Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кирил Ананиев проверява болниците за новата методиката за формиране на заплатите

Кирил Ананиев
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев започва проверки на болниците за представянето на новата методиката за формиране на заплатите на персонала в общинските и областните здравни заведения.

Здравното министерство реши да изпробва подготвената от него методика за формиране на заплатите и да промени формулата, по която досега се изчисляват възнагражденията.

Целта е да представя методиката за формиране на разходите за персонал и формирането на персонал и за формирането на заплатите в общинските и областните болници. По този начин ще тестваме как работи методиката и как постигаме своите цели
, коментира Ананиев.

Методиката няма задължителен характер, но вътре има няколко основни неща, които спомагат за разпределяне на правилните съотношения, допълва здравния министър. Ананиев подчертава, че санкции - няма да има.

Ръководителите на болниците сами осъзнават, че трябва да се търси баланс при възнагражденията, заяви още той.

Чуйте повече в звуковия файл.
Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иво Иванов

Студентският живот на едно друго поколение

Повечето от нас са слушали комичните историите на бащите си за казармата. В предаването на Радио София "Студентски град" се пренесохме малко назад във времето, а именно в периода на 80-те. Годините, през които родителите на днешното младо поколение са слушали Майкъл Джексън, "Куин" и "Бекстрийт бойс". Времето, в което учениците са чели „Война и мир“..

публикувано на 23.07.19 в 11:40

18-годишният Димитър Ангелов, който озвучи младия Симба в римейка на „Цар Лъв"

Новата, по-модерна версия на „Цар Лъв“, която е вече по киноекраните, запознава децата с вечната класика, спечелила 2 награди „Оскар“ и 2 – „Златен глобус“ през 1994 г. и задоволява носталгията на родителите. Сред новите филмови особености на лентата е, че този път не става дума (само) за история с анимационни герои, истинските обитатели на саваната..

публикувано на 23.07.19 в 11:28

Дезинфекцират паркинги на АМ "Тракия"

Екипи извършват дезинфекция по паркингите на АМ „Тракия”, в отсечката между областите Стара Загора, Сливен и Ямбол. Освен на магистралите, честа дезинфекция и почистване на контейнерите за боклук се извършва и на проходите "Републикански" и "Шипка", както и на първокласните пътища в Старозагорска област...

публикувано на 23.07.19 в 10:38
Българите имат избор за почивка в родината - на море...

Още има българи, които биха почивали на родното Черноморие

Българите обичат да прекарват лятната си почивка както на море, така и на планина. Планината е любима на тези, които обичат спокойствието, контакта с природата и животните, а морето е място за купонджиите. Според нашата анкета, все повече хора избират да почиват на море в чужбина, защото там е по-тихо, храната, обслужването и хотелите са..

публикувано на 23.07.19 в 09:55
Проф. Красимир Антонов

Проф. Красимир Антонов: При инфекция с Хепатит С няма симптоми и отклонения в кръвната картина

Около 77 хиляди души в България са носители на вируса на Хепатит C, 69 хиляди от тях не знаят, че са заразени. Данните бяха оповестени по повод Световния ден за борба с хепатитите, който се отбелязва на 28 юли. Университетската болница „Св. Иван Рилски“ започва безплатен скрининг за носителство на вируса, а инициативата под надслов „Да намерим..

публикувано на 22.07.19 в 18:26

ДАБДП с поредица инициативи през лятото за повишаване пътната безопасност

„Пази семейството си на пътя“ е мотото на поредицата от инициативи, които организира Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) съвместно с отдел Пътна полиция към МВР по време на различни масови прояви през летния сезон, като събори и фестивали от различен характер. Целта е превенция и повишаване на пътната безопасност...

публикувано на 22.07.19 в 17:55

Лекари прегледаха безплатно над 1250 деца в софийските ясли

1255 деца от 24-те общински самостоятелни ясли в София са прегледани от лекари-специалисти по време на кампания за профилактични прегледи "Детско здраве". Инициативата е на Софийската лекарска колегия и Столичната община и е реализирана от декември 2018 г. до началото на юни тази година. Профилактиката е високоспециализирана, прегледите са..

публикувано на 22.07.19 в 16:46