Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Накъде в София

ИЗЛОЖБИ

От 18.00 часа в Националния дворец на културата ще бъде открит 15-ият Национален младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн. В "Арт галерия НДК" ще бъде представена изложба на ученици от 15 училища по изкуства в страната (6-20 юни). Ще бъдат присъдени 48 награди в 16 специалности - живопис, графика, скулптура, художествена керамика, силикатен дизайн, художествена дърворезба и мебел, художествена обработка на метали, художествена тъкан, моден дизайн, рекламна графика/графичен дизайн, илюстрация и оформление на книгата и др.

ТЕАТЪР

Продължава 13-то издание на инициативата "Световен театър в София“. Сатиричният театър, Младежкият театър, Театър „Азарян“ – НДК и Дом на киното стават домакини за 6 престижни международни театрални заглавия. Големият акцент в програмата е „Щедростта на Тавита“ – първи сценичен спектакъл на Ян Фабър и неговата компания „Трублейн“, гостуващ на българска сцена, на 6 юни от 19.30 часа в Сатиричен театър „Алеко Константинов”. Платформата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

ТЕАТЪР  
"Палачи" от Мартин Макдона можете да гледате от 19.00 часа в Театър "София". В ролите: Цветан Апостолов, Деян Донков, Михаил Милчев, Николай Антонов, Пламен Манасиев, Лилия Маравиля, Юлиян Малинов.

Моноспектакълът "Чамкория" на Захари Бахаров по романа на Милен Русков е с начален час 19.30 в Театър 199 "Валентин Стойчев"

"Котка върху горещ ламаринен покрив" е предложението на "Нов театър НДК". Постановката е на Бойко Илиев, а началото е в 19.30 часа. На сцената ще излязат Йоана Буковска-Давидова, Янина Кашева, Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова, Анатолий Ставрев.