Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш - в това е убедена героинята ни днес. Търпение има в изобилие и за това е богат на постижения човек.

Виолета Димитрова е от онези хора, които са готови да пренебрегнат собствените си нужди, за да са в полза на някой друг. Създава дори фондация, чиято цел е да подкрепя различни каузи и да вдъхва увереност на десетки, изпаднали в тежка ситуация. Нарича я „Бъдеще за таланти“, но не защото името е благозвучно, а тъй като смело вярва в красотата на бъдещето и таланта на тези, които го градят.

Хората, които правят добро, са много, а броят им с времето се увеличава. Факт, който приятно изненадва както Виолета, така и много други. Мнозина искат да са в полза, но не знаят как. Затова трябва да бъдат възпитани на добротворчество. Нужно е да им се посочи правилният път към взаимопомощта.

Към възвишеност се стремим всички. Важни са волята и желанието за успех, а Виолета притежава и двете и затова успява да насочи енергията си в правилната посока. Тя успява да Помага на мнозина и то успешно. Каузите за нея не са лични. Не го прави, за да заличи собствени липси или да се издигне в очите на другите, а единствено и само да е в помощ на някого, който наистина има нужда от това. На някой непознат.Снимка

Заради развитието на социалните мрежи, все по-често до нас достигат не малко апели за помощ или организирани благотворителни мероприятия. Дали заради заливащия ни информационен поток или заради наистина увеличаващия се брой на хора, изненадани неприятно от съдбата, нуждата от чужда помощ и подкрепа расте.„Помагайки на друг, помагаме на себе си“. Така казват всички, припознали дарителството като важен акт. В това вярва и Виолета. Не убеждава никого да реагира като нея. Но се случва, защото ентусиазмът ѝ е заразителен.

За мнозина обратната връзка е важна. Чакат някой да одобри деянието им. Да ги похвали, да им се отблагодари. При Виолета не е така, тя не чака нищо в замяна. Прави го, защото така го усеща, а ако превъзпита още някого да мисли като нея, ще е щастлива.

Без значение е как доброто ще стигне до хората, важното е то просто да бъде сторено. По-бързо и за повече хора. 

Мечтите наистина се сбъдват - така започна и така завършва нашият разказ за добрия свят на Виолета. Делата й са доказателство, че когато упоритостта е насочена към добри каузи, тя е продуктивна и води до хубави резултати. Резултати, които ако се превърнат в мечта на още някого, би било добре за всички ни.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мира Радева представя Едит Пиаф, без да пренебрегва и мъжете ѝ

Мира Радева влиза в ново амплоа - звезда в авторски спектакъл с френска музика. И съм ентусиазирана, и притеснена, и уморена от репетиции – казва през Радио София известната социоложка. Самата тя иска да разсее онзи прекалено силен образ – на социолог и преподавател , защото отдавна е увлечена от изкуството. И ето - Нов Театър НДК предоставя..

публикувано на 19.07.19 в 19:31

Дневникът на една софиянка: Защо не е ваша работа да питате една жена дали ще има деца?

Малко преди да отлетя за поредното моминско парти, исках да засегна тази толкова щекотлива тема и не заради малоумни копи-райтърски решения на благородно настроени мъже, които смятат че с лафчета на гимназиално ниво биха накарали човек сериозно да се замисли върху семейното си положение и роля. Но няма какво да го премълчаваме този въпрос, повечето..

публикувано на 19.07.19 в 18:19

Граовската трапеза е не само красива, но към традицията прибавя нещо ново

Продължават нашите граовски разкази, този път с и за граовската трапеза. И по-конкретно - брезнишката. Все пак всички тези наши срещи са благодарение на второто издание на Църногорския събор над село Гигинци, в поляните на Гигинския манастир - място, където и преди десетки години е имало народни веселия. После, казват, се появил празникът в Пирот и..

публикувано на 19.07.19 в 18:02

България и Индонезия в "Синтез"

Има ли обща основа между съвременното изкуство на България и Индонезия – две държави, които, макар и разположени на различни континенти, носят наследството на изключително разнообразни култури и традиции?  Отговорът на този въпрос можем да открием в изложбата „Синтез“, организирана съвместно от Националната галерия Квадрат 500 и Посолството на..

публикувано на 19.07.19 в 16:44

С пет медала се завърна българският отбор от Международната олимпиада по физика

С пет медала се завърна българският ученически отбор от 50-то издание на Международната олимпиада по физика, която се проведе в Израел. И петимата участници в отборa завоюваха отличия в състезание между ученици от 80 държави.  Учениците са подбрани след множество участия в национални олимпиади и състезания и след активна работа, под ръководството..

публикувано на 19.07.19 в 16:08

Монета на цар Иван Асен II е сред находките от този сезон на Перперикон

Монета на цар Иван Асен II е сред откритите находки от настоящия археологически сезон на Перперикон. Освен, че е изключително рядка, монетата е доказателство за първото българско монетосечене. Това отбеляза ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров . Той представи някои от другите намерени артефакти през тази година, сред които са бронзови..

публикувано на 19.07.19 в 15:53
За сградите на училищата грижата е на общината, но има проблеми при паметници на културата с много собственици

Близо 200 паметници на културата в столичния район „Възраждане“ трябва да станат безопасни и да запазят духа и красотата си

Столичният район „Възраждане“ се слави с красиви сгради, но много от тях са стари, на възраст, надхвърляща дори 100 години. 197 от зданията са паметниците на културата и районната община полага усилия да убеди техните собственици да ги поддържа в добро състояние. Преди два дни при строеж на ул. „Софроний Врачански“ бе срутена съседна..

публикувано на 19.07.19 в 15:39