Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моделът Епифан Пефев: Отделяйте време за близките си хора, защото те са най-важни в нашия живот

5
Снимка: Личен архив
Той е икономист по образование, но не харесва работата зад бюро. Един човек, който обича силните емоции офлайн, иска да се научи да управлява лодка, а свободата и пътуванията са важна част от неговия живот. Срещаме ви с любимо лице от телевизионните реклами, билбордовете и модния подиум - моделът Епифан Пефев.

„Захванах се с професията съвсем случайно. Ваша колежка - журналист, която преди това е била модел, ме забеляза в едно заведение. Свърза ме с една от модните агенции. На шега и закачка, вече трета година с това се издържам.“

Още от самото начало младият мъж ни заинтригува с интересното си име. Той е кръстен на дядо си, като традицията датира от поколения назад в миналото.

„Доколкото знам, аз съм третият Епифан в моята фамилия. Така поне разбирам дали някой ме слуша, когато се запознаваме. Ако не отрази името ми, знам, че се е отнесъл някъде.“

Всички наблюдаваме моделите с възхищение, но не знаем действително какво се случва зад камерата. Епифан Пефев ни разкрива някои тайни от снимачната площадка.

„От всички платформи, в които можеш да работиш като модел, мисля че на мен най-много ми приляга работата пред камера - ако трябва да се заснеме видео или имиджово изображение за кампания. За мен изключително важно е да изпълнявам желанията на фотографа и в същото време да вложа своите идеи, за да се получи качествен продукт.“

Някои от вас може би си казват „Да си модел сигурно е лесно“, но всъщност стресът и напрежението могат да окажат сериозно влияние върху личността на един модел.

„До хората стига само най-хубавата част, крайният продукт. Те виждат как караш кола, как пиеш уиски или си облечен в прекрасен костюм. 

Трудната част за мен е емоционалното напрежение. Аз съм фрийлансър, което означава, че нямам сигурен доход. Трябва всеки месец много добре да разпределям харчовете си. 

От друга страна - ако от 10 кастинга успееш да вземеш един, това означава, че работиш много добре. Но в същото време означава, че 9 пъти са ти отказали работа, заради външния ти вид. Понякога това си играе с психиката ти.“ 

Въпреки емоционалното напрежение, обаче, професията на модел предоставя и огромни възможности и интригуващи перспективи.

„Обожавам да пътувам и да се запознавам с артистичните и интересни хора, които срещам, благодарение на професията си. Също ми харесва, че няма много строго изразена йерархия. Има човек, който ръководи нещата, но всеки се старае, защото знае, че после по това ще се съди работата му. А не, защото ще му се кара шефът. Това ми дава мотивация.“

А пътуванията са най-приятната част.
„Наскоро пътувах до Кейптаун. Никога не съм си представял, че ще посетя Африка. Направи ми много позитивно впечатление, че отиваш на друг континент, където културата е съвсем различна, но дори там можеш да намериш приятели с едни и същи интереси - все едно сте израснали в един и същи квартал.“

Освен прекрасни емоции, Епифан Пефев ни оставя послание - да обръщаме повече внимание на близките си хора и да поддържаме добри отношения с тях, защото те са най-важни в нашия живот.

Целия разговор - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дневникът на една софиянка: История за една прасе-касичка

След като цяла седмица в Радиоприемницата говорихме за зависимостите и се убедихме всички дружно колко сме зависими от всичко, реших днес да ви споделя, драги мои, една история за касичка прасе. Понеже ще трябва по трудния начин да се научим как да губим неща. Та, започвам. Касичката прасе се казваше Спестомира и била най-спестовна и..

публикувано на 18.10.19 в 19:17

Вижте Витошки забележителности като водач на електрически велосипед

И през този уикенд ни очаква топло и слънчево време. Затова да прекарате уикенда на открито е не само препоръчително, а дори задължително. А сигурно вече знаете, че до най-близката възможност да се потопите сред природата - планината Витоша, може да направите и с електрически велосипед. От средата на юли е достъпна услугата за наем на такова..

публикувано на 18.10.19 в 18:46

Страшно ли е да изгубим младостта

Загубата на младостта е едно от сериозните социални страдания на личността. Дали, обаче, това страдание може да прерасне в зависимост? Въпросът опира до това колко е силен един човек, когато се вглежда в отиващата си младост, каза пред Радио София Лана Петкова , клиничен социоаналитик в Катдера "Социология и науки за човека" към Пловдивския..

публикувано на 18.10.19 в 15:31
Физическата активност, както и добрата почивка, са много важни фактори за добър имунитет

Д-р Снежина Михайлова: Имунната система помни и стреса, и радостта

Имунитетът е удивителната сила на организма ни да се освобождава от последствията на неблагоприятните фактори, които са причина за всевъзможни заболявания. Той ни защитава не само от бактериите и вирусите, но от измененията на клетъчно ниво, водещи до преждевременно остаряване и ракови заболявания. Лекарите различават два вида имунитет...

публикувано на 18.10.19 в 14:12

Никола Симеонов: Добрата храна е добре приготвената храна

Добрата храна е добре приготвената храна. Напоследък в България е популярно да се приготвят неща, които да звучат и да изглеждат интересно, но вкусът им не е нищо особено. За мен е важно продуктите да бъдат подбрани добре и да бъдат сготвени както трябва, казва Никола Симеонов - майстор - готвач, работил в ресторанта на известния шеф - готвач Гордън..

публикувано на 18.10.19 в 13:53
Мария Стефанова и Стефан Спасов

Мария Стефанова репетира „Облог“ в Народния театър „Иван Вазов“

В Народния театър „Иван Вазов“ започнаха репетициите на „Облог“  - най-новата пиесата на носителя на “Пулицър” за драматургия Дейвид Линдзи-Абер. Премиерата е насрочена за 9 и 10 декември на сцена „Апостол Карамитев“. Освен Мария Стефанова (награда Аскеер 2018 за водеща женска роля в „Три високи жени“), другата главна женска роля в спектакъла е..

публикувано на 18.10.19 в 11:59

800 фиданки очакват доброволци за залесяване на Витоша

Тази година беше маркирана от някои от най-жестоките и мащабни горски пожари през последните десетилетия. Щетите в Сибир и Амазония бяха определени като световна еко катастрофа, чиито последствия тепърва ще се усещат. Човешката дейност и обезлесяването за земеделски цели обаче са най-пагубният удар за "белите дробове" на планетата. Наскоро учени от..

публикувано на 18.10.19 в 11:51