Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Николаос Цитиридис и ренесансът на вафлите

„Ревюта на вафли“ е един от най-четените блогове в България, и има над 10 хиляди последователи. Доскоро авторът на ревютата беше анонимен, но преди издаването на първата му книга „За вафлите и хората“, той разкрия своята самоличност. Бившият журналист Николаос Цитиридис и настоящ стендъп комедиант е човекът зад вафлените ревюта.

Идеята за този блог се появява съвсем случайно една вечер, в един стар голф. Самият автор никога не е предполагал, че неговият блог ще развие такива мащаби.

В момента получава вафли от почитатели и има над 200 вафли, които чакат своето ревю. Но, не си мислете, че е толкова лесно да направите ревю на вафла. Николаос има свои критерии. Важно е една вафла да бъде хрупкава, а ако ще е тунквана, трябва да бъде отгоре и отдолу.

Николаос има и скала на оценяване и всяка вафла получава оценка. Нещо като Мис вафла, но там победителка все още няма, защото още не е открил перфектната вафла.

Основната идея на блога е да бъде забавен и в същият стил е написал и неговата книга “За Вафлите и хората“. Първият тираж на книгата е изчерпан три дни след като е пусната в продажба. Тя представлява  ревюта на случки от личният му живот, които обаче са се случвали на голяма част от нас. Повече за единственият вафлен блог на света чуйте от записа.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Страшно ли е да изгубим младостта

Загубата на младостта е едно от сериозните социални страдания на личността. Дали, обаче, това страдание може да прерасне в зависимост? Въпросът опира до това колко е силен един човек, когато се вглежда в отиващата си младост, каза пред Радио София Лана Петкова , клиничен социоаналитик в Катдера "Социология и науки за човека" към Пловдивския..

публикувано на 18.10.19 в 15:31
Физическата активност, както и добрата почивка, са много важни фактори за добър имунитет

Д-р Снежина Михайлова: Имунната система помни и стреса, и радостта

Имунитетът е удивителната сила на организма ни да се освобождава от последствията на неблагоприятните фактори, които са причина за всевъзможни заболявания. Той ни защитава не само от бактериите и вирусите, но от измененията на клетъчно ниво, водещи до преждевременно остаряване и ракови заболявания. Лекарите различават два вида имунитет...

публикувано на 18.10.19 в 14:12

Никола Симеонов: Добрата храна е добре приготвената храна

Добрата храна е добре приготвената храна. Напоследък в България е популярно да се приготвят неща, които да звучат и да изглеждат интересно, но вкусът им не е нищо особено. За мен е важно продуктите да бъдат подбрани добре и да бъдат сготвени както трябва, казва Никола Симеонов - майстор - готвач, работил в ресторанта на известния шеф - готвач Гордън..

публикувано на 18.10.19 в 13:53
Мария Стефанова и Стефан Спасов

Мария Стефанова репетира „Облог“ в Народния театър „Иван Вазов“

В Народния театър „Иван Вазов“ започнаха репетициите на „Облог“  - най-новата пиесата на носителя на “Пулицър” за драматургия Дейвид Линдзи-Абер. Премиерата е насрочена за 9 и 10 декември на сцена „Апостол Карамитев“. Освен Мария Стефанова (награда Аскеер 2018 за водеща женска роля в „Три високи жени“), другата главна женска роля в спектакъла е..

публикувано на 18.10.19 в 11:59

800 фиданки очакват доброволци за залесяване на Витоша

Тази година беше маркирана от някои от най-жестоките и мащабни горски пожари през последните десетилетия. Щетите в Сибир и Амазония бяха определени като световна еко катастрофа, чиито последствия тепърва ще се усещат. Човешката дейност и обезлесяването за земеделски цели обаче са най-пагубният удар за "белите дробове" на планетата. Наскоро учени от..

публикувано на 18.10.19 в 11:51

"Улица на времето" - скритата история на ул. "Малко Търново" на длан

Завърши ремонтът на най-късата пешеходна улица в София - "Малко Търново". Обновлението се осъществи през летните месеци, когато емблематичната за софиянци пешеходна уличка, свързваща булевард "Дондуков" и площад "Княз Александър Батенберг", беше затворена. Улицата крие под себе си останки, датиращи от 4500 години пр. Христа, историята продължава с..

публикувано на 18.10.19 в 11:32

Накъде в София

КОНЦЕРТ В Зала 1 на НДК от 20.00 ч. започва концерта на италианския изпълнител Марио Бионди в рамките на турнето му за 2019 г. Марио Бионди ще представи песните от най-новия си албум "Brasil". Преди концерта публиката ще подгрее българска певица Виктория Димитрова.  ТЕАТЪР В учебен театър при Национална академия за театрално и филмово..

публикувано на 18.10.19 в 08:50