Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радио София празнува днес своя 12-и рожден ден

На 17 септември 2007 година стартира ефирното излъчване на столичната програма на Българското национално радио, със силно изразен софийски  профил и поглед към регионите, които са в ефирната територия на програмата. Първото предаване започва в 7.10 часа и се нарича "София днес". Лили Големинова и Митко Димитров са негови водещи.

12 години по-късно Радио София си остава градското радио, обърнато към активните млади хора, търсещи тематична връзка с електронната медия и модерната музика. Под „светлините на прожекторите“ в делничните дни са информационните и актуални предавания "Радиокафе", "Вашият глас", "Радиоприемница", "Ритъмът на столицата", "Трафик София" и "Шоколад". Вечерната линия на Радио София е посветена на различни стилове в музиката или предавания с директен поглед върху живота на градския човек.  

От 9 септември тази година програмата има обновена схема. Новото уикенд предаване се казва "Прощъпулник“ и е посветено на първите житейски стъпки на децата и трудностите, които срещат техните родители. Това е ефирен час за темите, които настъпват като житейска необходимост или уроци с децата вкъщи. Акцент в предаването са експертните мнения за пътя към щастливото детство и ролята на родителите в този път - това е общественият подпис на Радио София в името на децата, тяхното възпитание и правилните грижи.

Другият интересен момент в обновената схема  е новият профил на неделното спортно предаване, което се превръща в среща с алтернативните спортове и с градската физическа култура.

Освен в столицата, програмата на Радио София се чува също в Пернишка и Кюстендилска област (94,5 MHz), както и в други райони на страната – Ихтиман, Костенец и Панагюрище (104,6 MHz), Своге (90,4 MHz), Боровец и Самоков (100 MHz).