Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Георг Христиан Диков

Медицината е отговорност, позволява ти да носиш живота на друг човек в ръцете си

| обновено на 30.07.19 в 12:44

Лекарската професия е призвание. Не всеки може да бъде лекар, изискват се търпение, много труд и отдаденост. Олицетворение на всички тези качества е Георг Кристиан Диков.

Роден в Олденбург, Германия, преди пет години идва в България, за да учи медицина. Успешно завърши пети курс в Медицинския факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Владее писмено и говоримо четири езика. Изпълнен е с ентусиазъм, идеи и желание да участва активно в студентския живот. 

Любовта към медицината е в кръвта на Георг. Цялото му семейство допринася с нещо в тази област - баща му е сърдечен хирург, майка му медицинска сестра, а по-големият му брат работи в сферата на Спешна помощ в Германия. Както се казва "израснал" е в болниците, виждал е много болни хора и тогава е видял магията на медицината, това да можеш да помогнеш на друго човешко същество. И по този начин си полезен на себе си и на обществото. Според него лекарската професия носи отговорност и трябва да бъдеш искрен към себе си и пациентите.

Неотдавна Георг Кристиан Диков стана студент на годината в категория „Здравеопазване“. Ръководителят на Клиниката по белодробни болести във Военномедицинската академия д-р Коста Костов лично му връчи наградата.

С наградата Студент на годинатаЕстествено беше и нашето желание да поканим Георги Кристиан да гостува в предаването "Студенски град" по Радио София. С него разговаряхме за професията, обучението в медицинският факултет и за мечтите...

Чуйте интервюто на Елмира Джома с Георг Кристиан Диков.