Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Доброволци се грижат за Витоша

Автор:
Снимка: Facebook
Доброволци масово се включват в акции по доизграждане и осъвременяване на туристическата инфраструктура на Витоша. Инициативата е на фондация "ЕкоОбщност" и дирекцията на Природен парк „Витоша“ и има за цел да привлича младежки колективи от столични фирми, които да освободят един свой уикенд и да го дарят на природата. 

Кампаниите за подобряване на туристическата инфраструктура на ПП "Витоша" са свързани и с подобряване на екипната среда във фирмите, взимащи участие. 

Всяка пролет след разтопяването на снеговете ясно се вижда къде са проблемите - кои пейки и беседки са с изгнили или разцепили се греди, кои канавки за отводняване на туристическите пътеки са запушени, кои мостчета са счупени. Сега е сезонът, в който всички желаещи фирми могат да се качат на Витоша и да прекарат един прекрасен съботен ден на чист въздух, дарявайки своя труд за природата и за останалите посетители на природния парк, каза директорът на фондация "ЕкоОбщност" Любомира Колчева.

Друга инициатива, която провокира доброволци да се грижат за ПП "Витоша", е идеята организация или просто група приятели да осиновяват част от туристическа пътека и да се грижат за нея, като поне няколко пъти годишно организират кампании по почистване и поддържане на инфраструктурата. 

Не са малко участъците, за които има кой да се погрижи, но има и такива, които все още търсят своите осиновители, казват от дирекцията на ПП "Витоша". 

Още - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Студентски град създадоха споделено място за учене

Фондация „Bfree“ и ПОдЛЕЗНО се обединяват зад най-новия проект „Студентко“. Идеята е да се създаде споделено пространство за учене в Студентски град. Проектът има за цел да подобри условията за учене и да предостави на младите хора едно достъпно, спокойно и приятно място за индивидуална и групова работа. За нас като бивши студенти голяма болка..

публикувано на 23.04.19 в 16:54

София трябва да развива конгресен, културен и събитиен туризъм

Конгресен, културен, събитиен и фестивален туризъм съставят основната визия за развитието на туризма в столицата ни до 2030 година. Това стана ясно в рамките на Шестата годишна среща на Националния борд по туризъм. През 2017 година София отбеляза около 13% ръст в броя на туристите (1 346 993 души) и около 15% увеличение на реализираните от тях нощувки...

публикувано на 23.04.19 в 16:44

Венета Райкова превръща малката черна рокля в съвременна носия

Завършила „Политология“ и „Външна политика и национална сигурност“, Венета Райкова “стъпва” на модния терен преди 8 години. Създава детски дрехи, след това изработва дизайни за възрастни и вплита в тях българска шевица с цветовете на трикольора. Любовта към България, преклонението пред историята и силата на българския дух, възхищението от културното и..

публикувано на 23.04.19 в 15:55

Отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право

Днес отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право , който се чества ежегодно на 23 април, по инициатива на ЮНЕСКО към ООН. С очитането на този ден в целия свят световната организация се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право.  За първи път празникът е отбелязан през..

обновено на 23.04.19 в 15:50
Димитър Маргаритов

Високо доверие, пряка комуникация и проучване при търгуване през социалните мрежи

Как да разберем качествени ли са продуктите, които купуваме за великденската си трапеза? Какво трябва да знаем, ако се отправим на пътуване по време на празничните дни? Тези въпроси отправихме към председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов , който гостува в предаването "Радиоприемница" по Радио София. По време на..

публикувано на 23.04.19 в 15:34

Спасяват пробитите дървета в жк. "Изгрев", строителство в зелените площи няма да бъде допуснато

В предаването „Вашият глас“ днес говорихме за зелените площи в столицата ни. В края на миналата седмица дърветата в градинката на ъгъла на ул. „Русаля“ и ул. „Самоков“ в район „Изгрев“ осъмнаха с дупки, пробити в долната част на стволовете. Юра Димитрова, която живее в кв. „Изгрев“ и се грижи за градинката доброволно, в края на миналата седмица..

публикувано на 23.04.19 в 14:21

"Трима мъже и една Маргарита" на сцената на Сатиричния театър

"Трима мъже и една Маргарита", най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър, можете да гледате от 19.30 часа на голяма сцена.   Лиза Шопова е автор на пиесата и режисьор. Това е втората ѝ творба за театър след "Всичко или нищо". Пиесата е писана специално за Христо Мутафчиев и за Асен Мутафчиев.  Другите две роли са поверени на Петър Калчев и..

публикувано на 23.04.19 в 13:31