Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Доброволци се грижат за Витоша

Автор:
Снимка: Facebook
Доброволци масово се включват в акции по доизграждане и осъвременяване на туристическата инфраструктура на Витоша. Инициативата е на фондация "ЕкоОбщност" и дирекцията на Природен парк „Витоша“ и има за цел да привлича младежки колективи от столични фирми, които да освободят един свой уикенд и да го дарят на природата. 

Кампаниите за подобряване на туристическата инфраструктура на ПП "Витоша" са свързани и с подобряване на екипната среда във фирмите, взимащи участие. 

Всяка пролет след разтопяването на снеговете ясно се вижда къде са проблемите - кои пейки и беседки са с изгнили или разцепили се греди, кои канавки за отводняване на туристическите пътеки са запушени, кои мостчета са счупени. Сега е сезонът, в който всички желаещи фирми могат да се качат на Витоша и да прекарат един прекрасен съботен ден на чист въздух, дарявайки своя труд за природата и за останалите посетители на природния парк, каза директорът на фондация "ЕкоОбщност" Любомира Колчева.

Друга инициатива, която провокира доброволци да се грижат за ПП "Витоша", е идеята организация или просто група приятели да осиновяват част от туристическа пътека и да се грижат за нея, като поне няколко пъти годишно организират кампании по почистване и поддържане на инфраструктурата. 

Не са малко участъците, за които има кой да се погрижи, но има и такива, които все още търсят своите осиновители, казват от дирекцията на ПП "Витоша". 

Още - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тарифите на тол системата ще станат ясни след средата на август

Обхватът и тарифите на тол системата ще станат ясни след средата на август. Тогава ще има и реална готовност системата да заработи. Това каза по време на брифинг зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заедно с директора на Националното тол управление Олег Асенов.   Зам.-министър Нанков посочи, че тол тарифите,..

публикувано на 25.06.19 в 17:22

„Парти с кауза“ в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“

Двама млади приятели намират баланса между доброто настроение и благотворителността като организират „Парти с кауза“ в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“.  Християна Кънева, която от години се развива в сферата на социалните грижи и подпомагане, и Пресиян Пеев, който работи в IT сектора, обединяват усилия, за да помогнат на нуждаещите се от..

публикувано на 25.06.19 в 16:43

Пазарите "Иван Вазов", "Красно село" и "Борово" - социални мрежи за бит и градска култура

В „Радиоприемница“ продължаваме да представяме пазарите на София като търговски дружества, места, които вървят към осъвременяване и в същото време се стремят да запазят своята самобитност. Днес наш гост беше Николай Попов, изпълнителен директор на Общинско дружество „Пазари Юг“, което управлява и стопанисва пазарите "Борово", "Красно Село" и "Иван..

публикувано на 25.06.19 в 16:24
Някога в Мировяне - родното село на Димитър Пенев, имаше стадион, на който можеше да се спортува

СОС предприема облекчаване на условията за наемане на спортни обекти

Наемането на общински спортни и туристически обекти на територията на София вече ще се прави при облекчени условия със срок до 30 години. Това предвижда нова Наредба за управление и разпореждане с общински спортни и туристически обекти, която Столичната община, която ще бъде подложена на обществено обсъждане. С удължаването на срока обектите ще..

публикувано на 25.06.19 в 16:15

Какви опасности за здравето дебнат през лятото

Лятото, без съмнение, е най-чаканият сезон, слънцето пък - най-мощният антидепресант. Релаксацията под галещите лъчи, при нежния допир на морските води, е мечтаната почивка. От друга страна, басейните също са възможна алтернатива на ваканцията край морето. Своите предимства имат и разходките на открито в планината. Всеки може да избере най-доброто за..

обновено на 25.06.19 в 16:05

Ще се увеличат българските стипендианти по програмата "Фулбрайт"

Повече български кандидати ще могат да участват в програмата "Фулбрайт". Програмата дава възможност за обучение, провеждане на изследвания или реализиране на таланти в САЩ. Организира се съвместно от България и Америка. Страната ни ще получи 280 хиляди долара допълнително през следващите три години. Програмата съществува в България от 26 години. За..

обновено на 25.06.19 в 15:49

Наталия Стоянова: Търсят се подходящи терени за паркинги в "Слатина"

Днес в предаването "Вашият глас" говорихме за липсата на места за паркиране в столичния район "Слатина". Проблемът засяга не само тази част на София , но жителите на "Слатина" ни потърсиха, с молба да им помогнем с алтернатива за паркиране.  Потърсиха ни нашата слушателка Весела Илиева от ул. "593-та", която живее в блок ново строителство. Със..

публикувано на 25.06.19 в 14:24