Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Център за подкрепа на хора в неравностойно положение разкриват през есента в Костинброд

Снимка: БГНЕС

Център за подкрепа на пълнолетни лица в неравностойно положение ще бъде разкрит от есента в община Костинброд. 

Целта е да им се осигурят условия за социално включване, така че да водят самостоятелен и независим живот. Освен това ще бъдат подкрепени и техните близки, които полагат грижи за тях, за да  се разширят възможностите на хората в неравностойно положение. Подобна услуга - създаването на такъв център, ще бъде предоставена за първи път в община Костинброд.

Изграждането на центъра за информиране, консултиране, обучение и подкрепа на пълнолетни лица в неравностойно положение, се осъществява по проект, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. 50 ще бъдат потребителите, които ще могат да се възползват от услугите, като има възможност и за допълнителни 10.

Проектът се реализира в изпълнение на нуждите, описани в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в Костинброд, а именно подобряването на знанията и уменията на хората с увреждания и други уязвими групи и създаването на възможност за трудова реализация.

Зам.-кметът по направелние „Образование, култура, социални и хуманитарни дейности“ Александър Ненов подчерта, че имат квалифицирани кадри, с които да обезпечат социалните услуги, които общината предоставя, а и близкото разположение до София, подпомага осигуряването на персонал. Самият център за подкрепа на лица с увреждания и техните близки, ще бъде обособен в бившото заведение в Първи район на град Костинброд, което общината си връща през тази година, допълни Ненов.

За повече подробности относно социалните дейности и услуги на общината, е препоръчително да се следи официалната интернет страница на Костинброд, където се публикува актуализираната информация по проектите.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Притесняваме ли се от хакери

Според премиера Борисов щом 20-годишен младеж е в състояние да хакне системата на държавна институция, значи образованието в страната става все по-добро.  Остава спорен въпросът дали, обаче, тези добре обучените младежи биха работили за киберсигурността на държавата, или, в зависимост от посоката, която ще изберат за развитие, трябва да се..

публикувано на 23.07.19 в 16:20
Луи Си Кей

Стендъп комикът Луи Си Кей обещава изненади в НДК

Един от най-великите стендъп комедианти - Луи Си Кей ( Louis C.K. ) ще гостува в зала 3 на НДК довечера. Той ще изнесе две представления - от 19.00 и 21.30 часа, а билетите за шоуто му са изчерпани преди месеци. Шесткратният носител на наградата "Еми" има над осем стендъп програми, между които „Shameless”, „Chewed Up”, "Hilarious", "Word - Live at..

публикувано на 23.07.19 в 16:12

Как България се качи на върха във футбола на маса

Момчетата от Българския национален отбор по футбол на маса представиха достойно България на световното първенство в Испания, завръщайки се като световни шампиони! Отдадеността, усърдните тренировки и нестихващият дух дадоха резултат и тази година българските лъвове успяха да наредят страната ни до едни от най-големите в този спорт. На световното..

публикувано на 23.07.19 в 15:59
Мария Бечева и Илия Учиков

На родопските песни на младата Мария Бечева и гайдаря Илия Учиков публиката затаява дъх

В „Ритъмът на лятото“ се пренасяме в Родопите, където младите хора продължават да растат и живеят с народната песен и нейната магия, въпреки технологичните времена, които владеят съвремието ни. Един от тези млади хора е 14-годишната Мария Бечева от Чепеларе, която през 2015 г. на Събора на народното творчество в Рожен космическата Валя..

обновено на 23.07.19 в 15:57

Група съмишленици връщат децата към спорта на открито

Да играеш в междублоковите пространства до късно вечер, бе ежедневие за много от нас. За днешните деца, обаче, такова поведение не е толкова присъщо. Затворени вкъщи, пред компютри или мобилни устройства и най-вече сами, те прекарват лятната си ваканция. Именно да промени този феномен, като покаже, че играта навън с приятели, може да бъде също толкова..

публикувано на 23.07.19 в 14:58

Chaz’n’Byanka с дебюта си "Което съм"

Най-новият музикален проект Chaz’n’Byanka предизвиква с дебютното си видео към песента „Което съм“. Само в рамките на 3 дни са запечатани някои от най-красивите и спиращи дъха кътчета на остров Лефкада. Слънчево, цветно, морско видео в комбинация със завладяващ музикален бийт, „Което съм“ дава гаранция за един от най-горещите тракове на лятото. Зад..

публикувано на 23.07.19 в 14:38
Иво Иванов

Студентският живот на едно друго поколение

Повечето от нас са слушали комичните историите на бащите си за казармата. В предаването на Радио София "Студентски град" се пренесохме малко назад във времето, а именно в периода на 80-те. Годините, през които родителите на днешното младо поколение са слушали Майкъл Джексън, "Куин" и "Бекстрийт бойс". Времето, в което учениците са чели „Война и мир“..

публикувано на 23.07.19 в 11:40