Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ремонтират разрушения тротоар на ул. "Атанас Далчев"

Тази седмица с екипа на предаването ни „Вашият глас“ се свърза слушател на Радио София, който ни разказа, че част от тротоара на ул. „Атанас Далчев“, в столичния квартал „Изток“, е в доста лошо състояние, плочите са изпочупени, а заради паркиращите автомобили са се образували дупки.

Нашият слушател посочи и още един проблем в квартала – една от обслужващите улици, намираща се между ул. „Фредерик Жолио-Кюри“ и ул. „Чарлз Дарвин“, при дъжд се превръща в малко езеро, а откакто там е започнал строеж, нещата са се влошили.

Ние се обърнахме към арх. Пеловска, зам.-кмет на район "Изгрев", за да разберем дали предстои ремонт на тротоара на ул. „Атанас Далчев“ и как ще бъде разрешен проблемът с наводняването на обслужващата улица при строежа на ул. „Фредерик Жолио-Кюри“.

Архитект Пеловска обясни, че участъкът на ул. „Атанас Далчев“, който е в близост до бул. „Цариградско шосе“, наистина е в много лошо състояние и там ще бъдат необходими по-сериозни ремонти с оздравяване на земната основа. Участъкът е обследван и заложен в тазгодишната програма за ремонт, който, обясни арх. Пеловска, ще бъде извършен съвсем скоро.

Колкото до обслужващата улица при ул. „Фредерик Жолио-Кюри“, арх Пеловска обясни, че още при изграждането ѝ не е било проектирано водоотвеждане на повърхностите води и там не е имало дъждоприемна шахта. През 2013 г. администрацията е решила проблема с изливането на повърхностните води в основите на прилежащия жилищен блок. Нещата, обаче, се влошават заради строежа на сградата, но по договор инвеститорът е длъжен да възстанови цялата засегната инфраструктура във вида, в който е била, след като приключат строителните дейности. Според арх. Пеловска в много от случаите резултатите дори са по-добри, отколкото са били преди това. Тя помоли за малко търпение и посочи, че се очаква строителните дейност също скоро да приключат.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни тестове за Хепатит С в болница „Св. Иван Рилски“ до края на август

Университетската болница „Св. Иван Рилски“ започва безплатен скрининг за носителство на Хепатит "С". Инициативата под надслов „Да намерим липсващите 69 000“ е насочена към хората между 34 и 69 години, които в миналото са били изложени на повишен риск от инфектиране с вируса. По повод Световния ден на хепатите - 28 юли, представители НЗОК,..

публикувано на 17.07.19 в 17:26

Рекордно участие очакват на "Витоша летен фест"

Рекорден брой участници очакват организаторите на петото издание на "Витоша летен фест". Отново ще има 3 дисциплини, в които могат да се включат малки и големи - това са планинско бягане, колоездене и туристически поход. Участието в състезанията е безплатно, а най-добрите ще получат предметни награди. Следващата събота, на 27 юли, х. “Момина..

публикувано на 17.07.19 в 16:57

По-лесно подаване на сигнали към Столичната община от граждани през grajdanite.bg

Получаване на известия за предстоящи и текущи ремонти е новата функция на приложението Гражданите . В него жителите на София могат безплатно да подават и сигнали за нередности към Столичната община. През 2015 година приложението стартира с информация за излезли от употреба автомобили, като за 2 години сигналите през него са 4334 и са насочени..

публикувано на 17.07.19 в 15:59

Асфалтират бул. "България" между бул. "Черни връх" и "Акад. Иван Гешов“

Започна полагането на последния слой асфалт на бул. "България" между бул. "Черни връх" и бул. "Акад. Иван Гешов“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова . След завършване на преасфалтирането на южното платно, движението ще бъде обърнато и ще започне ремонт на северното.  При ремонта се полага метална мрежа за заздравяване на настилката – общо 38 хил...

публикувано на 17.07.19 в 15:23

"Крушево рок фест" - много послания в задушевна атмосфера

Шотландецът Джонатан Тейлър Бритункули живее в България от 2011 година насам. След кратко посещение, той се влюбва в красотата на страната ни и не след дълго изгражда свой дом в севлиевското село Крушево, където в момента преподава английски език на деца и свири в музикална рок банда. От няколко години вече Джонатан и неговите британски..

публикувано на 17.07.19 в 10:05

Ученици от Чепеларе със 7-о място на еко маратон в Лондон

Ученици от Чепеларе създадоха кола, изминаваща близо 600 км с един киловатчас енергия.  Благодарение на любовта си към инженерните науки и автомобилите, ученици и студенти от Чепеларе, Бургас и Русе мериха сили със свои връстници на състезание за енергийна ефективност в транспорта, което се проведе в Лондон. Над 150 отбора от 28 държави взеха..

публикувано на 16.07.19 в 18:45

Продължава набирането на водачи в "Столичен автотранспорт"

Продължава набирането на шофьори в "Столичен автотранспорт". Това съобщи директорът на дружеството Слав Монов . След увеличението на заплатите вече са назначени около 60 нови водачи на автобуси. На полигона в "Малашевци" могат да се обучават 29 водачи, като в момента са се записали 13 души. Монов отбеляза, че увеличението на заплатите и..

публикувано на 16.07.19 в 18:05