Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

13-годишният Ангел превърна хобито си в добротворчество

Снимка: pixabay.com
Детското сърце е най-чисто и необременено от предразсъдъци. Затова помощта, която идва от деца, е най-завладяваща и въздействаща. 

Героят ни днес е 13-годишният Ангел. Страстен геймър. Ангел превръща хобито си в благородна кауза - помага на болни деца. Една история, на която той попадна случайно, променя изцяло неговия погледа към игрите..., но и този на близките му. 

Всичко започва, когато бащата на Ангел, опитвайки се да го накара да играе по-малко видеоигри и да излиза повече навън, попада на репортаж за това как влияят видеоигрите на деца, които са настанени в лечебно заведение.

А престоят в болница може да бъде дълго, самотно и страшно преживяване за децата. Изследвания, обаче, доказват, че видеоигрите, освен че ги забавляват, имат и много добър терапевтичен ефект. 

Ангел много се впечатлява от наученото и заявява, че ако получи съдействие, за да може децата в българските болници да имат достъп до видеоигри, той ще подари по-голямата част от своите. 

Десислава Янкова и нейният бизнес партньор Димитър Тонов веднага и без колебание се впускат в приключението на Ангел. Съдействат с организация, идеи и контакти. Каузата им е да помогнат на тези деца да се справят и преминат през трудното изпитание в живота им по-леко... 

Първата „гейминг станция“ вече е на разположение на малчуганите в Университетска  болница "Лозенец". Тя е подвижна, заредена с конзола, слушалки, мобилен интернет и игри. 
Към битката на тези деца, вдъхновени от идеята на Ангел, се присъединяват не малко хора. Непознати съмишленици с големи сърца.

Без да иска, 13 годишният Ангел се превръща в духовен спасител на децата в болницата и обединител на десетките дарители с хоби като неговото. Малък на години, но голям на идеи, Ангел вече е пример за подражание.

Никой никога не е напълно подготвен за големите житейски дела. Обикновено спонтанните идеи оставят най-трайните следи. 13-годишния Ангел, чрез инициативата си „Всички сме в играта“, показва на всички ни, че всяка забрана, породена от обществените догми, както и всяка житейска трудност, могат да бъдат оборени и облекчени чрез силна вяра и съзнание за доброто.

Цялата история за доброто - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба разказва за зората на актовата фотография в България

Любопитни кадри от зората на актовата фотография в България можете да видят посетителите на галерия “Синтезис”, където е разположена изложбата "Голо тяло" на Георги Ст. Георгиев . Сред немалкото явления в българската фотография, с чието начало се свързва името Георги Ст. Георгиев, е и актовата фотография. Не защото той непременно е първият, решил..

публикувано на 18.06.19 в 17:52

Забелязани са проблеми на мост на Северната скоростна тангента

Част от Северната скоростна тангента на София започна да пропада, едва три години след официалното откриване на трасето. Борис Бонев от "Спаси София" заяви, че при преминаване под моста на река Искър хората са забелязали, че голяма част от панелите, които са под мостовата конструкция са напукани и част от тях са паднали. Вече имаше гаранционен..

публикувано на 18.06.19 в 17:28

Внимавайте в избора на слънцезащитни продукти

Хората трябва да подбират внимателно слънцезащитните продукти и да не вярват безрезервно на рекламните послания. Това каза за радио „София“ Богомил Николов, изп.директор на Асоциация „Активни потребители“. Той поясни, че козметичните продукти, каквито са и средствата за предпазване от вредните слънчеви лъчи, имат по-свободен режим за допускане на..

публикувано на 18.06.19 в 17:24

Професионалното образование не е "втора категория"

Професионалното образование и обучение не е „втора категория“, а точно обратното. Това беше лайтмотивът на форума "Европейските измерения в професионалното образование и обучение". Специалистите в тази област коментираха, че трябва да работят за по-добро разбиране и нови политики в тази посока. Въпреки високото ниво на образование в България, все..

публикувано на 18.06.19 в 16:41

Започва кампанията "Стъпвай смело" за хора с болки в ходилото

Пациентски организации и специалисти започват кампания в подкрепа на страдащите от болести на ходилото. По приблизителни изчисления от подобни проблеми страдат близо 3 млн. от българите . Инициативата под наслов "Стъпвай смело" ще продължи 7 месеца. Започва в Пловдив на 22 юни, прегледите в София са на 25 юни от 11 до 16 ч., а след това..

публикувано на 18.06.19 в 16:29

Театърът като добре сработена машина

Предаването “Радиоприемница” отново е в Народния театър “Иван Вазов”, където тече трескава подготовка за третото издание на “Театър пред театъра”, което ще се проведе от 2 до 11 юли на откритата сцена, която ще бъде издигната в края на месеца. Началото на 2 юли ще даде Малък градски театър “Зад канала” с “Ромул Велики” от Фридрих Дюренмат, с режисьор..

публикувано на 18.06.19 в 15:57

Все повече компании участват в процеса на обучение на гимназистите

Все повече компании започват да участват активно в процеса на обучение на гимназистите у нас. Това става възможно чрез въвеждането на дуалното образование в страната през 2015 г., което позволява учениците едновременно да трупат знания и практически опит. Така гимназистите едновременно могат да изучават теорията по дадена професия и да практикуват..

публикувано на 18.06.19 в 15:39