Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Страница 16

Дневникът на една софиянка: Да си спокоен е сила

Гардероб: H&M, снимка: Merry AnnТъкмо бях тръгнала да се отказвам да пиша днес, приятели, защото се бях притеснила и разгневила едновременно. И си казах: с такива емоции на глава – няма да пиша. Когато реших, че ще се успокоя и ще посветя днешната страница от Дневника на силата на спокойствието. Нещо, което изначално трудно ми се е получавало, а е толкова ценно като поведение и отношение към самите нас и към света.

Силата е в спокойствието, пише Харуки Мураками. 

Като тийн си мислех, че истински силни са тези, които се изправят срещу проблема и с пълен боен дух го издухват, крещейки и, ако се налага, биейки се. Вече, разбира се, ми става ясно, че ако външно и вътрешно си разклатен, нито мислиш правилно, нито фокусирано. Нали се сещате, сигурна съм, че ви се е случвало, как след разпра, като се успокоите, ви идват милион аргументи, и си казвате: По дяволите, защо сега? 

Защото вече мислите, драги мои. А не се лашкате в мисловния поток като хартиено корабче, което след секунди вече няма да е на хоризонта. Търпение, воля, спокойствие – подреждам ги на една права, защото който се уповава на тях, живее с истината до рамото си и напредва. Всъщност те се коренят и в нашата обща еволюция. Естествено безпокойството и тревогата винаги ще съществуват, придружени от гнева, но те не са градивни емоции. Те могат да служат само за моментен трамплин. 

- Добре, притеснявам се, значи има някакъв проблем. Сега ще трябва да се успокоя и да вникна в него. 

Далай Лама също обобщава: Спокойствието е най-голямата проява на сила. Но знайте: всеки я притежава. Спомнете си за това място вътре във вас, в което се прибирате, когато стане страшно, неясно или сложно. Това е вашият вътрешен дом, от който може да наблюдавате ситуацията и да вземете най-правилното решение. А не да се щурате отпред и да си скубете косите или да чупите камъни с крак или глава. Защото винаги ще има хора с различно мнение, то не е задължително да бъде грешно, просто не съвпада с вашето. 

А до следващата такава среща – релааакс.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Майк Дрезнес: Няма лесно решение за пътната безопасност

В страната ни беше направено много по отношение на пътната безопасност и жертвите бяха намалени значително. Въпреки това все още има много проблеми, които трябва да се разрешат преди да достигнем целта на "Визия нула" за загинали на пътя. По данни на МВР за първите два месеца на 2019 г. са станали 825 тежки катастрофи, при които са загинали 67 души, а..

публикувано на 16.10.19 в 19:28

Решения за есенните ремонти и обзавеждането на "Стройко експо 2019"

В Националния дворец на културата започна специализираното търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко Експо 2019". Форумът е насочен както към крайния потребител, така и към специалистите, предоставяйки възможност на едно място да сравнят и изберат подподящ продукт или услуга или да се информират за последните тенденции в..

публикувано на 16.10.19 в 17:21

Пастор Иводор Ковачев за Джок Полфрийман: Определено излиза от затвора емоционален

Едва ли има човек страната, който да не е запознат със случая на предсрочно освободения от затвора Джок Полфрийман. Все още остава отворен въпросът дали е морално предсрочното му освобождаване, от една страна, от друга - дали е законно задържането му, след като веднъж вече съдът се е произнесъл по неговото освобождаване. Какъв човек излиза от затвора..

публикувано на 16.10.19 в 16:57

Не забрани, а образованието помага на децата за безопасно пребиваване в интернет

Българският Център за безопасен интернет вече почти 15 години обработва сигнали за детска порнография и компютърни посегателства срещу деца и непълнолетни, консултира   деца, родители и учители как да реагират при инциденти онлайн, разработва и провежда различни обучения, подготвя различни материали, целящи да повишат информираността на обществото..

публикувано на 16.10.19 в 16:24

Българските ВВС винаги са носител на гордостта и идеалите на нацията

От създаването си, през цялата си славна история - българските военновъздушни сили винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията, те са били символ на непреклонния дух на българина. Това каза държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при отбелязването на празника на авиацията и българските военновъздушни..

обновено на 16.10.19 в 16:22

Обмисляйте по 100 пъти всяко потребителско решение, индуцирано от технологиите

Десислав Данов е специалист по защита на потребителите на финансови услуги от сдружението Fintechguardian. В предаването "Радиоприемница" той обясни, че обстановката в тази област е доста сложна, тъй като от едната страна на барикадата е разпръснатата група на гражданското общество, което трудно се консолидира върху една идея, трудно намира ресурси да я..

публикувано на 16.10.19 в 15:36

Д-р Тодор Еров: Сексуалната пристрастеност, както всяка друга зависимост, руши личността

В средата на седмицата, посветена на зависимостите, в „Радиоприемница“ решихме да говорим за секса и за парите като фактори за влияние върху нашето поведение. Първият ни гост и сексологът д-р Тодор Еров . Сексът е една необходимост, част е от нашето съществуване, той е в основата на доброто физическо и психическо здраве, източник е на..

публикувано на 16.10.19 в 14:22