Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Накъде в София

"Тирамису"
Снимка: http://sofiatheatre.eu/

ТЕАТЪР

"Мнимият болен" от Болиер ще се играе от 19.00 часа на голямата сцена в Народния театър "Иван Вазов". Режисьор е Владлен Александров, участват Георги Мамалев, Михаил Петров, Ева Тепавичарова, Албена Колева, София Бобчева, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев.

"Много шум за нищо" е предложението за тази вечер на Театър "Българска армия". На сцената излизат Иван Радоев, Асен Кобиларов, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Евелин Костова, Веселин Ранков,  Ненчо Илчев, Георги Къркеланов. Началото е в 19.00 часа на голямата сцена.

"Тирамису" Йоанна Овшанко можете да гледате от 19.00 часа на голямата сцена на Театър "София". Режисьорът Николай Поляков се е довери на актрисите Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Мила Банчева, Дария Симеонова, Неда Спасова, Луиза Григорова - Макариев, Снежана Макавеева, Лора Мутишева

"Балкански синдром" под режисурата на Мариус Куркински се играе в Малък градски театър "Зад канала". Участват: Стела Стоянова, Албена Михова, Христина Караиванова, Симеон Бончев, Стоян Младенов, Александър Кадиев, Петър Калчев, Таня Пашанкова, Владимир Димитров, Евгени Будинов. Постановката започва в 19.00 часа.

Новият спектакъл на Театър "Възраждане" "Сладка смърт" започва в 19.00 часа в зала "Надежда". Поет и алкохолик  с обща емигрантска съдба попадат в трагикомични ситуации с черно чувство за хумор. Спектакълът представя живота на двама емигранти, които се опитват да надхитрят системата на една чужда страна, та дори и самата смърт. Пътят е един единствен – да пропътуват разстоянието от Германия до Хърватия не къде да е, а в ковчег. В ролите - Румен Драганов, Петър Петров

МУЗИКА

От 19.00 часа в Зала "България", 19.00 ч. е началото на концерта на цигуларката Яна Дешкова, концертмайстор на Симфоничния оркестър в Олбор, Дания, и Софийската филхармония. Ще бъдат изпълнени Концерт за цигулка и оркестър на  Ерих Волфганг Корнголд, "Танц на Кашчей Безсмъртни" от Игор Стравински и Десета симфония на Дмитрий Шостакович. Диригент ще бъде Найден Тодоров.

Световни хитове и музикални стандарти в изненадващи кавър версии и оригинална интерпретация, както и песни-емблеми от репертоара на джаз певицата Роберта очакват публиката наи в Литературен клуб „Перото“. На сцената, заедно с Роберта, ще се качат Емил Ганов – цигулка, Александър Кипрофф – пиано, Ники Михайлов-НИКА – вокал и Симона Михайлова – перкусии. Очаква ви едно истинско музикално пътуване с песните: „Нека сме различни“, „Самотният бегач“, „Mercedes Benz“, „Rebirth“. Началото е в 20.00 часа.

КИНО
Филмът "Руди Валентино" на Нико Чирасола ще бъде показан в кино "Люмиер Лидл" от 19.00 часа. в рамките на Фестивала на италианското кино в България.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Майк Дрезнес: Няма лесно решение за пътната безопасност

В страната ни беше направено много по отношение на пътната безопасност и жертвите бяха намалени значително. Въпреки това все още има много проблеми, които трябва да се разрешат преди да достигнем целта на "Визия нула" за загинали на пътя. По данни на МВР за първите два месеца на 2019 г. са станали 825 тежки катастрофи, при които са загинали 67 души, а..

публикувано на 16.10.19 в 19:28

Решения за есенните ремонти и обзавеждането на "Стройко експо 2019"

В Националния дворец на културата започна специализираното търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко Експо 2019". Форумът е насочен както към крайния потребител, така и към специалистите, предоставяйки възможност на едно място да сравнят и изберат подподящ продукт или услуга или да се информират за последните тенденции в..

публикувано на 16.10.19 в 17:21

Пастор Иводор Ковачев за Джок Полфрийман: Определено излиза от затвора емоционален

Едва ли има човек страната, който да не е запознат със случая на предсрочно освободения от затвора Джок Полфрийман. Все още остава отворен въпросът дали е морално предсрочното му освобождаване, от една страна, от друга - дали е законно задържането му, след като веднъж вече съдът се е произнесъл по неговото освобождаване. Какъв човек излиза от затвора..

публикувано на 16.10.19 в 16:57

Не забрани, а образованието помага на децата за безопасно пребиваване в интернет

Българският Център за безопасен интернет вече почти 15 години обработва сигнали за детска порнография и компютърни посегателства срещу деца и непълнолетни, консултира   деца, родители и учители как да реагират при инциденти онлайн, разработва и провежда различни обучения, подготвя различни материали, целящи да повишат информираността на обществото..

публикувано на 16.10.19 в 16:24

Българските ВВС винаги са носител на гордостта и идеалите на нацията

От създаването си, през цялата си славна история - българските военновъздушни сили винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията, те са били символ на непреклонния дух на българина. Това каза държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при отбелязването на празника на авиацията и българските военновъздушни..

обновено на 16.10.19 в 16:22

Обмисляйте по 100 пъти всяко потребителско решение, индуцирано от технологиите

Десислав Данов е специалист по защита на потребителите на финансови услуги от сдружението Fintechguardian. В предаването "Радиоприемница" той обясни, че обстановката в тази област е доста сложна, тъй като от едната страна на барикадата е разпръснатата група на гражданското общество, което трудно се консолидира върху една идея, трудно намира ресурси да я..

публикувано на 16.10.19 в 15:36

Д-р Тодор Еров: Сексуалната пристрастеност, както всяка друга зависимост, руши личността

В средата на седмицата, посветена на зависимостите, в „Радиоприемница“ решихме да говорим за секса и за парите като фактори за влияние върху нашето поведение. Първият ни гост и сексологът д-р Тодор Еров . Сексът е една необходимост, част е от нашето съществуване, той е в основата на доброто физическо и психическо здраве, източник е на..

публикувано на 16.10.19 в 14:22