Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ученици "предават нататък" философията за нулев отпадък

Снимка: Facebook
От следващата учебна година сдружение „Нулев отпадък - България“ ще поднови обученията си сред ученици.
 
Освен в София, организацията прокарва идеята за по-малко консумация, както и съответно по-малко отпадъци, и сред ученици в други български градове. Сдружението обаче разчита главно на доброволците си за разпространението на философията „нулев отпадък“. 

Макар фокусът на обученията на ученици да е към тези от 4 до 6 клас, сдружението провежда такива и сред по-големи деца.
 
Пример за това са гимназистите от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, които дори успяват да убедят  околните на училището кафенета да предлагат бамбукови чаши, както и всеки клиент, който поръча повече напитки и се откаже от пластмасова сламка или бъркалка - да получи една безплатно. 

За тази учебна година обученията приключиха, а сдружението се старае да усъвършенства все повече начина им на провеждане, спадели Михаил Крумов, управител и съучредител на „Нулев отпадък - България“.

Михаил Крумов поясни, че сдружението се стреми не толкова да постига определени количествени резултати, а да накара повече хора да се замислят към ограничаване на свръхконсумацията и съответно изхвърлянето на по-малко отпадъци.

Още - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в InstagramХаресайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ

БТС отбелязва 124 г. от създаването си с масово изкачване на Черни връх

В “Турагент” обръщаме специално внимание на 124-годишнината от първото масово изкачване на Черни връх, организирано от писателя-хуморист Алеко Константинов. То бележи началото на туристическото движение у нас и създаването на Българския туристически съюз. Вече няколко поредни години Съюзът заедно със Столичната община в лицето на фондация..

публикувано на 24.08.19 в 11:10

Затварят тунела на "Люлин" в събота през нощта

В събота срещу неделя през нощта  ще бъде извършено миене на транспортния тунел на „Люлин“ и той ще бъде затворен, съобщиха от Столичната община. От 24.00 часа на 24.08.2019 г. до 05.00 часа на 25.08.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по..

публикувано на 23.08.19 в 17:47

Под 10 улици на "Люлин" има нови водопровод и канализация

Завърши изграждането на канализация в столичния кв. "Люлин" 9. По десет нови улици вече е изградена канализационна и ВиК мрежа. В предаването "Вашият глас" през месец февруари ви разказахме, че жителите в тази част на Люлин, от 50 години чакат изграждането на мрежата. За по-малко от шест месеца канализацията вече е изградена по 10 улици, обясни..

публикувано на 23.08.19 в 16:08

Фондация „За Нашите Деца“ отваря врати за желаещите да научат как работят

Фондация „За Нашите Деца“ провежда ден на отворените врати днес в рамките на втория Годишен форум на социалните услуги в Столична община и инициативата „Качеството означава промяна".Трите центъра на фондацията - Център за обществена подкрепа „Св. София“, Център за приемна грижа и Детска къща - отварят врати за всички желаещи да се запознаят..

публикувано на 23.08.19 в 15:59
Белослава Димитрова

Дневникът на една софиянка: Какво означава да сме сексапилни?

Мили розови фламинги, след като за пореден път обмислях начини и способи как да остана завинаги на морето и да бъде август вечно и съответно установих, че няма да стане, каквито и мисловни и фантасмагорни ресурси да вкарвам, не се изтощих напълно и реших да ви пиша отново в Дневника. Петък е все пак… Първо си мислех да се завъртя около темата за..

публикувано на 23.08.19 в 14:26

“Probation” - откровено за емиграцията чрез кино-театрален моспектакъл

Владимир Диков е главното действащо лице в моноспектакъла “Probation”, чиито продуцент е Моника Мирчовска. Спектакълът е по пиесата на Николай Гундаров. Двамата живеят в Торонто.   Пиесата е написана за четирима души, но претърпява трансформация и докато търсят как да бъде трансформирана пиесата за Диков в Канада, Моника Мирчовска и авторът Гундаров..

публикувано на 23.08.19 в 12:54

Катастрофа затруднява движението преди първия тунел на АМ "Струма"

Катастрофа между леки автомобили затруднява движението в едното платно на автомагистрала "Струма" в района на Мало Бучино. На мястото на инцидента е пристигнал екип на полицията, който е предприел необходимите действия за изясняване на обстоятелствата. Няма данни за сериозно пострадали.

публикувано на 23.08.19 в 12:08