Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Общинските дружества подобряват баланса си, някои още имат дългове

Този четвъртък СОС ще гласува приемането на годишните им финансови отчети

Николай Стойнев
Снимка: БГНЕС

Над 867,35 млн. лв. са годишните приходи на общинските дружества в София за 2018 г.

Смененият управленски модел в дружествата, рефлектиращ в повече инвестиции, които осигуряват по-качествени услуги и развитие на градската среда, е причината за по-добрите финансови резултати, смята председателят на постоянната комисия по икономика и собственост към Столичния общински съвет Николай Стойнев.

Най-много средства в местния бюджет идват от дейността на „Топлофикация - София“.

Компанията продължава да има дългове, но като цяло показва добри резултати – през изминалата календарна година намалява загубата си до 21 млн. лв.

Положителен пример за дружество, което генерира печалба е „Софийски имоти“. На другия полюс е „Спортна София“. И двете дружества имат дейности в парк „Възраждане“.

Столичните пазари продължават тенденцията за увеличаване на печалбите си, като за това отдава значение натоварването на местата с културно-развлекателна функция и организирането на фермерски пазари и фестивали.

В общинските търговски дружества работят над 10 000 души, без в това число да се включват лечебните заведения, допълни Николай Стойнев.

На общинската сесия, този четвъртък, съветниците трябва да гласуват приемането на  годишните финансови отчети на общинските дружества, включително и на здравните заведения, които също излизат на печалба.ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава набирането на водачи в "Столичен автотранспорт"

Продължава набирането на шофьори в "Столичен автотранспорт". Това съобщи директорът на дружеството Слав Монов . След увеличението на заплатите вече са назначени около 60 нови водачи на автобуси. На полигона в "Малашевци" могат да се обучават 29 водачи, като в момента са се записали 13 души. Монов отбеляза, че увеличението на заплатите и..

публикувано на 16.07.19 в 18:05

Хипнотерапията - въображение, което лекува

Стрес, напрежение, паник атаки, фобии, зависимости... Това е част от съвременното ежедневие, с което всички се борим от момента, в който звънне алармата ни сутрин.  Не винаги, обаче, можем сами да се справим с подобен тип предизвикателства, които, натрупвайки се, могат да влошат качеството ни на живот.  Понякога е нужен специалист, който да ни..

публикувано на 16.07.19 в 17:38
Кметът на Самоков Владимир Георгиев

Жилищният проблем е тема и от дневния ред на Самоков

Самоков е по-малък град, но също има проблеми по отношение на жилищната политика. Знаете, че имаме ромски квартали, така че въпросът е на дневен ред – отбеляза в ефира на Радио София кметът на града Владимир Георгиев. – Опитваме се да поддържаме общински фонд, но ведомствените жилища от него са недостатъчни,   спрямо нуждите и желанията на..

публикувано на 16.07.19 в 15:55

Иво Иванов провокира бъдещи писатели с цитати

По повод пет години от издаването на книгата "Кривата на щастието", на пазара излезе бележник с 52 избрани цитата от Иво Иванов. В него са публикувани избрани текстове от книгите "Кривата на щастието“ и „Отвъд играта“. Освен неподправените текстове, посветени на действителни личности и събития, в бележника всеки може да записва своите лични истории,..

публикувано на 16.07.19 в 15:28

Тестов електробус до метрото тръгва в "Люлин" и "Овча купел"

Тестов електробус ще се движи за една седмица в столичните квартали "Овча купел" и "Люлин". Целта е в бъдеще 30 подобни електробуса да бъдат довеждащ транспорт до метростанциите в кварталите. Машината е шестметрова, с 22 места и е подходяща за малките вътрешноквартални улици. На последното си заседание Столичният общински съвет одобри..

публикувано на 16.07.19 в 14:51

Качеството на атмосферния въздух влияе върху здравния статус на населението

Въпреки че сме в разгара на лятото и дори трафикът в столицата е понамалял, въпросът за чистотата на въздуха отново е актуален. Преди дни по съдебно дело, заведено срещу Столичната община от граждани и неправителствени организации, обединени в „Група за чист въздух“, бяха отправени неотложни препоръки улиците в София да се мият по-често, наред с..

публикувано на 16.07.19 в 14:08

Две заглавия от книжарницата - за родителство и за млади читатели

Днес отново надникваме във витрината на книжарницата, на път за морето или в друга посока, но изцяло подвластни на лятото. И днес на помощ в морето от литература идва Темз Арабаджиева с избор и мнение. Първото заглавие, на което се спираме, е „К нижарничката на брега “ . Става дума за необикновена книжарница, която не само е..

публикувано на 16.07.19 в 12:12