Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Неочакваните целувки - провокация или адреналин

Снимка: pixabay.com
След горещите срещи и разговори тази седмица за целувката според закона, в  литературата, театъра и киното, в „Радиоприемница“ завършихме темата с гледната точка и на хора, занимаващи се с различни спортове. В нашето студио бяха една от най-добрите ни ММА състезателки Анита Доганова, която извън ринга е детска учителка, Бояна Николова която бори гравитацията с пол денс и Светослав Николов от мото-клуб „Нощни вълци“.

Попитахме ги каква е тяхната гледна точка за целувка и как тя присъства в спорта, може ли вследствие на адреналина да се стигне до подобна реакция като тази на Кубрат Пулев.

Бояна разказа, че адреналинът при нея идва от сцената и на състезания.

Анита пък обясни, че адреналинът е на много високо ниво, дори и на тренировка, но трябва да умееш да го владееш. Да не позволяваш да те завладее, за да не изгубиш контрол по време на срещата.

Светослав пък поясни, че когато адреналинът те е завладял, границата е много тънка.

С годините, обаче, казват гостите ни, тези емоции се обуздават и няма място за целувки.

Според тях целувката е нещо лично и не трябва да се използва с цел реклама.

Анита разказа, че всеки боец на ринга се опитва да покаже надмощие превъзходство, но обикновено с други методи, не с целувки.

Анита Доганова, Бояна Николова и Светослав Николов и водещата Катя Василева

Относно „българската целувка“, Бояна изрази предположението, че желанието на Пулев вероятно е било „да прави любов, а не война“, но лично тя е против такъв тип нежелани действия. Според нея целувката е заложена в поведението ни, но днес не се знае кой за какво я използва.

За Светослав пък "моралът в "Люлин" може да е един, на село друг", но трябва да следваме закона. Според него обаче, в момента „лъха отвсякъде разкрепостеност“.

Анита обясни, че преди да си позволиш нещо подобно, трябва да помислиш как ще се почувства половинката ти. Според нея Джени Суши е търсила сама провокацията и се е възползвала от адреналина, който е завладял Пулев в този момент.

Проблемът е, че историята вече се комерсиализира, коментира Светослав и се пошегува, че следващият бой на Кубрат ще е с Андреа (официалната половинка на Кубрат – бел. ред.).

По темата за провокациите гостите ни обясниха, че в много спортове облеклото е по-оскъдно, за да могат спортистите да имат по-голяма свобода на движенията, за да се избягват наранявания, но не и за да предизвикват някакви други реакции. Непозволените провокации пък могат да доведат единствено до дисквалификации.

Има ли вече „Синдром Пулев“, дали целувката ще се превърне в спорт и кога са предстоящите състезания на нашите гости – чуйте в звуковия файл. 

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мира Радева представя Едит Пиаф, без да пренебрегва и мъжете ѝ

Мира Радева влиза в ново амплоа - звезда в авторски спектакъл с френска музика. И съм ентусиазирана, и притеснена, и уморена от репетиции – казва през Радио София известната социоложка. Самата тя иска да разсее онзи прекалено силен образ – на социолог и преподавател , защото отдавна е увлечена от изкуството. И ето - Нов Театър НДК предоставя..

публикувано на 19.07.19 в 19:31

Дневникът на една софиянка: Защо не е ваша работа да питате една жена дали ще има деца?

Малко преди да отлетя за поредното моминско парти, исках да засегна тази толкова щекотлива тема и не заради малоумни копи-райтърски решения на благородно настроени мъже, които смятат че с лафчета на гимназиално ниво биха накарали човек сериозно да се замисли върху семейното си положение и роля. Но няма какво да го премълчаваме този въпрос, повечето..

публикувано на 19.07.19 в 18:19

Граовската трапеза е не само красива, но към традицията прибавя нещо ново

Продължават нашите граовски разкази, този път с и за граовската трапеза. И по-конкретно - брезнишката. Все пак всички тези наши срещи са благодарение на второто издание на Църногорския събор над село Гигинци, в поляните на Гигинския манастир - място, където и преди десетки години е имало народни веселия. После, казват, се появил празникът в Пирот и..

публикувано на 19.07.19 в 18:02

България и Индонезия в "Синтез"

Има ли обща основа между съвременното изкуство на България и Индонезия – две държави, които, макар и разположени на различни континенти, носят наследството на изключително разнообразни култури и традиции?  Отговорът на този въпрос можем да открием в изложбата „Синтез“, организирана съвместно от Националната галерия Квадрат 500 и Посолството на..

публикувано на 19.07.19 в 16:44

С пет медала се завърна българският отбор от Международната олимпиада по физика

С пет медала се завърна българският ученически отбор от 50-то издание на Международната олимпиада по физика, която се проведе в Израел. И петимата участници в отборa завоюваха отличия в състезание между ученици от 80 държави.  Учениците са подбрани след множество участия в национални олимпиади и състезания и след активна работа, под ръководството..

публикувано на 19.07.19 в 16:08

Монета на цар Иван Асен II е сред находките от този сезон на Перперикон

Монета на цар Иван Асен II е сред откритите находки от настоящия археологически сезон на Перперикон. Освен, че е изключително рядка, монетата е доказателство за първото българско монетосечене. Това отбеляза ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров . Той представи някои от другите намерени артефакти през тази година, сред които са бронзови..

публикувано на 19.07.19 в 15:53
За сградите на училищата грижата е на общината, но има проблеми при паметници на културата с много собственици

Близо 200 паметници на културата в столичния район „Възраждане“ трябва да станат безопасни и да запазят духа и красотата си

Столичният район „Възраждане“ се слави с красиви сгради, но много от тях са стари, на възраст, надхвърляща дори 100 години. 197 от зданията са паметниците на културата и районната община полага усилия да убеди техните собственици да ги поддържа в добро състояние. Преди два дни при строеж на ул. „Софроний Врачански“ бе срутена съседна..

публикувано на 19.07.19 в 15:39