Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Виждам те. Виждаш ме" - кампания за безопасност на велосипедистите

Обучение по глобалната програма "Виждам те. Виждаш ме" за безопасност между велосипедистите и камионите на пътя, се проведе в 18-то училище “Уилям Гладстон". Партньор на инициативата е Главна дирекция "Национална полиция" на МВР. Техни експерти запознават учениците с правилата за велосипедистите.

“За велосипедистите има регламентация къде трябва да се движат като водачи на превозни средства. В повечето случаи нямаме велосипедни алеи, но когато се движат по пътното платно, велосипедистите трябва да знаят, че не са достатъчно видими и по всякакъв начин трябва да осигурят своята видимост с по-ярки дрехи, задължително да имат защитна каска и налакътници и да са много внимателни", казва Росен Рапчев

По време на обучението децата имаха възможност да се качат в кабината на камион, за да се уверят лично къде са "мъртвите точки", в които шофьорът не може да ги види в огледалата.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Немският коледен базар в София стопля душата в студените дни

Коледният дух завладява столицата този петък, 22 ноември. За девети пореден път ще можем да се насладим на традиционния немски коледен базар в Градската градина, в близост до Народния театър. Питателни ястия, неустоими напитки, ръчно-изработени сувенири и забавна музикална програма са само част от радостите, които можем да очакваме тази година...

обновено на 21.11.19 в 11:12

Накъде в София

ФОРУМ Първото издание на Relogia е озаглавено Човешкото измерение . Събитието e първото по рода си в България и представя последните иновации, oбединяващи науката, изкуството и технологиите в образованието, изследванията и културата в контекста на световните STE(A)M тенденции. Форумът се провежда под почетното председателство на..

публикувано на 21.11.19 в 10:42

СУ издаде сборника „Дневникът на Етерия - поклонение до Светите земи“

В Софийския университет “Климент Охридски” се провеждат Климентовите дни, които съпровождат празника на висшето училище на 25 ноември. Част от празничния календар e „Дневникът на Етерия - поклонение до Светите земи“ - сборник, който е резултат от съвместната работа на преподаватели от Богословския факултет, преводачи и коректори.  Сборникът е съставен..

публикувано на 21.11.19 в 10:07
д-р Бойко Пенков

Нова белодробна трансплантация е възможна при донорска ситуация

В случай на донорска ситуация, може да бъде извършена трансплантация на бял дроб в България. Това заяви пред Радио София зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков , който се включи в Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“. Д-р Пенков получи донорска карта от доброволците на Българския червен..

публикувано на 20.11.19 в 17:16

Имат ли решение проблемите в район "Красна поляна"

Столичният район "Красна поляна" е със сравнително добро разположение спрямо центъра, но в много отношения изостава от съседните административни райони. Това разминаване забелязва и районният кмет Иван Чакъров (Местна коалиция ГЕРБ /СДС).  На втория тур на местните избори той спечели надпреварата с независимия Георги Миланов и застана начело..

публикувано на 20.11.19 в 16:44

Бизнес по време на майчинство? Мисия възможна

Може ли една жена да създаде собствен бизнес по време на майчинство? Ще започнем малко по-нетрадиционно, директно с отговора на въпроса, и той е - "Да, може!" Главен герой в тази история е Емилия Братфорд-Георгиева - майка на пълен работен ден, дори когато работи по бизнес проекта си. Когато научава, че е бременна с второто си дете –..

публикувано на 20.11.19 в 15:38

25% повече болни с достъп до лечение благодарение на биоподобните лекарства

Експертният клуб за икономика и политика представи анализ на тема "Достъп до здраве", посветен на достъпа до лекарства в България. В него бяха разгледани ползите от въвеждането на биоподобните лекарства в България. Изследването е извършено в областта на онкологичните, автоимунните, ендокринологични и дерматологични заболявания. Биоподобните..

публикувано на 20.11.19 в 15:24