Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Силата да предизвикаш себе си

Възможно ли е да водиш пълноценен живот, ако си лишен от способността да виждаш. Според Виктор Асенов - да. Той е незрящ и обожава планината, като използва всеки възможен момент, за да бъде някъде сред чистата и дива природа. За предпочитане по-високо. Обикновено на преходи ходи с жена си и техните кучета водачи.

Казва, че планината го зарежда, както нищо друго и непрекъснато предизвиква себе си, защото това го кара да се чувства жив. Новите му страсти са катеренето и колелото. Запознаваме се на състезание по планинско бягане, къде заедно с кучето-водач Идалго пробягва 30 км за около 6 часа, изпреварвайки голяма част от другите бегачи. 

Виктор Асенов е човекът, който показва, че всичко е възможно, когато човек има силна мотивация. Остава да вземем пример от него и да използваме пълноценно всеки момент от живота си. 

За предизвикателствата, които го карат да се чувства жив, спорта при хората в неравностойно положение и мисия възможна ли е да караш колело в София - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Bobo & The Gang" представя пилотния сингъл "Допамин" от бъдещия си албум

„Радиокафе“ влезе в дневния ред на барабаниста Росен Ватев. (Този път не като част от Jeremy? ) След албума "Говори" (2017 г.) на "Bobo & The Gang" -  има нов приятен повод за разговор. А той е новият сингъл на групата. Записваме нов албум. Правим го по по-нов начин, единственото от стария е общия едновременен запис – за да се запази..

публикувано на 12.11.19 в 11:06

Психическото здраве на екипажите - главен фактор за полет до Марс

Преди дни изобретателят и предприемач Илон Мъск разкри в туитър вижданията си за това колко време и ресурси ще трябва да вложи човечеството за колонизиране на Марс. Според него развитието на инфраструктура ще отнеме около 20 години. И докато се говори повече за изграждането на кораби и станции на планетата, то друг, също много важен аспект от..

публикувано на 12.11.19 в 11:03

Накъде в София

МУЗИКА   Деси Добрева ще зарадва почитателите си с концерт в зала 1 на Националния дворец на културата. Сред изненадите са гост-участието на македонския тромпетист Джамбо Агушеви, "100 каба гайди", Цветан Недялков и Михаил Йосифов. ТЕАТЪР Постановката "Декамерон" можете да гледате от 19.00 часа в Театър "Българска армия". Режисьорът..

публикувано на 12.11.19 в 09:25
Владия Михайлова

В какъв квартал и град искате да живеете? – пита изложбата „София утре“

Работата на инициативата „Визия за София“ намира продължение и израз в - изложбата „София утре“. Познаваме добре проблемите на днешна София. Градът се развива и все повече става космополитен – обясни кураторът на изложбата Владия Михайлова. – Предизвикателствата са свързани със застрояването, с въздуха, транспорта, с хората, които са нови и..

публикувано на 11.11.19 в 16:45

Тежката следродилна депресия е опасна за психичното развитие на детето

В предаването „Прощъпулник“ по Радио София засегнахме една тема, която нерядко е болезнен спомен за онези, които вече са минали през бременността и раждането, а именно следродилната депресия. Защо минаваме през това състояние, кога то е обострено и как по-лесно да се справим? Отговори на тези въпроси потърсихме от Цвета Таманова ,..

публикувано на 11.11.19 в 16:32

Дони: Надявам се с моето щастие да не преча на никого

Той е един от най-успешните, разпознаваеми и нестандартни певци в съвременната музикална история на България. Роден и израснал в София, открива призванието си отрано. В един момент от живота му става така, че майчинският разум надделява над чувствата на младия творец и той започва да изучава фармация с идеята да има прилична професия, защото..

публикувано на 11.11.19 в 16:29

40 портрета в книга казват: "Аз съм българка"

Знаете ли, че истинското име на детската писателка Калина Малина е Райна? А, че още през XIX век е имало българки-педагози, и то жени? Отговори на тези въпроси и други любопитни подробности може да откриете в книгата „Аз съм българка” от Петя Александрова и Капка Кънева . Освен 40-те истории на достойни българки, в сборника има и 40..

публикувано на 11.11.19 в 16:05