андрей Даниел, Божидар Бояджиев, Вихрони Попнеделев, Греди Асса, Недко Солаков и Филип Зидаров.

ТЕАТЪР

На голямата сцена в Народен театър "Иван Вазов" ще бъде премиерата на спектакъла  "Братя Карамазови" на Фьодор Достоевски под режисурата на Деян Пройковски. 
Македонският режисьор Деян Пройковски е постановчик и автор на сценичния вариант, също и преводач на текста. Музиката е на македонския композитор Горан Трайкоски, сценографията - на Валентин Светозарев, а костюмите - на Елена Иванова. Освен в София спектакълът ще има премиерни представления и в Пловдив на 6 и 7 април 2019 г. "Братя Карамазови" е първият спектакъл от поредицата проекти, които ще се осъществят в рамките на Асоциацията на балканските национални театри, създадена по инициатива на Народния театър "Иван Вазов" през април 2018 г. 


ФОРУМ

Софийска градска художествена галерия. Юбилейна научна конференция, посветена на 130-годишнината от рождението на Николай Райнов, организирана от Института за литература към БАН и Софийска градска художествена галерия.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook