Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Музикалният фестивал "Vola Open Air" отново ще зарадва меломаните

Музикалният фестивал "Vola Open Air" отново ще зарадва меломани и любители на планината в края на месец юли. Събитието ще се проведе на връх Околчица, в природен парк Врачански Балкан и за първи път ще продължи цели три дни - от 26 до 28 юли.

Седмото издание на музикалния фестивал "Vola Open Air", отново ще предложи качествена музикална селекция, която ще оглася паметния връх.
Освен силната музикална програма, са планирани и много дневни игри и забавления за малки и големи, казва организаторът му Цветослав Йонов.

През годините “Vola Open Air” се превърна в устойчив проект с дългосрочно развитие, чиито цели са да предостави сцена за изява на млади български и чуждестранни артисти, които се занимават с новаторско и некомерсиално творчество. Друга основна цел на организаторите е да събират младите хора от страната и региона и да ги приобщават към природосъобразния начин на живот, също и да популяризират туризма в региона като подпомагат културата.

Освен всичко останало, организаторите искат да предоставят на младите хора на Враца и региона достъп до съвременно културно събитие и възможност за обединяване и ангажираност на общността с една обща цел - привличане на туристи от цялата страна, като по този начин “Vola Open Air” създава специално значение на един от символите на Врачанския Балкан - връх Околчица.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна образователното турне „Знам.бе“

Официално започна образователното турне „Знам.бе“, което ще измине 5000 километра с кемпер, за да посети над 30 училища в 30 български града. Целта на обиколката е чрез специална анкета, да покаже потенциалния път на развитие на всяко дете и да го насочи към 18-те отрасли в индустрията, които са заложени на глобално ниво от обединените нации (ООН). Това..

публикувано на 14.10.19 в 17:24

Защо е важно майките да се хранят правилно дори преди бременността

Първите 1000 дни от живота на едно дете - или от зачеването му до тригодишна възраст, са от особено значение. Именно през ембрионалното развитие се формират всички органи и системи, а в първите си години детето расте много бурно. Ето защо е важно не само каква храна приема то, но и какво консумира бъдещата майка. Според статистика на Световната здравна..

публикувано на 14.10.19 в 17:01

"От визия към резултати" - нов подход за ефективно образование

Пилотният проект на Фондация "Заедно в час" - "От визия към резултати" беше осъществен в партньорство със Столичната община и четири общински училища. Целта е му е била да апробира и изследва специфичен подход за подобряване на ефиктивността на учебните заведения. Ангажирани са били над 360 ученици, над 60-тина учители и 150 родители. В интервю на..

публикувано на 14.10.19 в 16:02

Думите, които ще изпее един изпълнител, трябва да му отиват като дреха, ушита специално за него

На 15 октомври, авторът на много от най-големите български хитове - Александър Петров, събира изпълнителите на своите песни на голям концерт в зала 1 на НДК. В  концерта „Рок поезия“ на една сцена ще видим емблематични имена в българската рок музика като групите "Тангра", "Сигнал", "Фактор", "БТР", "D2", Кирил Маричков, Стенли и др. В сет листа са..

публикувано на 14.10.19 в 15:48

Емоциите ни управляват храненето дотолкова, доколкото храненето управлява живота ни

Тази седмица в предаването “Радиоприемница” се фокусираме върху темата за зависимостите в днешно време - от какво и от кого сме зависими, защо имаме нужда от тези заместители. Всеки от нас има сложни взаимоотношения с храната. Кога обаче те се израждат и се превръщат в болестни състояния, обяснява психотерапевката Детелина Стаменова , която е..

публикувано на 14.10.19 в 15:36

Mortal Kombat - битките за защита на Земното царство

Mortal Kombat е поредица видеоигри, чието начало е сложено през 1992 година от Ед Бун и Джон Тобиас.  В превод името означава „Смъртоносна битка“. Играта е симулация на турнир по бойни изкуства. По Mortal Kombat са създадени и няколко игрални филма и сериал. Турнирът "Смъртоносна битка" се провежда през поколение с цел да се защити Земното..

публикувано на 14.10.19 в 15:08

Три имена допълниха дървото на живота във ВМА

За 12-та поредна година във Военно-медицинската академия бе отбелязан Европейският ден на донорството. Тази година „Дървото на живота” в памет на донорите, което се намира в централното фоайе на медицинското заведение, бе допълнено с имената на трима души, дали през 2019 г. шанс за втори живот. В същото време над 1000 души чакат за трансплантация, а..

публикувано на 14.10.19 в 14:41