Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В кв. "Горна баня" чакат повече от 50 г. асфалтирането на ул. "Мак"

Днес в предаването "Вашият глас" говорихме за една малка уличка в кв. "Горна баня". Потърси ни Петър Бабулков, който има малка къща на ул. "Мак" в квартала, за да изкаже възмущението си от това, че улицата, която е дълга около 100 метра и е в самия център на кв. "Горна баня", никога не е асфалтирана. 

Още през 1963 г. неговият баща подава молба в общината за асфалтиране на ул. "Мак". В писмото, с което оттам му отговарят, го уведомяват, че през следващата 1964 г. улицата ще бъде заложена за асфалтиране през 1965 година.

Оттогава досега са останали само обещанията и чакане повече от 50 години улицата да бъде ремонтирана. Бабулков неколкократно е разговарял с общинската администарция, но отговорът е - няма да е скоро. 

Бабулков ни разказа, че освен асфалт, липсва и канализация. Преди около три години той плаща около 3000 лв., за да има поне водоснабдяване. В същото време някои от съседните улици са канализирани и са извършени ремонтни дейности. 
Снимка
Бабулков попита трябва ли да чака още половин век, за да може ул. "Мак" да бъде благоустроена. 

Кметът на "Овча купел" Христина Семерджиева обясни за предаването "Вашият глас", че това ще се случи, ще се постарае да стане в кратки срокове, но не се ангажира кога може да стане това във времето.

Семерджиева посочи, че приоритет в района са улиците около детски градини, училища, болници, улици с изградена подземна инфраструктура, каквито са съседните на улица "Мак" - "Обзор" и "Каменица". 
На тези улици е положено цялостно асфалтиране поради факта, че е изградена канализация и има реализирано подземно трасе за газта. Кметът допълни, че всички улици се асфалтират поетапно. 

По повод обещанието за асфалтиране, отбелязващо половин век, Семерджиева коментира, че след промените дълго време в кв. "Горна баня" нито една улица не е била асфалтирана. Последните 10 години започна интензивното асфалтиране на улиците, каза Христина Семерджиева и помоли гражданите за търпение, защото сега администрацията се опитва да навакса пропуснатото в предходните години.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Илияна Илиева

Регионални иновационни центрове кооперират бизнеса с научни организации

В неделното ни „Радиокафе“ навръх Цветница гост беше Илияна Илиева, зам.-главен директор ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на икономиката. С нея разговаряхме за Регионалните иновационни центрове, които ще бъдат създавани в България. „Икономиката на България все още не е навлязла в етап на преход от ефикасна икономика..

публикувано на 23.04.19 в 18:05

В Студентски град създадоха споделено място за учене

Фондация „Bfree“ и ПОдЛЕЗНО се обединяват зад най-новия проект „Студентко“. Идеята е да се създаде споделено пространство за учене в Студентски град. Проектът има за цел да подобри условията за учене и да предостави на младите хора едно достъпно, спокойно и приятно място за индивидуална и групова работа. За нас като бивши студенти голяма болка..

публикувано на 23.04.19 в 16:54

София трябва да развива конгресен, културен и събитиен туризъм

Конгресен, културен, събитиен и фестивален туризъм съставят основната визия за развитието на туризма в столицата ни до 2030 година. Това стана ясно в рамките на Шестата годишна среща на Националния борд по туризъм. През 2017 година София отбеляза около 13% ръст в броя на туристите (1 346 993 души) и около 15% увеличение на реализираните от тях нощувки...

публикувано на 23.04.19 в 16:44

Венета Райкова превръща малката черна рокля в съвременна носия

Завършила „Политология“ и „Външна политика и национална сигурност“, Венета Райкова “стъпва” на модния терен преди 8 години. Създава детски дрехи, след това изработва дизайни за възрастни и вплита в тях българска шевица с цветовете на трикольора. Любовта към България, преклонението пред историята и силата на българския дух, възхищението от културното и..

публикувано на 23.04.19 в 15:55

Отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право

Днес отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право , който се чества ежегодно на 23 април, по инициатива на ЮНЕСКО към ООН. С очитането на този ден в целия свят световната организация се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право.  За първи път празникът е отбелязан през..

обновено на 23.04.19 в 15:50
Димитър Маргаритов

Високо доверие, пряка комуникация и проучване при търгуване през социалните мрежи

Как да разберем качествени ли са продуктите, които купуваме за великденската си трапеза? Какво трябва да знаем, ако се отправим на пътуване по време на празничните дни? Тези въпроси отправихме към председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов , който гостува в предаването "Радиоприемница" по Радио София. По време на..

публикувано на 23.04.19 в 15:34

Спасяват пробитите дървета в жк. "Изгрев", строителство в зелените площи няма да бъде допуснато

В предаването „Вашият глас“ днес говорихме за зелените площи в столицата ни. В края на миналата седмица дърветата в градинката на ъгъла на ул. „Русаля“ и ул. „Самоков“ в район „Изгрев“ осъмнаха с дупки, пробити в долната част на стволовете. Юра Димитрова, която живее в кв. „Изгрев“ и се грижи за градинката доброволно, в края на миналата седмица..

публикувано на 23.04.19 в 14:21