Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Първият общински аквапарк - готов през ноември

Басейните ще бъдат с минерална вода, ще можем да ги използваме през следващото лято

Първият общински аквапарк в София се очаква да бъде готов до месец ноември, стана ясно при проверка на обекта от кмета на София Йорданка Фанъкова. 

Нови 25 декара се добавят към парк "Възраждане". Около 19 декара ще бъде новата паркова част, която предстои да бъде завършена с нови настилки, пейки, чешми и засаждането на над 600 дървета. Общественият аквапарк ще бъде разположен на останалите 6 декара, със сграда със СПА зона, в чието подземно ниво ще има закрит басейн. 

На второто ниво на сградата се предвижда да има ресторант за бързо хранене, а на покрива - водни пързалки за възрастни,  Откритите басейни ще са пет и ще бъдат с минерална вода, посочи столичният кмет.

Това ще бъде комплекс за цялото семейстово. Предвижда се детски и бебешки басен, всичко, което е необходимо за почивка на семейството в центъра на града, в паркова среда, допълни Фандъкова.

Финансирането на целия парк е изцяло от общински дружества, без финансови средства от бюджета на общината, похвали се заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

Стойността на обекта е малко над 9 милиона и половина и се финансира от Софийски имоти, обясни изпълнителният директор на общинското дружество Димитър Шивачев.

Парковата част ще може да използва още до края на тази година, а водните басейни и съоръжения през следващото лято.

Още - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ
На Манаслу, 26 септември 2019 г.

Изкачвайки Манаслу (8163 м), Владимир Павлов харесал и други хималайски върхове

В следващите минути ще ви заведем до покрива на света, до една от най-младите планински вериги, а именно Хималаите . С непреодолима притагелна сила те привличат алпинисти и авантюристи вече близо 140 години. Смята се, че началото на планинарството там е поставено 80-те години на по-миналия век от британеца Уилиям Греъм. Само 3 десетилетия по-късно..

публикувано на 21.10.19 в 18:45

За „Вкусът на приключенията“ сладкодумно от Иван Раденков

На 26 октомври (събота) ще бъде премиерата на детската книга за лакомници „Вкусът на приключенията“ от Иван Раденков . След успеха на „Котаракът Франт и загадъчният остров“, българският писател се завръща с ново вкусно заглавие. В книгата той разказва 10 истории, които не само ще разсмеят малките читатели, но ще разбудят и апетита им. “Аз съм..

публикувано на 21.10.19 в 16:34

Готвачите съветват за здравето: чиста храна, умерени количества, информираност и спорт

Международния ден на готвача отбелязаха деца на всякакви възрасти тази сутрин в Музейко . Малчуганите чуха за ползите от здравословното хранене, научиха и защо зеленчуците са ни приятели. Заедно с известни български шеф готвачи, децата приготвиха здравословни талиатели, а също и сладолед. Добрата разнообразна храна в умерени количества и..

публикувано на 21.10.19 в 16:26

Доброволецът не се задоволява само с една кауза или инициатива

Седмицата, която започва, в „Радиоприемница“ решихме да посветим на будителството в съвременните измерения, на хората, които правят добро, които вдъхновяват с личен пример, не спират да мечтаят и да се борят да реализират идеите си, вярват, че позитивната нагласа променя мисленето и се отразява върху човешки съдби. Съвременните будители могат..

публикувано на 21.10.19 в 15:12

Домашен любимец и бебе - защо не?

Какво трябва да знаем, когато очакваме бебе вкъщи и имаме домашен любимец? В тази ситуация се оказват много бъдещи родители, които не искат да се разделят с кучето или котката, или пък с друг вид животно, станали вече част от семейството, но се притесняват от алергии, чревни паразити или болести. Най-честите домашни любимци са кучета и котки...

публикувано на 21.10.19 в 15:10

Футболният отбор на БНР се завърна в медиен турнир

От тази есен футболният отбор на Българско национално радио отново започва своето активно представяне. След една тренировка и обновен състав, тимът се включи изключително силно в традиционния медиен турнир за 2019-а. Водени от капитана Петроний Евтов, футболистите от БНР постигнаха една победа, едно равенство и една загуба. По този начин за първи..

публикувано на 21.10.19 в 14:30

За седми път София е домакин на Международния фестивал за дигитални изкуства Da Fest

Седмото издание на международния фестивал за дигитални изкуства Da Fest ще се проведе от 22 до 26 октомври в София. Програмата включва изложби, аудио-визуални, театрални, VR пърформанси, видео арт прожекции, лекции и презентации, творчески работилници, концерти, които представят разнообразните изследвания и художествени практики в полето на дигиталните..

публикувано на 21.10.19 в 14:02