Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В кв. "Горна баня" чакат повече от 50 г. асфалтирането на ул. "Мак"

Днес в предаването "Вашият глас" говорихме за една малка уличка в кв. "Горна баня". Потърси ни Петър Бабулков, който има малка къща на ул. "Мак" в квартала, за да изкаже възмущението си от това, че улицата, която е дълга около 100 метра и е в самия център на кв. "Горна баня", никога не е асфалтирана. 

Още през 1963 г. неговият баща подава молба в общината за асфалтиране на ул. "Мак". В писмото, с което оттам му отговарят, го уведомяват, че през следващата 1964 г. улицата ще бъде заложена за асфалтиране през 1965 година.

Оттогава досега са останали само обещанията и чакане повече от 50 години улицата да бъде ремонтирана. Бабулков неколкократно е разговарял с общинската администарция, но отговорът е - няма да е скоро. 

Бабулков ни разказа, че освен асфалт, липсва и канализация. Преди около три години той плаща около 3000 лв., за да има поне водоснабдяване. В същото време някои от съседните улици са канализирани и са извършени ремонтни дейности. 
Снимка
Бабулков попита трябва ли да чака още половин век, за да може ул. "Мак" да бъде благоустроена. 

Кметът на "Овча купел" Христина Семерджиева обясни за предаването "Вашият глас", че това ще се случи, ще се постарае да стане в кратки срокове, но не се ангажира кога може да стане това във времето.

Семерджиева посочи, че приоритет в района са улиците около детски градини, училища, болници, улици с изградена подземна инфраструктура, каквито са съседните на улица "Мак" - "Обзор" и "Каменица". 
На тези улици е положено цялостно асфалтиране поради факта, че е изградена канализация и има реализирано подземно трасе за газта. Кметът допълни, че всички улици се асфалтират поетапно. 

По повод обещанието за асфалтиране, отбелязващо половин век, Семерджиева коментира, че след промените дълго време в кв. "Горна баня" нито една улица не е била асфалтирана. Последните 10 години започна интензивното асфалтиране на улиците, каза Христина Семерджиева и помоли гражданите за търпение, защото сега администрацията се опитва да навакса пропуснатото в предходните години.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изкуственият интелект и влиянието му върху живота на човека

Новите технологии и изкуственият интелект промениха света драстично през последните години. Хуманоидните роботи все повече се запътват към домовете на обикновените граждани в Китай, пише в своя статия Никола Папукчиев от HiComm. Пред Радио София той сподели как изкуственият интелект ще повлияе на живота ни от тук нататък. „Преди..

публикувано на 29.03.24 в 12:16

Джип избухна в пламъци в центъра на София

Инцидент в центъра на София – джип избухна в пламъци в района на площад "Руски паметник". Пожарът е възникнал тази сутрин, съобщиха очевидци на стихията, които качиха клип от пожара в социалните мрежи. Към момента няма данни за пострадали.  Очаквайте подробности!

публикувано на 29.03.24 в 10:08

Около 1000 деца годишно остават извън детските градини в столичния район "Триадица"

„Триадица“ е един от столичните районите с най-много чакащи за детските градини. Около 1000 деца годишно не успяват да се класират в детско заведение. Анализ, направен от районната администрация на „Триадица“ показва, че в рамките на следващите 3-4 години най-вероятно проблемът ще се прехвърли и в училищното образование. Тогава няма да достигат и..

публикувано на 29.03.24 в 09:53

Последен ден на хартиените рецепти за антибиотици

Днес е последният ден, в който лекари и зъболекари могат да изписват антибиотик на хартиена рецепта. Ще могат и през почивните дни, но за пациенти, които са потърсили спешна и неотложна медицинска помощ, а от понеделник антибиотиците ще се изписват само по електронен път. От 1 април медицинските специалисти няма да имат право да предписват..

публикувано на 29.03.24 в 08:23

Работната седмица завършва със слънце и температура в София около 21°

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт, съобщиха от НИМХ. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°; минималните ще са предимно между 4° и 9°, малко по високи в Северозападна България, в София – около 5°. Над планините ще бъде предимно..

публикувано на 29.03.24 в 07:35

Важна ли е грамотността при зрелостниците

На 27 март 2024 година стартира новаторска кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се дванадесетокластници под надслов "Животът няма "аУтокорект". Платформата "Как се пише?" стартира новаторска кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се дванадсетотокласници. Под надслов "Животът няма "аУтокорект" на 27 март, 50 дни преди..

публикувано на 28.03.24 в 17:44

Дискусии за ползите и рисковете в използване на интернет технологиите в рамките на CyberCLUB Community Day '24

Какви рискове крие интернет и как те могат да бъдат предотвратени? Как безопасно и отговорно да използваме последните иновации на технологичния прогрес, като изкуствен интелект, виртуални реалности, дронове и роботи? Това са само малка част от въпросите, които ще бъдат дискутирани в рамките на събитието CyberCLUB Community Day '24, посветено..

публикувано на 28.03.24 в 17:15