Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

„Театър пред театъра“ организира Народният театър "Иван Вазов" от 1 до 11 юли

Снимка: nationaltheatre.bg

Началото на спектаклите на сцената под звездите ще даде съвместният концерт на Народния театър „Иван Вазов“ и Софийската филхармония - „Любов под звездите“.
2 юли е денят, в който по традиция гостува друг столичен театър - тази година това е Малък градски театър „Зад канала“, с представлението „Ромул Велики“ от Фридрих Дюренмат, режисирано от Бина Харалампиева.
На 3 и 4 юли за първи път на голяма сцена под открито небе зрителите ще видят един от хитовите спектакли на Народния театър, за който билетите се изчерпват с месеци напред - „Лисичета“. Представлението, което отново носи подписа на режисьора Бина Харалампиева, е с участието на звездите от първата ни трупа Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветан Алексиев, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов.
5 и 6 юли са дните, в които под звездите ще се развихри истински театрален карнавал - спектакълът „Един безумен ден“ от Бомарше с режисьор Михаил Петров. На 8 и 9 юли, само месец след премиерата на голяма сцена, публиката ще види за първи път на открито звездите на българския театър Стефан Данаилов и Аня Пенчева в спектакъла „Актрисата“.
Сцената, която ще бъде издигната в пространството пред Народния театър „Иван Вазов“, ще има 951 зрителски места.
Началото на всички представления е в 21.30 ч.
Билетите ще бъдат пуснати в продажба в 9.30 ч. на 14 май, а за първите 50 зрители, закупили своите билети от касите на първия ни театър ще има и подарък тениска „Театър пред театъра“, обещават от академичната трупа.