Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Накъде в София

Снимка: Facebook


ЗА ДЕЦАТА

100 ударни инструмента ще бъдат използвани за детския концерт „Музикално пътешествие“ от програмата на „Европейски музикален фестивал“ на 19 април от 11:00 ч. в зала „България“. Събитието ще запознае малките слушатели с богатството и разнообразието на най-голямата група музикални инструменти – ударните. Основна част от програмата заема атрактивната образователна пиеса „Музикално пътешествие“, композирана от създателя на перкусионната школа в България – проф. доктор Добри Палиев. Чрез нея децата ще научат кои са основните групи ударни инструменти и какъв е техният звук. 

„Пътешествието“ се представя от талантливите младежи от ансамбъл „Палиев Спаркълс“ и дуо „Малетс“, които са възпитаници на Националното музикално училище „Л. Пипков“, а техни преподаватели са дъщерите на професор Палиев - Мария и Искра Палиеви. Всяко дете на концерта ще получи специална книжка, която ще допълни знанията, придобити на концерта.

ТЕАТЪР

Един от най-обичаните и талантливи български актьори - Мариус Куркински ще представи авторския си моноспектакъл “Черното пиле“ за 100-тен път на 19 април 2019 г. в зала 1 на НДК, от 20.00 ч. Представление номер 100 ще бъде посветено на 100 годишнината от рождението на големия български писател – Николай Хайтов (роден на 15 септември 1919 г.). 

Спектакълът “Черното пиле“ обединява три великолепни разказа на Хайтов - "Мерак", "Пазачът на овесената нива" и "Черното пиле”.

КОНЦЕРТИ

Тази вечер в клуб „City Stage“, 22:00 ч., ще бъде заключителният концерт на група Б.Т.Р. С тази изява завършва европейското им турне, започнало на 21 март в Прага, Чехия. Групата ще представи своя последен албум "Невидими стени" и новия си видеоклип. 

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.