Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Започна традиционният футболен турнир за купа "Христо Радованов" в Радомир

Снимка: архив
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на традиционния футболен турнир за купа "Христо Радованов" в Радомир, който тази година е част от инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive. В надпреварата се включват представители на всички училища в общината. Андонов поздрави участниците в състезанието и връчи на организаторите поздравителен адрес от министър Красен Кралев.

Министерство на младежта и спорта е осигурило подаръци и спортни пособия за участниците в надпреварата.

Преди началото на футболния турнир, с тържествен ритуал бе открит барелефът на Христо Радованов - деятел, посветил целия си живот на развитието на спорта в района.

Европейска седмица на спорта #BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Станислав Владимиров

Станислав Владимиров: Оттокът на яз. "Студена" е намалял

Ако няма интензивни валежи до март, Перник остава на воден режим, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров след среща с главния прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник Иван Гешев и обясни: Прокуратурата се е самосезирала, паралелно с моя сигнал, обединили са..

публикувано на 22.11.19 в 11:14

Представят резултати от Интегрирания проект за качеството на въздуха

Зам.-кметът на Столичната община Йоана Христова ще представи информация за напредъка на Интегриран проект (ИП) „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух”. Главна му цел е да допринесе за намаляването на количеството на фините прахови частици, с размер до 10 микрометра (ФПЧ10), които са основен..

публикувано на 22.11.19 в 10:21
Вяра Церовска

Вяра Церовска: Не съм била на работа, когато е дошло писмото от ВиК

Бившият кмет на Перник Вяра Церовска заяви, че водопреносната мрежа в града е строена в средата на миналия век, а сериозно влияние върху нея е оказало и земетресението през 2012 г. Пред БНТ Церовска обясни, че не е била на работа на 10 октомври, когато е входящата дата на писмото от ВиК до общината по повод недостига на вода в язовир "Студена" и..

публикувано на 22.11.19 в 08:55

Здраве и стил на живот - избрано от печата

315 000 на воден режим в страната, извежда в заглавие МОНИТОР . Нарушено водоснабдяване има в 17 области на страната, 40 общини, 12 града, 160 села. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Той бе на изслушване в парламента по повод водната криза в Перник. Сред по-големите градове, засегнати от..

публикувано на 22.11.19 в 08:45

Облачно поне няколко дни

Днес ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, по-значителни Централна България. Почти без валежи ще остане в източните райони. С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен вятър от изток-североизток ще продължи да застудява. Дневните температури ще са почти без дневен ход. Минималните температури ще са между 5 и 10..

публикувано на 22.11.19 в 08:15

Безплатни изследвания в Европейската седмица за тестване за хепатит

По последни данни днес 71 милиона души по света са хронично заразени с вируса на хепатит С, а това го прави едно от най-разпространените инфекциозни заболявания и заплахи за здравето ни. Епидемията продължава да расте с плашещото темпо от 1,75 милиона нови заразявания годишно. През 2016 г. World Health Assembly - форумът, чрез който 194 държави..

публикувано на 21.11.19 в 17:16

Отново повишават банкови такси

Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново - предупреждение за това може да се види на интернет страниците на част от банките, а новите по-високи цени идват в навечерието на влизането в сила на европейска директива, според която трансграничните преводите в евро поевтиняват от 15 декември. В коментар по темата Десислава Николова от..

публикувано на 21.11.19 в 09:49