Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Обратно броене

Метроучастъкът от бул.„Владимир Вазов“ до кв. „Красно село“ е почти готов за пътници

От другата седмица поетапно ще бъдат отваряни за движение улици, които бяха засегнати от строителството

4
Снимка: Златина Йовкова
До края на октомври т.г. ще приключи изцяло изграждането на първия етап от третата линия на столичното метро - дългият 8 км участък от бул.„Владимир Вазов“ до кв.„Красно село“, който включва 8 метростанции.

Третата линия на метрото от бул.„Владимир Вазов“  до кв. „Красно село“ е почти напълно готова, остават за изпълнение предимно довършителни работи по архитектурното оформление, монтаж на част от оборудването и някои входове.

До края на 2019-а ще приключат и изпитанията на влаковете и системите за сигурност, за да може в началото на следващата година да бъде пуснат този етап от метро мрежата на София.

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова провери изпълнението на участъка от Орлов мост до кръстовището на бул.„България“ и бул.„Иван Ев.Гешов“.

Директорът на „Метрополитен“ инж.Стоян Братоев припомни, че всички станции по 3 линия ще разполагат с прегради на пероните, които ще се отварят при спиране на влака, за да могат да се качат и слязат пътниците.
Всичко е свързано с безопасността на пътниците. 16 от 20-те влака са минали тестовете.
От другата седмица поетапно ще бъдат отваряни за движение участъци от улиците, които бяха засегнати от строителството на метрото.

Чуйте още подробности в репортажа.

Галерия