Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

СО осигурява допълнителен транспорт за Черешова задушница

Снимка: архив

На Черешова задушница се почитат душите на починалите. Това става в съботния ден пред Петдесетница.
Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт до гробищните паркове за Черешова задушница.

Разкриват се временни автобусни линии:

- автобусна линия № 83-А с маршрут: от Зоопарка по маршрута на автобусна линия № 83 до бул. “Ломско шосе”, наляво по ул. “Бели Дунав” и по ул. “Хан Кубрат” по маршрута, двупосочно.

- автобусна линия № 108-А с маршрут: от ж.к. “Люлин – 5” по стария маршрут на автобусна линия № 108 (в посока ул. “Бели Дунав” – от бул. “Сливница” по ул. “Адам Мицкевич”) до ул. “Бели Дунав”, по ул. „Хан Кубрат”, по ул. „Христо Силянов”, по бул. „Ломско шосе”, по ул. „Бели Дунав” и по ул. „Хан Кубрат” по маршрута, двупосочно.

- автобусна линия № 18-А с маршрут: автостанция “Орландовци” – гробищен парк “Малашевски гробища” по маршрута на автобусна линия № 18.

- автобусна линия № 79-А (по променен маршрут във връзка с ремонта по ул. “Каменоделска”): надлез “Надежда”, ул. “История Славянобългарска”, двупосочно по ул. “Заводска” и ул. “Индустриална”, ул. “Константин Стоилов”, бул. “Ген. Данаил Николаев”, по моста „Чавдар“, бул. “Владимир Вазов”, ул. “Тодорини кукли”, ул. “Река Велека” и по бул. “Владимир Вазов” по маршрута, двупосочно.

- автобусна линия № 86-А с маршрут: АТ „Малашевци“, ул. “Резбарска”, пл. “Сточна гара”, бул. “Сливница”, обратен завой на ул. “Опълченска” и по маршрута, двупосочно.

- автобусна линия № 90-А с маршрут: автостанция „Изток“, бул. “Ботевградско шосе”, ул. “Александър Екзарх”, ул. “Река Велека”, ул. “Васил Кънчев” до гробищен парк “Малашевски гробища”.

Автобусни линии № 79 и 309 ще се движат по променения маршрут във връзка с ремонта по ул. “Каменоделска”.

Екипите на “Пътна полиция” при СДВР ще контролират движението и ще насочват автомобилите на гражданите за паркиране около гробищните комплекси.

Ето и какви са възможностите за паркиране:

- в района на Централни гробища - по платната на ул. „История Славянобългарска” (старо име ул. “202”) и ул. “Заводска”;

- в района на гробища “Бакърена фабрика” - по платната под подлеза на ул.”Адам Мицкевич”;

- в района на гробища “Малашевци” - по платната на ул. “Резбарска” между ул. “Васил Кънчев” и бул. "Ген. Владимир Вазов", както и пред централния вход на ул. "Жак Дюкло".

Напомняме на водачите на пътно превозни средства, че движението в зоната около Централни софийски гробища е затруднено заради ремонта на ул.„Каменоделска“.

Столична дирекция на вътрешните работи организира реда и контрола на движение.


ВИЖТЕ ОЩЕ

И в Перник ще се пътува с електробуси

Община Перник ще купува електробуси за обществения транспорт. Екологичните транспортни средства ще обслужват автобусни линии, които не са включени в проекта за интегриран градски транспорт. За целта общината ще кандидатства с проект по Оперативна програма „Околна среда 2014- 2020”. Кметът Вяра Церовска е внесла доклад в Общинския съвет и..

публикувано на 15.07.19 в 14:27

"Кино за пътешественици" от 1 август в столицата

Близо 30 филма за далечни и непознати дестинации от цял свят, по които стъпват само най-смелите пътешественици, ще има по време на "Кино за пътешественици". Фестивалът ще е от 1 до 15 август в културен център G8 и "Евро синема", съобщиха организаторите Здравко Григоров и Ангел Хаджийски. Първото пътуване ще е из безкрайната пустош и..

публикувано на 15.07.19 в 14:04

Еднакви заявления за най-търсените услуги в общините

От 16 юли всички общини на територията на страната са задължени да използват уеднаквени заявления за 16-те най-масово предоставяни услуги. Това става възможно с приетото по инициатива на вицепремиера Томислав Дончев изменение на Наредбата за административно обслужване. Сред стандартизираните заявления са издаване на скици за недвижими имоти и..

публикувано на 15.07.19 в 11:26

Перник без топла вода до края на юли

В Перник спира топлата вода от 15 до 29 юли. Причината е ежегодната профилактика на съоръженията и топлопреносната мрежа на "Топлофикация Перник", необходима, за да се осигури безаварийна работа през новия отоплителен сезон. Годишната профилактика се налага по няколко основни причини. Първата е р емонт на главните топлопроводни магистрали ,..

публикувано на 15.07.19 в 10:56

Спират водата в няколко столични района

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщават от пресцентъра на дружеството. Вода няма да има в жк. „Овча купел“ от 09.00 до 21.00 часа в района на ул. „Маестро Кънев“ от ул. „697“ до ул. „688“; по ул. „Рождество“ от ул. „Камелия“ до ул. „Маестро Кънев“; по ул. „688“ от ул. „Камелия“ до ул. „Маестро Кънев“...

публикувано на 15.07.19 в 10:01

Започват Горещниците

Днес е първият ден от Горещниците . Този период обхваща дните 15, 16 и 17 юли. В народната традиция Горещниците са известни още с названията Чуреци, Блъсъци, Германовци. През първия ден от този период старите българи са загасяли огъня в огнището. Огънят се пали едва на последния ден от Горещниците. Гадаело се е какво ще бъде времето. За времето от 15..

публикувано на 15.07.19 в 08:43

Седмицата започва с облачно време

Днес облачността ще е променлива. На места, главно в следобедните часове, ще има превалявания от дъжд, възможно е и да прегърми, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще продължи да духа предимно умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 23°. Атмосферното налягане ще..

публикувано на 15.07.19 в 08:37