Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Общинските дружества подобряват баланса си, някои още имат дългове

Този четвъртък СОС ще гласува приемането на годишните им финансови отчети

Николай Стойнев
Снимка: БГНЕС

Над 867,35 млн. лв. са годишните приходи на общинските дружества в София за 2018 г.

Смененият управленски модел в дружествата, рефлектиращ в повече инвестиции, които осигуряват по-качествени услуги и развитие на градската среда, е причината за по-добрите финансови резултати, смята председателят на постоянната комисия по икономика и собственост към Столичния общински съвет Николай Стойнев.

Най-много средства в местния бюджет идват от дейността на „Топлофикация - София“.

Компанията продължава да има дългове, но като цяло показва добри резултати – през изминалата календарна година намалява загубата си до 21 млн. лв.

Положителен пример за дружество, което генерира печалба е „Софийски имоти“. На другия полюс е „Спортна София“. И двете дружества имат дейности в парк „Възраждане“.

Столичните пазари продължават тенденцията за увеличаване на печалбите си, като за това отдава значение натоварването на местата с културно-развлекателна функция и организирането на фермерски пазари и фестивали.

В общинските търговски дружества работят над 10 000 души, без в това число да се включват лечебните заведения, допълни Николай Стойнев.

На общинската сесия, този четвъртък, съветниците трябва да гласуват приемането на  годишните финансови отчети на общинските дружества, включително и на здравните заведения, които също излизат на печалба.ВИЖТЕ ОЩЕ

Майк Дрезнес: Няма лесно решение за пътната безопасност

В страната ни беше направено много по отношение на пътната безопасност и жертвите бяха намалени значително. Въпреки това все още има много проблеми, които трябва да се разрешат преди да достигнем целта на "Визия нула" за загинали на пътя. По данни на МВР за първите два месеца на 2019 г. са станали 825 тежки катастрофи, при които са загинали 67 души, а..

публикувано на 16.10.19 в 19:28

Решения за есенните ремонти и обзавеждането на "Стройко експо 2019"

В Националния дворец на културата започна специализираното търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко Експо 2019". Форумът е насочен както към крайния потребител, така и към специалистите, предоставяйки възможност на едно място да сравнят и изберат подподящ продукт или услуга или да се информират за последните тенденции в..

публикувано на 16.10.19 в 17:21

Пастор Иводор Ковачев за Джок Полфрийман: Определено излиза от затвора емоционален

Едва ли има човек страната, който да не е запознат със случая на предсрочно освободения от затвора Джок Полфрийман. Все още остава отворен въпросът дали е морално предсрочното му освобождаване, от една страна, от друга - дали е законно задържането му, след като веднъж вече съдът се е произнесъл по неговото освобождаване. Какъв човек излиза от затвора..

публикувано на 16.10.19 в 16:57

Не забрани, а образованието помага на децата за безопасно пребиваване в интернет

Българският Център за безопасен интернет вече почти 15 години обработва сигнали за детска порнография и компютърни посегателства срещу деца и непълнолетни, консултира   деца, родители и учители как да реагират при инциденти онлайн, разработва и провежда различни обучения, подготвя различни материали, целящи да повишат информираността на обществото..

публикувано на 16.10.19 в 16:24

Българските ВВС винаги са носител на гордостта и идеалите на нацията

От създаването си, през цялата си славна история - българските военновъздушни сили винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията, те са били символ на непреклонния дух на българина. Това каза държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при отбелязването на празника на авиацията и българските военновъздушни..

обновено на 16.10.19 в 16:22

Обмисляйте по 100 пъти всяко потребителско решение, индуцирано от технологиите

Десислав Данов е специалист по защита на потребителите на финансови услуги от сдружението Fintechguardian. В предаването "Радиоприемница" той обясни, че обстановката в тази област е доста сложна, тъй като от едната страна на барикадата е разпръснатата група на гражданското общество, което трудно се консолидира върху една идея, трудно намира ресурси да я..

публикувано на 16.10.19 в 15:36

Д-р Тодор Еров: Сексуалната пристрастеност, както всяка друга зависимост, руши личността

В средата на седмицата, посветена на зависимостите, в „Радиоприемница“ решихме да говорим за секса и за парите като фактори за влияние върху нашето поведение. Първият ни гост и сексологът д-р Тодор Еров . Сексът е една необходимост, част е от нашето съществуване, той е в основата на доброто физическо и психическо здраве, източник е на..

публикувано на 16.10.19 в 14:22