Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моделът Епифан Пефев: Отделяйте време за близките си хора, защото те са най-важни в нашия живот

5
Снимка: Личен архив
Той е икономист по образование, но не харесва работата зад бюро. Един човек, който обича силните емоции офлайн, иска да се научи да управлява лодка, а свободата и пътуванията са важна част от неговия живот. Срещаме ви с любимо лице от телевизионните реклами, билбордовете и модния подиум - моделът Епифан Пефев.

„Захванах се с професията съвсем случайно. Ваша колежка - журналист, която преди това е била модел, ме забеляза в едно заведение. Свърза ме с една от модните агенции. На шега и закачка, вече трета година с това се издържам.“

Още от самото начало младият мъж ни заинтригува с интересното си име. Той е кръстен на дядо си, като традицията датира от поколения назад в миналото.

„Доколкото знам, аз съм третият Епифан в моята фамилия. Така поне разбирам дали някой ме слуша, когато се запознаваме. Ако не отрази името ми, знам, че се е отнесъл някъде.“

Всички наблюдаваме моделите с възхищение, но не знаем действително какво се случва зад камерата. Епифан Пефев ни разкрива някои тайни от снимачната площадка.

„От всички платформи, в които можеш да работиш като модел, мисля че на мен най-много ми приляга работата пред камера - ако трябва да се заснеме видео или имиджово изображение за кампания. За мен изключително важно е да изпълнявам желанията на фотографа и в същото време да вложа своите идеи, за да се получи качествен продукт.“

Някои от вас може би си казват „Да си модел сигурно е лесно“, но всъщност стресът и напрежението могат да окажат сериозно влияние върху личността на един модел.

„До хората стига само най-хубавата част, крайният продукт. Те виждат как караш кола, как пиеш уиски или си облечен в прекрасен костюм. 

Трудната част за мен е емоционалното напрежение. Аз съм фрийлансър, което означава, че нямам сигурен доход. Трябва всеки месец много добре да разпределям харчовете си. 

От друга страна - ако от 10 кастинга успееш да вземеш един, това означава, че работиш много добре. Но в същото време означава, че 9 пъти са ти отказали работа, заради външния ти вид. Понякога това си играе с психиката ти.“ 

Въпреки емоционалното напрежение, обаче, професията на модел предоставя и огромни възможности и интригуващи перспективи.

„Обожавам да пътувам и да се запознавам с артистичните и интересни хора, които срещам, благодарение на професията си. Също ми харесва, че няма много строго изразена йерархия. Има човек, който ръководи нещата, но всеки се старае, защото знае, че после по това ще се съди работата му. А не, защото ще му се кара шефът. Това ми дава мотивация.“

А пътуванията са най-приятната част.
„Наскоро пътувах до Кейптаун. Никога не съм си представял, че ще посетя Африка. Направи ми много позитивно впечатление, че отиваш на друг континент, където културата е съвсем различна, но дори там можеш да намериш приятели с едни и същи интереси - все едно сте израснали в един и същи квартал.“

Освен прекрасни емоции, Епифан Пефев ни оставя послание - да обръщаме повече внимание на близките си хора и да поддържаме добри отношения с тях, защото те са най-важни в нашия живот.

Целия разговор - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дневникът на една софиянка: Каква абитуриентка щях да бъда днес?

Ех, дойде това време на весело - истеричаво изброяване на цифри: 1, 2, 3, 4, … и така до 12. Понеже при мен се навъртяха бая годинки, откакто завърших средното си образование, се опитах да си припомня разни моменти от този етап от живота ми. Всъщност като атмосфера нещата изобщо не са се променили. Полицаите час по час излизат в..

публикувано на 24.05.19 в 12:50

Кои са любимите български книги на столичани

На днешния светъл празник, когато честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, репортерът на Радио София Луиза Лазарова се разходи из софийските улици и попита столичани за техните любими произведения от български автори. Какви са техните отговори и кои стихотворения и песни помнят наизуст - чуйте в звуковия файл...

публикувано на 24.05.19 в 11:54

Извадете бял лист - диктовка на открито

Диктовки на открито организира по случай 24 май Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.  Празничната кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“ се провежда от 11 до 31 май на открито и в класните стаи в редица градове и села на България.   Учените канят всички, които желаят да засвидетелстват..

публикувано на 24.05.19 в 09:48
Галина Тимова

За да не отпадат деца от училище, трябва повече да се работи с родителите

Гордея се, че работя заедно с учители, които са изключително любвеобилни, избягали са от предразсъдъците на нашето общество и влагат сърце и душа – подчерта в Радиоприемница Галина Тимова , която е преподавател и зам.-директор на столичното 75-о основно училище „Тодор Каблешков“, в което учат най-много ромски деца. За жалост в ромската общност..

публикувано на 23.05.19 в 17:22

Почтен, фин и изискан човек - така ще те запомним, Дани

Днес се простихме с журналиста от Българското национално радио Даниела Бенишева. Позната от емблематични за Радио София предавания, каквито са "Арте вива", „Кой-кой е“, „Радио кафе“, „Ритъмът на столицата“, но и по-старите - „Арт посоки“, „Чуй София!“, „София днес“. Дани си отиде от този свят на 20 май, след продължителна и упорита битка с рака. Ще..

публикувано на 23.05.19 в 17:15

Лятно кино в градината с "Белгийският крал"

От 26 май до 15 септември София Филм Фест организира Лятно кино в градината.  Началото е в 21:00 часа, а първата прожекция, която ще видим, ще бъде  „Белгийският крал“ - псевдодокументална комедия на режисьорите Питър Бросенс и Джесика Удуърт, копродукция между Белгия, Нидерландия и България. Крал Николас III е самотник и има чувството, че не..

публикувано на 23.05.19 в 17:01

Избор за читатели: българска класика, хеви метъл и... продължение на "Пилето"

В навечерието на 24 май имаме повод да поканим и да се срещнем с добре познатата ни Темз Арабаджиева, с която, както обикновено, говорим за хубави книги. Първото заглавие е добре известно на редица поколения. Филмът на Въло Радев „Крадецът на праскови“ - с Невена Коканова и Раде Маркович, е кинокласика, но не по-малко признат е и едноименният..

публикувано на 23.05.19 в 16:18