Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Първият общински аквапарк - готов през ноември

Басейните ще бъдат с минерална вода, ще можем да ги използваме през следващото лято

Първият общински аквапарк в София се очаква да бъде готов до месец ноември, стана ясно при проверка на обекта от кмета на София Йорданка Фанъкова. 

Нови 25 декара се добавят към парк "Възраждане". Около 19 декара ще бъде новата паркова част, която предстои да бъде завършена с нови настилки, пейки, чешми и засаждането на над 600 дървета. Общественият аквапарк ще бъде разположен на останалите 6 декара, със сграда със СПА зона, в чието подземно ниво ще има закрит басейн. 

На второто ниво на сградата се предвижда да има ресторант за бързо хранене, а на покрива - водни пързалки за възрастни,  Откритите басейни ще са пет и ще бъдат с минерална вода, посочи столичният кмет.

Това ще бъде комплекс за цялото семейстово. Предвижда се детски и бебешки басен, всичко, което е необходимо за почивка на семейството в центъра на града, в паркова среда, допълни Фандъкова.

Финансирането на целия парк е изцяло от общински дружества, без финансови средства от бюджета на общината, похвали се заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

Стойността на обекта е малко над 9 милиона и половина и се финансира от Софийски имоти, обясни изпълнителният директор на общинското дружество Димитър Шивачев.

Парковата част ще може да използва още до края на тази година, а водните басейни и съоръжения през следващото лято.

Още - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Ананиев

Кирил Ананиев проверява болниците за новата методиката за формиране на заплатите

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев започва проверки на болниците за представянето на новата методиката за формиране на заплатите на персонала в общинските и областните здравни заведения. Здравното министерство реши да изпробва подготвената от него методика за формиране на заплатите и да промени формулата, по която досега се изчисляват..

публикувано на 24.06.19 в 16:49
Кирил Ананиев поздрави участниците, които тази година са 1989

1989 ученици и 391 учители станаха посланици на здравето в ХІ едноименен конкурс на МЗ

Ученици от цялата страна бяха наградени за проекти им в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, който се проведе за 11-а поредна година. Участниците този път са 1989 и заедно със своите родители и учители са реализирали 46 проекта. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването. Щастлив съм, че този..

публикувано на 24.06.19 в 16:40

Да казваме "извинявай", без да прекаляваме

Какво правим, когато обидим някой? Най-често казваме ИЗВИНЯВАЙ разбира се. Точно за тази "вълшебна" думичка разговаряхме с децата от 29-а детска градина "Слънце". От тях разбрахме, че ако сте наказани без мобилен телефон, таблет или излизане навън - най-добре е да използвате думата "извинявай". Само когато се налага, разбира се, не е нужно да..

публикувано на 24.06.19 в 16:40

Кюстендил отново бе домакин на "Празник на черешата"

През изминалите почивни дни в град Кюстендил се проведе емблематичният "Празник на черешата". Той винаги се състои в три поредни дни в края на юни от 2008 година насам. Празникът е наследник на Първото овощарско изложение в страната, което започва именно в Кюстендил през 1896 г. Тогава е учредена и Първата национална овощарска изложба. Тази..

публикувано на 24.06.19 в 16:25

Софийските пазари - място за срещи, покупки, а защо не и култура

Тази седмица в предаването “Радиоприемница” ще говорим за традиционните пространства за търговия, срещи, а защо не и за култура - пазарите в София. Фокусът ще бъде върху това как се стопанисват и как се осъвременяват. “Женски пазар” е едно емблематично място в София. Това е най-стария пазар с над 140 -годишна документирана история досега. Освен това..

публикувано на 24.06.19 в 16:03

Защо всичко в живота на Надежда Дерменджиева е "без упойка"

Надежда Дерменджиева е изпълнителен директор на Българския фонд за жените. Представяме я в предаването "Кой кой е", защото в столичното общество тя стои като твърда феминистка, която се бори срещу насилието над жените и половата равнопоставеност. Нейният студентски път минава през много различни специалности - от "Новогръцка филология", през..

публикувано на 24.06.19 в 15:38

„Библиотеката между листата“ в Борисовата градина отваря врати тази вечер

„Библиотеката между листата“ в Борисовата градина тази вечер отваря врати с над 300 дарени книги. Заглавията, които можем да открием там, са както на български, така и на чуждестранни автори.  Библиотеката, реализирана благодарение на фондация "За Оборище", е със свобден достъп, а инициаторите разчитат на добрината и справедливостта на хората, както и..

публикувано на 24.06.19 в 15:34