Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Забавни факти и истории за столицата в образователни разходки

Една добра възможност да се запознаем със забавни факти и истории за някои от най-емблематичните места в столицата са образователните разходки из София за цялото семейство. Маршрутът е адаптиран за най-малките, които често губят интерес още в средата на туристическата обиколка. Възрастови ограничения няма, а обиколката започва от паметника на Борис Христов на пл. "Св. Александър Невски" в 11.00 ч. всяка неделя.

Екскурзоводът Виктор Топалов разказва пред Радио София как протичат неделните разходки, които организира с Диана Фиданова, учителка по география от Френската езикова гимназия в София.


Още по темата

Вземете децата и се разходете като туристи в настоящето и миналото на София

Инициативата "Семейни обиколки в София" е не просто едно " шляене " из столичните улици, а образователна обиколка на столицата, в която научвате много интересни истории за нашия древен, но и "млад" град. Разходките са съобразени така, че да..

публикувано на 13.05.19 в 12:19
ВИЖТЕ ОЩЕ
Белослава Димитрова: Нищо не може да се сравни с преживяването в киносалона

Дневникът на една Софиянка: Колко е важно да ходим на кино?

Ще кажете, драги мои, има къде къде по-важни неща от това и в делника ни, и в живота ни като цяло. Какво пък чак толкова прави киното с нас? Във времето са се произвеждали и се произвеждат страшни бози. Но като едно от най-ценните колективни..

публикувано на 22.11.19 в 15:11

Български филм ще обиколи китайските киносалони

Български филм ще обиколи киносалоните в седем китайски града по време на Европейския филмов фестивал в Китай. 12-тото издание започва на 28 ноември от столицата - Пекин. Тази година в селекцията попадат класики от европейското кино. Филмът, който ще..

публикувано на 22.11.19 в 14:45

Подменят печките на твърдо гориво на близо 5000 домакинства от СО

Близо 5000 домакинства от Столичната община ще подменят печките си на дърва и въглища с алтернативни по програма “LIFE” на Европейския съюз. Проектът предвижда изпълнението на мерки от общинските програми за качество на въздуха в шест български..

публикувано на 22.11.19 в 14:28
Екипа на

Проектът "Околобългарско" с филм, разказващ за хората в Западните покрайнини

В студиото на „Шоколад“ дойдоха на гости стари и нови събеседници, обединени от проекта "Околобългарско". В началото на февруари Антонио Йорданов разказа пред Радио София за намерението той и съмишлениците му да посетят 100 населени места в..

публикувано на 22.11.19 в 14:20

Домовете за сираци се променят външно, но функционират постарому

Реформите в България, подкрепени със средства от Европейският съюз и други международни източници, сменят системата на големи, остарели и разпадащи се домове за сираци с нови, по-малки постройки, в които услугите продължават да функционират по старому,..

публикувано на 22.11.19 в 14:14

"Картини от един свят" ни води в автентичния живот на екзотични племена

В Столичната библиотека беше открита една изключително пъстра изложба, която ни отвежда в джунглите на тропичния свят, из далечни архипелази, островни държави и атоли и ни среща с автентичните племенни общности от Океания и Азия. Автори на фотографиите в..

публикувано на 22.11.19 в 11:27

"Сънодива" - пиеса за женската философия за живота

На 28 ноември и 9 декември в Нов театър НДК ще бъде премиерата на “Сънодива”. Това е режисьорския дебют на Красимира Дуковска , която е и автор на текста. През 2017 г. тя завършва магистратура “Актьорско майсторство” и “Театрална режисура” в Нов..

публикувано на 22.11.19 в 10:34