Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тетрадката е за писане, но и за четене

Платформата Tetradkata.com кани тази вечер на литературно четене, а до 1 септември - в конкурс

Снимка: tetradkata.com
Освен, че организират и отразяват литературни четения и други събития, създателите на Tetradkata.com - Калоян Христов (с интереси в областта на литературата), Иван Христов (историк) и Лъчезар Иванов (учител по английски и география) са обявили конкурс за поезия и проза. С него ще отбележат и 2-годишнината от създаването на платформата.

Общата идея на сайта е литературата – разказа в ефира на Радио София Калоян Христов. - Първоначално смятахме да публикуваме само наше творчество, но бързо осъзнахме, че е по-добре да поканим и други автори. Един от първите ни приятели е поетът Петър Чухов, с който осъществихме доста съвместни проекти.

Целта ни е да разпространяваме съвременната българска литература.

Текстове за конкурса се приемат до 1 септември 2019 г. (включително). До този момент заявки са подадени от над 200 автори от цяла България с повече от 500 текста, допълни Калоян Христов.

Журито на конкурса е в следния състав: д-р Иван Христов, проф. Амелия Личева и Емануил А. Видински.

Церемонията по награждаването ще бъде на 9 октомври в Габрово.

Чуйте повече по темата в разговора на Гергана Пейкова с Калоян Христов.

Tetradkata.com е интернет платформа за литература и изкуство. Създаден в края на 2017 година, сайтът предлага на читателите богато съдържание от поетически, белетристични, есеистични, езиковедски текстове, както и рецензии на нови филмови заглавия, ревюта на книги, преводи на художествени произведения и др. Основна цел на “Тетрадката” е да побира в „страниците” си текстове от разнообразни жанрове и стилове.  Сред идеите на виртуалното пространство е да се поставят на фокуса на читателското внимание вълнуващи лица от българската културна сцена.

Могат да се прочетат и събеседвания с известни личности като Здравка Евтимова, Иван Христов, Невена Борисова, Николай Фенерски, Петър Чухов, Георги Бърдаров, Калин Терзийски, Росен Карамфилов, Алек Попов, Мирела Костадинова, Елена Павлова, Явор Цанев и други.

Публикуват се не само художествени произведения, но и литературни изследвания.

Клуб "Отвъд кориците" и Tetradkata.com се обединяват на сцената на клуб "Журналист" в лятно литературно четене и ви канят днес от 19:00 ч., за да чуете творби на Александър Цонков, Боряна Богданова, Георги Славов, Денис Олегов, Доротея Луканова, Ивайло Диманов, Калоян Христов, Лъчезар Йорданов, Любомир Кючуков и...всеки желаещ да участва в свободната сцена на събитието.