Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцерт „Музикант на годината 2018“ – на 8 май в зала „България“ (Видео)

Входът за събитието е свободен

Кой е „Музикант на годината 2018“ ще стане ясно на галаконцерт на 8 май, сряда, от 19.00 ч. в зала „България“. Слушателите на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ ще чуят своите избраници – новите носители на наградите в най-престижната класация за класическа музика в страната, в която победителите се избират само чрез гласуването на публиката.

Концертът може да бъде и гледан.  

Ще бъдат връчени и призовете в категориите „Ансамбъл на годината“, „Музикален проект на годината“, „Млад музикант на годината“, „Активна творческа дейност“, „Юбилей“, „Изключителен принос към българската култура“ и „Класиката в другите жанрове“. Ще бъде връчена и специалната награда "Олга Камбурова" в подкрепа на млад талант.

Наградата „Музикант на годината“ се връчва за 28-и път от предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ на БНР, а носители на приза през годините са били Васил Арнаудов, Емил Табаков, Минчо Минчев, Людмил Ангелов, Гена Димитрова, Иван Спасов, Теодосий Спасов (два пъти), Анна Томова-Синтова, Райна Кабаиванска (два пъти), Виктор Чучков, клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров, Васко Василев, Росица Баталова, Светлин Русев, Красимира Стоянова, Татяна Колева, Веско Пантелеев-Ешкенази, Йордан Камджалов, Найден Тодоров, Мичо Димитров, Ваня Монева, хор „Бодра песен“ – Шумен с диригент Деница Узунова, НФХ „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров и Мария Цветкова – Маджарова.

В галаконцерта ще участва Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин. Специално участие ще вземат и носители на призове от предходни години.

Събитието се осъществява с любезното съдействие на Българската банка за развитие.

Вход свободен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.