Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Център за подкрепа на хора в неравностойно положение разкриват през есента в Костинброд

Снимка: БГНЕС

Център за подкрепа на пълнолетни лица в неравностойно положение ще бъде разкрит от есента в община Костинброд. 

Целта е да им се осигурят условия за социално включване, така че да водят самостоятелен и независим живот. Освен това ще бъдат подкрепени и техните близки, които полагат грижи за тях, за да  се разширят възможностите на хората в неравностойно положение. Подобна услуга - създаването на такъв център, ще бъде предоставена за първи път в община Костинброд.

Изграждането на центъра за информиране, консултиране, обучение и подкрепа на пълнолетни лица в неравностойно положение, се осъществява по проект, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. 50 ще бъдат потребителите, които ще могат да се възползват от услугите, като има възможност и за допълнителни 10.

Проектът се реализира в изпълнение на нуждите, описани в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в Костинброд, а именно подобряването на знанията и уменията на хората с увреждания и други уязвими групи и създаването на възможност за трудова реализация.

Зам.-кметът по направелние „Образование, култура, социални и хуманитарни дейности“ Александър Ненов подчерта, че имат квалифицирани кадри, с които да обезпечат социалните услуги, които общината предоставя, а и близкото разположение до София, подпомага осигуряването на персонал. Самият център за подкрепа на лица с увреждания и техните близки, ще бъде обособен в бившото заведение в Първи район на град Костинброд, което общината си връща през тази година, допълни Ненов.

За повече подробности относно социалните дейности и услуги на общината, е препоръчително да се следи официалната интернет страница на Костинброд, където се публикува актуализираната информация по проектите.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как и кога ще бъде регулирано движението на електрическите тротинетки

В понеделник младеж с електрическа тротинетка беше блъснат на булевард "Васил Левски" в София. За инцидента стана ясно от видеоклип, разпространен в социалните мрежи. На видеото се вижда как младеж се движи по бус лентата, като внезапно прави ляв завой и навлиза в средната лента за движение на автомобили. Задаващата се кола не успява да спре навреме и..

публикувано на 23.10.19 в 18:25

Промени в движението в София заради автопоход в защита на семейството и марш против Гешев

Столичната полиция ще спира движението по централни столични улици тази вечер заради насрочения автопоход в защита на семейството и последващия "Марш за право и свобода".  Маршът е под наслов "Светлината пробива мрака" и е срещу кандидатурата на единствения номиниран за поста главен прокурор Иван Гешев. Автопоходът започна в 17.00 ч. и преминава под..

публикувано на 23.10.19 в 18:15

Българска танцова формация събра овациите в Мароко

Танцовата формация „Софистик - Живо“ години е донесла над 33 медала за България през последните години. Преди няколко дни те се прибраха със специален приз от Международния фолклорен фестивал в Мароко. Децата, които са част от формацията, са обиколили едни от най-екзотичните места на света, за да покажат нашето народно изкуство и най-вече да изразят..

публикувано на 23.10.19 в 17:20
салами колбаси месо

Всички количества риба и колбаси, заразени с листерия, вече са изтеглени от българския пазар

Всички количества риба и колбаси, заразени с листерия, вече са изтеглени от българския пазар, съобщиха за Радио София от Агенцията по храните. Опасната бактерия беше открита преди по-малко от седмица при рутинни проверки в търговската мрежа. Инспекторите на Агенциятата по храните установиха наличието й в над 250 килограма пушена скумрия, внесена от..

публикувано на 23.10.19 в 16:49

Никола Рахнев: Ние не засаждаме дървета, а бъдеще

Никола Рахнев, създател на гората.бг - най-голямата инициатива в България за засаждане на дървета и гори в страната, е един от номинираните за наградата “Будител на годината”. Веднага побърза да отбележи, че номинацията, която е получил е за всички хора, които са част от неговата инициатива, а това са над 50 хил. души, които са участвали в различни..

публикувано на 23.10.19 в 15:59

Предстои финално обучение преди "Предприемаческа борса 2019"

43 души, които искат да стартират собствен бизнес или да реализират идея в подкрепа на обществото, ще се включат в Предприемаческата борса на фондация „Каузи“. На нея те ще се срещнат с потенциални инвеститори, които могат да им помогнат да осъществят намеренията си. Част от начинаещите предприемачи са от София, но има и доста представители на..

публикувано на 23.10.19 в 15:01
Ива Дойчинова в студиото на предаването.

Ива Дойчинова: Будителите във всяко едно време вървят срещу течението

Тази седмица предаването “Радиоприемница” е посветено на будителите. “Будителството в днешни дни е много чувствителна тема. Ако навремето онези будители, които честваме на 1 ноември, са се борили за свобода и знание, всяка година, откакто се занимавам с тази кампания, има някакъв различен акцент. Будителите във всяко едно време вървят срещу течението,..

публикувано на 23.10.19 в 14:56