Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

ЕК си търси стажанти - ето как да кандидатствате

EPA/BGNES
По традиция на 1 октомври ще започне есенният стаж в Европейската комисия у нас. Стажовете се провеждат в широк кръг от области, като най-често продължителността им е пет месеца. Най-много стажанти участват в програмата на Европейската комисия, но Съветът на ЕС, Европейския парламент и Европейската служба за външна дейност също предлагат такива възможности.

Институциите на ЕС предлагат възможност да се запознаем отблизо с тяхната работа за кратки периоди от време. Желаещите да се включат в стажантските им програми  трябва вече да са завършили висшето си образование преди срока за кандидатстване, като е препоръчително да говорят добре английски, френски или немски език.

"Едно от нещата, с които помагаме на хората, е да се ориентират във възможността за кариера в европейските институции. Съобщаваме им за конкурсите, които се провеждат всяка година и имат възможност да отведат хората във всяка една институция или агенция в цял свят", обясни Бойко Благоев - ръководител на отдел “Комуникации” в Представителството на ЕС в България.

Повече за това кой и как може да вземе участие в стажантските програми на ЕС - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Виртуален учител засилва ролята на човешкия фактор

Khan Academy e голям образователен сайт, който предлага безплатно съдържание и инструментите, необходими за оценка на усвояването на материала. Сайтът не е само за ученици, но той дава сигурност както за тях, така и за възрастни хора. Идеята е обобщена в мотото: "Свят, в който всеки може да научи всичко, навсякъде и по всяко време". Повече за..

публикувано на 22.10.19 в 15:35
Мирян Костадинов

Мирян Костадинов: Публиката търси жива, неподправена музика

Страхотна усмивка и безграничен талант - по този начин можем да опишем Мирян Костадинов , който се превръща в любим гост на Радио София. Младият мъж е от китния град Севлиево и е познат на феновете като вокалистът, китаристът, композиторът и текстописецът зад група MIRY. Музикалната група поставя своите основи в София през 2016 година, с допълнението на..

публикувано на 22.10.19 в 14:02

Кино "Влайкова" съхранява и до днес просветителския дух

Кино "Влайкова" е най-старото филмотечно кино в София. Намира се в центъра, на улица "Иван Асен втори", където още от началото на миналия век районът е бил известен като средище на културата и дори са го наричали Малкия Париж. Наоколо живеели известни тогава професори, музиканти, артисти. Днес сградата се стопанисва от читалище "Антон Страшимиров"...

публикувано на 22.10.19 в 13:13

Певицата Мариана Павлова: Гласът с годините зрее и става по-хубав

Мариана Павлова е дамата с най-нисък глас на планетата. През годините тя е участвала в много музикални формации, сред които квартет "Славей”, работила е и с Надка Караджова, трио “Родопея” и много други. Певицата ще участва и в юбилейния концерт 25 години “Драгостин фолк национал”. Това ще стане на днес в Националното музикално училище “Любомир Пипков”..

публикувано на 22.10.19 в 12:45

Чии генетични наследници са съвременните българи

Преди няколко години български и италиански учени се заеха да установят какво се крие в гените на съвременните българи и стигнаха до изненадващи резултати, спрямо изучаваното дълги години от учебниците по история у нас. В тях пишеше, че траките, заедно с прабългарите и славяните са един от трите главни етноса, които при смесването си образуват..

публикувано на 22.10.19 в 10:45

20 български ученици с шанс за стипендия за обучение в САЩ

Една прекрасна възможност за ученици IX и X клас предоставя програма YES (Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study), финансирана от Американското посолство в България.  20 български гимназисти ще имат възможност да получат стипендия и да прекарат учебната 2020/2021 година в САЩ.  По време на престоя си учениците ще посещават американско училище, ще..

публикувано на 22.10.19 в 10:35

Нов веломаршрут радва байкърите в Трън

Трънското туристическо дружество откри нов веломаршрут в общината. Маршрутът преминава през село Ерул - едно от най-високо разположените села в Западна България (1200 м.н.в.), от което се откриват невероятни панорамни гледки към няколко планини в България и Сърбия.  Освен това маршрутът е избран така, че да минава в близост до много забележителности,..

публикувано на 22.10.19 в 10:25