Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Живот като на кино" - в главната роля Милица Гладнишка

“Живот като на кино” - така звучи заглавието на концерт-спектакъла с музика от филми, който Милица Гладнишка и "Михаил Йосифов секстет" ще представят на 11 май, събота, в "София лайв клуб". Сцената ще оживее с истории и персонажи от игрални и анимационни филми, любими на малки и големи.

Комедия, драма или трилър - единствената и неповторима Милица Гладнишка с размах ще преведе публиката на концерта през различни житейски ситуации и състояния. Настроението е гарантирано, а спомените ще си заслужават. Ще се докоснем до истински художествени истории, поднесени по най-истинския музикален начин.

Освен с "Живот като на кино" Милица Гладнишка жонглира с още няколко проекта, кой от кой по-интригуващ - като "Бар на края на света" с Васил Петров и симфоничен оркестър или този с театър "Криле"... В студиото на Радио София тя разказа за работата и приятелите, за дневниците, които си е водила като малка, и за мечтите, включващи къща с 16 различни стаи, написването на много книги и  да стана археолог и да бъда много известна...  завършвайки със заключението, че за това трябва да се учи, а мен толкова ме мързи". Говори за импровизацията, която й се получава добре, но писането все още е далеч от нейната същност. Щастлива е, че работи с чудесни и талантливи хора, особено с Мишо Йосифов, "който може всичко и ако не беше станал саксофонист, със сигурнност щеше да е кукловод, толкова е шантав". 

И ако се върнем на концерта на 11 май, трябва да добавим, че песните, които е подбрала Милица, са от филми като Джеймс Бонд, Кръстникът, Маската, Сексът и градът..."Пея на около 8 чужди езика, включително на унгарски и китайски" - отбелязва Милица Гладнишка. Китайският се оказва от "Индиана Джоунс и храмът на обречените", в началото на който звучи джаз стандартът Anything Goes на английски и китайски.

Малко по-напред в бъдещето, за Милица се появява датата 2 юни, когато в Пловдив ще представи заедно с Камелия Тодорова и Рут Колева съвместната програма Ladies of Jazz.

Подробности за всички тези проекти и има ли напрежение преди концерта - чуйте от Милица Гладнишка в интервюто на Лили Големинова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мира Радева представя Едит Пиаф, без да пренебрегва и мъжете ѝ

Мира Радева влиза в ново амплоа - звезда в авторски спектакъл с френска музика. И съм ентусиазирана, и притеснена, и уморена от репетиции – казва през Радио София известната социоложка. Самата тя иска да разсее онзи прекалено силен образ – на социолог и преподавател , защото отдавна е увлечена от изкуството. И ето - Нов Театър НДК предоставя..

публикувано на 19.07.19 в 19:31

Дневникът на една софиянка: Защо не е ваша работа да питате една жена дали ще има деца?

Малко преди да отлетя за поредното моминско парти, исках да засегна тази толкова щекотлива тема и не заради малоумни копи-райтърски решения на благородно настроени мъже, които смятат че с лафчета на гимназиално ниво биха накарали човек сериозно да се замисли върху семейното си положение и роля. Но няма какво да го премълчаваме този въпрос, повечето..

публикувано на 19.07.19 в 18:19

Граовската трапеза е не само красива, но към традицията прибавя нещо ново

Продължават нашите граовски разкази, този път с и за граовската трапеза. И по-конкретно - брезнишката. Все пак всички тези наши срещи са благодарение на второто издание на Църногорския събор над село Гигинци, в поляните на Гигинския манастир - място, където и преди десетки години е имало народни веселия. После, казват, се появил празникът в Пирот и..

публикувано на 19.07.19 в 18:02

България и Индонезия в "Синтез"

Има ли обща основа между съвременното изкуство на България и Индонезия – две държави, които, макар и разположени на различни континенти, носят наследството на изключително разнообразни култури и традиции?  Отговорът на този въпрос можем да открием в изложбата „Синтез“, организирана съвместно от Националната галерия Квадрат 500 и Посолството на..

публикувано на 19.07.19 в 16:44

С пет медала се завърна българският отбор от Международната олимпиада по физика

С пет медала се завърна българският ученически отбор от 50-то издание на Международната олимпиада по физика, която се проведе в Израел. И петимата участници в отборa завоюваха отличия в състезание между ученици от 80 държави.  Учениците са подбрани след множество участия в национални олимпиади и състезания и след активна работа, под ръководството..

публикувано на 19.07.19 в 16:08

Монета на цар Иван Асен II е сред находките от този сезон на Перперикон

Монета на цар Иван Асен II е сред откритите находки от настоящия археологически сезон на Перперикон. Освен, че е изключително рядка, монетата е доказателство за първото българско монетосечене. Това отбеляза ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров . Той представи някои от другите намерени артефакти през тази година, сред които са бронзови..

публикувано на 19.07.19 в 15:53
За сградите на училищата грижата е на общината, но има проблеми при паметници на културата с много собственици

Близо 200 паметници на културата в столичния район „Възраждане“ трябва да станат безопасни и да запазят духа и красотата си

Столичният район „Възраждане“ се слави с красиви сгради, но много от тях са стари, на възраст, надхвърляща дори 100 години. 197 от зданията са паметниците на културата и районната община полага усилия да убеди техните собственици да ги поддържа в добро състояние. Преди два дни при строеж на ул. „Софроний Врачански“ бе срутена съседна..

публикувано на 19.07.19 в 15:39