Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Граждани на "Дружба" си извоюваха три спортни площадки

В район "Искър" ще бъдат ремонтирани и възстановени три спортни площадки. Средствата са осигурени от столичния общински приватизационен фонд. Предложението на кмета на район "Искър" Ивайло Цеков и общинския съветник Лорита Радева бе подкрепено за управление на общинския приватизационен фонд и гласувано днес от Столичния общински съвет.

Площадките са на възлови места в района и с обновяването им се очаква да бъдат привлечени повече деца и млади хора към спорта. И трите нови спортни места ще бъдат почистени от храстова растителност, ще им бъде подменена оградата, ще бъде положена нова настилка.

Първата площадка е до блок 45 в ж.к. "Дружба-1". Там предстои доставка и монтаж или обновяване на съществуващи съоръжения за баскетбол, хандбал и волейбол и разчертаване на игрища за тях.
Втората площадка е на ул. "Иван Арабаджията" в ж.к. "Дружба-1" и на нея ще бъдат изградени игрища за баскетбол и хандбал. 
Третата площадка е до бл. 161 в ж.к. "Дружба-1" - там също предстои монтаж на съоръжения за баскетбол и хандбал.

С вече обновената спортна площадка при 108 СУ, ще бъде създадена добра база за спорт в района.
Поетапно, с влизане в сила на подробните устройствени планове за останалите части от района, продължава работата за осигуряване на финансиране и изпълнение на ремонт и обновяване на зони за спорт.

На своята фейсбук страница общинският съветник Лорита Радева написа: Приемането на Подробните устройствени планове на отделните части от ж.к. "Дружба" и създаването с тях на самостоятелни парцели за спорт - нещо, което успяхме да защитим заедно със сдружение “Дружба - София” и граждани от района, се открива възможността да кандидатстваме за финансиране на обновяването на терени за спорт в района.

ВИЖТЕ ОЩЕ

БДЖ с разписание в Google Maps

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google Maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство. Навигацията в Google Maps с..

публикувано на 19.07.19 в 11:30

Близо 4258 седмокласници от София са подали заявления за участие във второ класиране

Близо 4258 седмокласници от София са подали заявления за участие във второто класиране за училищата, от тях 699 не са приети и трябва да чакат третия етап. Това казва Ваня Кастрева  - началник на образователния инспекторат, цитирана от "Монитор". От общата цифра седмокласници, участвали във второто класиране, 3422 са подали заявления, защото не са..

публикувано на 19.07.19 в 09:31

Със слънце и високи температури завършва работната седмица

Днес ще е предимно слънчево, съобщават от НИМХ. Около и след обяд, главно над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Има условия и за локални градушки. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29° и 34°...

публикувано на 19.07.19 в 08:40

Площад "Славейков" просто е създаден за културен живот

По мнение на чуждестранни експерти площад "Славейков" просто е създаден за културен живот, защото предлага отлични възможности за концертиране, за малки пърформанси и различни формати, заяви Тодор Чобанов , заместник-кмет по културата на Столичната община. Той отчете, че София има все повече нови локации за култура.  По думите му в парка..

публикувано на 18.07.19 в 18:39

Проверяваме дали са ни изтекли личните данни с приложение

Комисията за защита на личните данни ще започне проверка в Националната агенция за приходите след хакерската атака срещу финансовата институция. От НАП са декларирали готовност да съдействат за изясняване на всички обстоятелства. Повод за нея бе безпрецедентната хакерска атака срещу сървъри на НАП. На среща между двете институции са били..

публикувано на 18.07.19 в 12:31

Дни на отворените врати в екологичната обсерватория "Мусала"

Инициативата "Дни на отворените врати" в Базовата екологична обсерватория "Мусала" към БАН ще се състои на 20 и 21 юли /с резервни дати 10 и 11 август/, и на 27 и 28 юли /с резервни дати 17 и 18 август/, ако не позволят метеорологичните условия това да стане на първоначално планираните дати,  съобщиха от БАН. Базовата екологична..

публикувано на 18.07.19 в 12:17

Нова информационна система на НОИ за софиянци

Нова информационна система ще улесни ориентацията на посетителите на териториалното поделение на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ) в София към местата за предоставяне на исканата от тях услуга, съобщиха от НОИ. В помощ на гражданите е видеостена с четири екрана, информационни табла за коридорите по видове услуги, указателни табели и схема..

публикувано на 18.07.19 в 12:14