Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нова информационна система на НОИ за софиянци

Нова информационна система ще улесни ориентацията на посетителите на териториалното поделение на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ) в София към местата за предоставяне на исканата от тях услуга, съобщиха от НОИ.

В помощ на гражданите е видеостена с четири екрана, информационни табла за коридорите по видове услуги, указателни табели и схема на разположението на коридорите. Системата е проектирана в четири сектора, колкото е и броят на коридорите и билетоподаващите устройства, които управляват различни групи услуги. За лесно разпознаване всеки сектор е с различен цветови код. Четирите цвята са приложени не само на видеостената и информационните табла, но и на билетоподаващите устройства и дисплеите, визуализиращи изтеглените билети.

От видеостената гражданите могат да получат информация за всички видове и категории услуги с указан код от билетоподаващите устройства. Тя насочва към информационните табла в коридорите, където е достъпна допълнителна полезна информация за всяка услуга и кратки отговори на често задавани въпроси.

Столичното подразделение на НОИ е най-голямото в страната, всеки ден в него се предоставят административни услуги на над 2500 лица. За тяхното по-качествено обслужване през пролетта на миналата година бе внедрена електронна система, включваща билетоподаващо устройство, указващо предлаганите услуги и реда за прием. Преди година стана възможно и онлайн запазване на предпочитан ден и час за посещение на приемните.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БДЖ ще осигури безплатно пътуване до морето на деца от гр. Роман

БДЖ ще осигури безплатно пътуване до морето на деца от Комплекс за социални услуги за деца с увреждания в гр. Роман, съобщиха от пресцентъра на "Холдинг БДЖ". Тази година децата ще прекарат част от лятната си ваканция в Бургас. В понеделник, 19 август, с влак от София до Бургас, ще пътуват 24 деца в неравностойно положение и техните придружители...

публикувано на 16.08.19 в 15:17

Променят движението в София заради шампионат „Безопасно шофиране“

Променят движението в София заради провеждане на Национален шампионат „Безопасно шофиране“ и кръг от шампионата Затворен маршрут „Писта София 2019“, съобщават от пресцентъра на Столична община. Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както следва:  От 09.00 часа на 16.08.2019 г. до 16.00 часа на 18.08.2019 г.  - по..

публикувано на 16.08.19 в 10:53

Има два нови случая на западнонилска треска

Два нови случая на западнонилска треска бяха потвърдени лабораторно от Националната референтна лаборатория по предавани с кърлежи инфекции към Националния център по заразни и паразитни болести. В единия случай се касае за внос на инфекцията от Кипър. Заболелият е български гражданин на 48 г. от област Пазарджик, строителен работник, пребивавал последните..

публикувано на 16.08.19 в 09:10

Захлаждането продължава

През деня ще продължи да нахлува хладен въздух. Облачността ще е променлива, по-значителна над източните и южните райони и на места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса. Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в часовете преди обяд и на места може да превали и прегърми. Ще духа умерен..

публикувано на 16.08.19 в 08:35
отец иван якимово

Пиян мъж намушка друг в приюта на отец Иван, свещеникът също е ранен

Пиян мъж намушка друг в приюта на отец Иван в Нови хан. Отецът се е притекъл на помощ и също бил порязан с хладното оръжие по ухото.Сигнал за инцидента е получен към 15.10 ч. днес. Мъжът предизвикал скандал в приюта в с. Нови хан, където пребивавали майката на сина му заедно с детето, съобщиха от пресцентъра на МВР. Изпратените на място полицаи..

публикувано на 15.08.19 в 17:14

Авария остави без ток жители на Дружба", "Горубляне" и село Герман

При несъгласувани изкопни и ремонтни дейности на територията на сградата на "ВИК София" беше скъсан кабел средно напрежение на "ЧЕЗ Разпределение България", съобщиха от ЧЕЗ. В резултат без електрозахранване са останали клиенти на компанията в ж.к. "Дружба" и квартал "Горубляне" в София, както и в село Герман. От "ЧЕЗ Разпределение" незабавно..

публикувано на 15.08.19 в 12:10

147 ХИВ-серопозитивни от началото на годината у нас

Започва националната антиСПИН кампания, която ще обхване цялата страна и ще продължи един месец - до 15 септември. В страната функционират 13 Кабинета за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ към регионалните здравни инспекции. В тези кабинети се извършват предтестови и следтестови консултации и изследвания от подготвени..

публикувано на 15.08.19 в 10:53