Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Живот като на кино" - в главната роля Милица Гладнишка

“Живот като на кино” - така звучи заглавието на концерт-спектакъла с музика от филми, който Милица Гладнишка и "Михаил Йосифов секстет" ще представят на 11 май, събота, в "София лайв клуб". Сцената ще оживее с истории и персонажи от игрални и анимационни филми, любими на малки и големи.

Комедия, драма или трилър - единствената и неповторима Милица Гладнишка с размах ще преведе публиката на концерта през различни житейски ситуации и състояния. Настроението е гарантирано, а спомените ще си заслужават. Ще се докоснем до истински художествени истории, поднесени по най-истинския музикален начин.

Освен с "Живот като на кино" Милица Гладнишка жонглира с още няколко проекта, кой от кой по-интригуващ - като "Бар на края на света" с Васил Петров и симфоничен оркестър или този с театър "Криле"... В студиото на Радио София тя разказа за работата и приятелите, за дневниците, които си е водила като малка, и за мечтите, включващи къща с 16 различни стаи, написването на много книги и  да стана археолог и да бъда много известна...  завършвайки със заключението, че за това трябва да се учи, а мен толкова ме мързи". Говори за импровизацията, която й се получава добре, но писането все още е далеч от нейната същност. Щастлива е, че работи с чудесни и талантливи хора, особено с Мишо Йосифов, "който може всичко и ако не беше станал саксофонист, със сигурнност щеше да е кукловод, толкова е шантав". 

И ако се върнем на концерта на 11 май, трябва да добавим, че песните, които е подбрала Милица, са от филми като Джеймс Бонд, Кръстникът, Маската, Сексът и градът..."Пея на около 8 чужди езика, включително на унгарски и китайски" - отбелязва Милица Гладнишка. Китайският се оказва от "Индиана Джоунс и храмът на обречените", в началото на който звучи джаз стандартът Anything Goes на английски и китайски.

Малко по-напред в бъдещето, за Милица се появява датата 2 юни, когато в Пловдив ще представи заедно с Камелия Тодорова и Рут Колева съвместната програма Ladies of Jazz.

Подробности за всички тези проекти и има ли напрежение преди концерта - чуйте от Милица Гладнишка в интервюто на Лили Големинова.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Щастие има не само на сцената...

С тромбона си Георги Корназов разказва истории от България

Последният майски Слънчев джаз+ започва с три джаз-дами и техните формации. Ники Парот и Тиерни Сътън имат френски привкус в пиесите си, а Сесил Верни въвежда в темата за небесните селения, която Брад Мелдау развива в новия си албум и с когото продължаваме. Частите и чакрите в човешкото тяло, изсвирени от баса и изпяти с гласа на Есперанса..

публикувано на 26.05.19 в 07:20
Майя Викторова

Информация за превенция и за пациенти предлага новият сайт диабет.бг

За едно от социално значимите заболявания – диабета, сме говорили нееднократно в Часът на здравето .  Статистиката и изводите на специалистите сочат, че в световен мащаб 1 от 11 възрастни  страда от диабет, а на всеки 6 секунди един човек губи живота си вследствие на заболяването. В България диабетиците са около половин милион души. Ако не се..

обновено на 25.05.19 в 15:35

Провери времето и тръгвай с "Торбалан" към планината

В „Турагент“ ви срещнахме с Боян Пресолски, който е основател и управител на Сдружение "Българска Организация на Хижите с Обсервация". Каузата на организацията е да оборудва хижи и заслони в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, като целта е да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната..

публикувано на 25.05.19 в 12:30

13-годишният Ангел превърна хобито си в добротворчество

Детското сърце е най-чисто и необременено от предразсъдъци. Затова помощта, която идва от деца, е най-завладяваща и въздействаща.  Героят ни днес е 13-годишният Ангел. Страстен геймър. Ангел превръща хобито си в благородна кауза - помага на болни деца. Една история, на която той попадна случайно, променя изцяло неговия погледа към игрите..., но и..

публикувано на 25.05.19 в 10:30

Българи празнуват сред рози дамасцена на Лондонския Голдън Скуеър

В навечерието на 24 май българи и англичани отпразнуваха заедно Деня на българската писменост и култура. Голдън Скуеър - малък площад в сърцето на Лондон, се превърна в сцена, на която се изявиха български таланти от различни жанрове. Класическа, съвременна музика, електронна арфа, гайда, фолклорни танцови изпълнения зарадваха посетителите. Специално..

обновено на 24.05.19 в 16:34

Ставри Фотев показва връзката си с природата и духовното в изложбата "По пътя"

"По пътя" - така е озаглавена самостоятелната изложба с акварел и живопис на Ставри Фотев , подредена в столичното арт пространство The Art Foundation. Художникът е завършил Ландшафтна архитектура и се занимава и с парково изкуство и архитектура. Има множество участия в изложби, негови творби са в частни колекции в България, Германия, Русия, Холандия,..

обновено на 24.05.19 в 16:02

Президентът Румен Радев: Кирилицата свързва милиони хора от различни държави

В Деня на славянската писменост и култура бяха организирани празнични шествия в редица градове на страната. В София шествието тръгна от площад „Независимост” пред Президентството и приключи пред Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", където се състоя церемония с произнасяне на речи от официалните лица и поднасяне на венци пред..

публикувано на 24.05.19 в 15:30