Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Накъде в София

"Национална седмица на детската книга"
Снимка: http://ndk.bg/

КНИГИ

Днес ще бъдат връчени наградите на победителите в Националния конкурс за детска авторска приказка „Ще ти разкажа приказка”, организиран от дирекция „Култура”. В него взеха участие 279 участници от цялата страна в двете възрастови групи: 9 - 12 години и 13 - 15 години. Носителите на първите награди в двете възрастови групи ще получат лаптопи, а класираните на второ и трето място ще получат таблети. Отличените с поощрителни награди ще получат книги. Конкурсът за детска авторска приказка е част от Календара на културните събития на Столична община. Събитието е от 16.00 часа в залата на Български културен център.

ИЗКУСТВО

От 10:00 до 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“ малки таланти в две възрастови групи - от 7 до 10 и от 11 до 14 години - ще имат възможността да участват безплатно в творчески работилници, в които ще развиват уменията си на писатели и художници и ще се учат от менторите си по забавен и увлекателен начин. Ментори ще бъдат Боряна Дукова, Ваня Николова, Деница Аргиропулос и Десислава Стоянова. Събитието е част от инициативата Национална седмица на детската книга.

ТЕАТЪР

Постановката "Ножица-трепач" предлага тази вечер от 19.00 часа на голямата сцена Театър "Българска армия". Постановката е на проф. Ивайло Христов, участват Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Стефания Колева, Ненчо Илчев, Иван Радоев, Гергана Данданова, Александър Дойнов

На камерна сцена "Миракъл" от 19.30 часа можете да гледате "Една нощ с теб" от Майкъл Уелър. Режисьор е Красимир Спасов, а в ролите са Стефка Янорова и Георги Кадурин.

"Вечерен акт" от Чехов представя Театър 199 "Валентин Стойчев" от 20.00 часа. Режисьо е Съни Сънински, на сцената може да видите Мария Сапунджиева, Съни Сънински, Георги Спасов

ФЕСТИВАЛИ

Деветото издание на фестивала на моноспектаклите “София Моно” се провежда до 9 юни в парка на Военната академия “Г. С. Раковски”. Началото на всички представления е в 21.00 часа, а предложението днес е хитът на Театър „199” – “Чамкория” с участието на Захари Бахаров.

Тази година в рамките на “София Моно” ще има повече детски дневни съпътстващи събития. В парка на Военната академия малки и големи приятели на театъра ще се забавляват с богата куклено-театрална, театрална и литературна програма, в която деца ще играят за деца, писатели ще се срещнат с читатели и вероятно присъстващите малки мечтатели ще се превърнат в театрални почитатели.

Детските събитията са с вход свободен и с начален час 13.30 ч. Фестивалът „София Моно” е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.