Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Накъде в София

КИНО
От 19.00 ч. в кино “Люмиер” ще се излъчи филмът “Студена Война” на режисьора Павел Павликовски. Участват Йоана Кулиг, Томаш Кот, Борис Шиц, Агата Кулеша, Седрик Кан, Жан Балибар. “Студена война” е страстна любовна история за мъж и жена, които се срещат сред руините на следвоенна Полша. С различно минало и различни характери, те са фатално привлечени и съдбовно обречени един на друг. На фона на Студената война през 50-те години в Полша, Берлин, Югославия и Париж двойката е разделена от политика, различия в характерите и неочаквани обрати на съдбата. Това е една невъзможна любовна история в тежки времена.

ИЗЛОЖБА

На 3 етаж в НДК продължава “София хартиен арт фест”. За трети пореден арт фестът гостува в НДК с две отделни експозиции, които си контрастират, но и се допълват, обединени от една идея - хартията. Това са експозициите „Аматерас” - годишна изложба за хартиено изкуство, разположена във фоайе „Запад” и самостоятелната изложба на Мартина Караиванова, която е миналогодишният награден автор от Аматерас.

ТЕАТЪР

В Младежки театър “Николай Бинев” от 19.00 ч. ще вдигне завеси спектакълът “Страхотни момчета” на режисьора Владимир Люцканов. Участват Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Николай Урумов, Искра Донова, Станка Калчева, Койна Русева, Явор Спасов, Стефан Мавродиев, Светослав Добрев, Мариана Миланова, Ярослава Павлова, Гергана Христова, Вежен Велчовски и др.
„Страхотните момчета” са шестима безработни от доскоро процъфтявал металургичен център. Всеки от довчерашните работници, които са се радвали на своя типичен среден стандарт, на съботните мачове и на сладките си женички, се сблъсква с непреодолими  трудности. Именно те ги тласкат към безумната идея да направят... мъжка трупа за стриптийз. В осъществяването на тази идея момчетата трябва да се освободят от комплексите, от илюзиите, от страховете си и... от дрехите. Затова ще свалят всичко - до край!

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.