Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Неочакваните целувки - провокация или адреналин

Снимка: pixabay.com
След горещите срещи и разговори тази седмица за целувката според закона, в  литературата, театъра и киното, в „Радиоприемница“ завършихме темата с гледната точка и на хора, занимаващи се с различни спортове. В нашето студио бяха една от най-добрите ни ММА състезателки Анита Доганова, която извън ринга е детска учителка, Бояна Николова която бори гравитацията с пол денс и Светослав Николов от мото-клуб „Нощни вълци“.

Попитахме ги каква е тяхната гледна точка за целувка и как тя присъства в спорта, може ли вследствие на адреналина да се стигне до подобна реакция като тази на Кубрат Пулев.

Бояна разказа, че адреналинът при нея идва от сцената и на състезания.

Анита пък обясни, че адреналинът е на много високо ниво, дори и на тренировка, но трябва да умееш да го владееш. Да не позволяваш да те завладее, за да не изгубиш контрол по време на срещата.

Светослав пък поясни, че когато адреналинът те е завладял, границата е много тънка.

С годините, обаче, казват гостите ни, тези емоции се обуздават и няма място за целувки.

Според тях целувката е нещо лично и не трябва да се използва с цел реклама.

Анита разказа, че всеки боец на ринга се опитва да покаже надмощие превъзходство, но обикновено с други методи, не с целувки.

Анита Доганова, Бояна Николова и Светослав Николов и водещата Катя Василева

Относно „българската целувка“, Бояна изрази предположението, че желанието на Пулев вероятно е било „да прави любов, а не война“, но лично тя е против такъв тип нежелани действия. Според нея целувката е заложена в поведението ни, но днес не се знае кой за какво я използва.

За Светослав пък "моралът в "Люлин" може да е един, на село друг", но трябва да следваме закона. Според него обаче, в момента „лъха отвсякъде разкрепостеност“.

Анита обясни, че преди да си позволиш нещо подобно, трябва да помислиш как ще се почувства половинката ти. Според нея Джени Суши е търсила сама провокацията и се е възползвала от адреналина, който е завладял Пулев в този момент.

Проблемът е, че историята вече се комерсиализира, коментира Светослав и се пошегува, че следващият бой на Кубрат ще е с Андреа (официалната половинка на Кубрат – бел. ред.).

По темата за провокациите гостите ни обясниха, че в много спортове облеклото е по-оскъдно, за да могат спортистите да имат по-голяма свобода на движенията, за да се избягват наранявания, но не и за да предизвикват някакви други реакции. Непозволените провокации пък могат да доведат единствено до дисквалификации.

Има ли вече „Синдром Пулев“, дали целувката ще се превърне в спорт и кога са предстоящите състезания на нашите гости – чуйте в звуковия файл. 

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Илияна Илиева

Регионални иновационни центрове кооперират бизнеса с научни организации

В неделното ни „Радиокафе“ навръх Цветница гост беше Илияна Илиева, зам.-главен директор ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на икономиката. С нея разговаряхме за Регионалните иновационни центрове, които ще бъдат създавани в България. „Икономиката на България все още не е навлязла в етап на преход от ефикасна икономика..

публикувано на 23.04.19 в 18:05

В Студентски град създадоха споделено място за учене

Фондация „Bfree“ и ПОдЛЕЗНО се обединяват зад най-новия проект „Студентко“. Идеята е да се създаде споделено пространство за учене в Студентски град. Проектът има за цел да подобри условията за учене и да предостави на младите хора едно достъпно, спокойно и приятно място за индивидуална и групова работа. За нас като бивши студенти голяма болка..

публикувано на 23.04.19 в 16:54

София трябва да развива конгресен, културен и събитиен туризъм

Конгресен, културен, събитиен и фестивален туризъм съставят основната визия за развитието на туризма в столицата ни до 2030 година. Това стана ясно в рамките на Шестата годишна среща на Националния борд по туризъм. През 2017 година София отбеляза около 13% ръст в броя на туристите (1 346 993 души) и около 15% увеличение на реализираните от тях нощувки...

публикувано на 23.04.19 в 16:44

Венета Райкова превръща малката черна рокля в съвременна носия

Завършила „Политология“ и „Външна политика и национална сигурност“, Венета Райкова “стъпва” на модния терен преди 8 години. Създава детски дрехи, след това изработва дизайни за възрастни и вплита в тях българска шевица с цветовете на трикольора. Любовта към България, преклонението пред историята и силата на българския дух, възхищението от културното и..

публикувано на 23.04.19 в 15:55

Отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право

Днес отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право , който се чества ежегодно на 23 април, по инициатива на ЮНЕСКО към ООН. С очитането на този ден в целия свят световната организация се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право.  За първи път празникът е отбелязан през..

обновено на 23.04.19 в 15:50
Димитър Маргаритов

Високо доверие, пряка комуникация и проучване при търгуване през социалните мрежи

Как да разберем качествени ли са продуктите, които купуваме за великденската си трапеза? Какво трябва да знаем, ако се отправим на пътуване по време на празничните дни? Тези въпроси отправихме към председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов , който гостува в предаването "Радиоприемница" по Радио София. По време на..

публикувано на 23.04.19 в 15:34

Спасяват пробитите дървета в жк. "Изгрев", строителство в зелените площи няма да бъде допуснато

В предаването „Вашият глас“ днес говорихме за зелените площи в столицата ни. В края на миналата седмица дърветата в градинката на ъгъла на ул. „Русаля“ и ул. „Самоков“ в район „Изгрев“ осъмнаха с дупки, пробити в долната част на стволовете. Юра Димитрова, която живее в кв. „Изгрев“ и се грижи за градинката доброволно, в края на миналата седмица..

публикувано на 23.04.19 в 14:21