Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Общинският съвет с тържествена сесия за празника на София

Снимка: Божидар Янев, БНР

На тържествена сесия на Столичния общински съвет по случай празника на града ще бъдат удостоени със звание „Почетен гражданин на София“ български и чуждестранни граждани за особено големите си заслуги към столицата и жителите й. Те ще получат почетен знак с лента и правото на безплатно пътуване с градския транспорт в рамките на Столичната община. Званията ще бъдат връчени от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, който съхранява и Почетната книга на Столичната община, в която са вписани почетните граждани. Сесията започва в 10.00 часа.

Предложения за награждаване с отличието могат да правят председателят на Столичния общински съвет, кметът на Столичната община, група от най-малко 15 общински съветници.

От 13.00 ч предстои и редовно заседание на Столичния общински съвет. На него общинските съветници трябва да утвърдят избраните заместници на кмета на София, на районните кметове и на кметовете на кметства във връзка с предстоящите местни избори. В сесията е включен също доклад за отпускане на еднократна безвъзмездна парична помощ на пострадалите при пожар в град Бухово в началото на септември .

Общинските съветници трябва да одобрят и няколко подробни устройствени планове в районите „Люлин“, „Надежда“, „Слатина“ и други.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Започват първите инспекции на училища в България, които трябва да дадат реална картина на качеството на предлаганото образование у нас, съобщава СЕГА . Първи на независима експертна проверка ще бъдат подложени училища и детски градини от Софийска област, след което ще се премине към учебни заведения в Ямбол. Това съобщи за "Сега" директорът на..

публикувано на 22.10.19 в 08:27

Отново слънчев ден, до обяд с мъгли

Днес ще е слънчево, преди обяд в източните райони - мъгливо. Ще се появи слаб североизточен вятър. Максимални температури между 22° и 27°, за София - около 24°. Атмосферното налягане няма да се промени съществено и остава по-високо от средното за месеца, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Над Черноморието в сутрешните часове ще..

публикувано на 22.10.19 в 08:24

Част от жк. „Дианабад“ остава без вода

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Дианабад“, съобщават от пресцентъра на дружеството. Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Тинтява“ в жк. „Дианабад“ се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 17.30 часа в района на ул. „Тинтява“ от ул. „Никола Габровски“ до ул. „Русаля“. При..

публикувано на 22.10.19 в 08:10

Ремонти по водопроводната мрежа в София

На 21 октомври 2019 г. (понеделник), във връзка с пресвързване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Широки път“ вилна зона „Малинова долина“ се налага спиране на водоподаването от 09 :00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Широки път“, ул. „Папур“, ул. „Трилистник“, ул. „Бяла река“ При..

публикувано на 21.10.19 в 10:20

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Започват мащабни инспекции на училищата, извежда в заглавие СЕГА . Днес започват първите инспекции на училища в България, които трябва да дадат реална картина на качеството на предлаганото образование у нас. Първи на независима експертна проверка ще бъдат подложени училища и детски градини от Софийска област, след което ще се премине към учебни..

публикувано на 21.10.19 в 08:40

Не са желателни пътувания до Каталуния

Нови протести се организират в социалните мрежи за тази вечер в Барселона, предупреждават от Министерството на външните работи. Настроението сред по-голямата част от жителите е за мирни протести. Въпреки това препоръчваме на българските граждани да не предприемат без неотложна необходимост пътувания до..

публикувано на 21.10.19 в 08:16

Още топли дни и през новата седмица

Днес ще бъде слънчево. Преди обяд в източните райони все още ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 22 и 27 градуса. Преди обяд на много места по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен..

публикувано на 21.10.19 в 08:09