Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Не са желателни пътувания до Каталуния

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нови протести се организират в социалните мрежи за тази вечер в Барселона, предупреждават от Министерството на външните работи.

Настроението сред по-голямата част от жителите е за мирни протести. Въпреки това препоръчваме на българските граждани да не предприемат без неотложна необходимост пътувания до Каталуния в дните на протестите, се казва в съобщението от министерството.

Постоянно пребиваващите в испанската област български граждани или туристи е добре да избягват районите, в които се организират протестни мероприятия. Остават в сила и предишните предупреждения и съобщения от Министерството на външните работи на България.

Българските граждани могат да се свържат с генералното консулство в Барселона на телефон: +34 937 969 950, както и на телефона за спешни случаи: +34 619 217 097 и с посолството в Мадрид на телефони: +34 913 455 761; +34 913 456 651 и на дежурния телефон в извън работно време: + 34 678 013 846.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново повишават банкови такси

Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново - предупреждение за това може да се види на интернет страниците на част от банките, а новите по-високи цени идват в навечерието на влизането в сила на европейска директива, според която трансграничните преводите в евро поевтиняват от 15 декември. В коментар по темата Десислава Николова от..

публикувано на 21.11.19 в 09:49

Паметникът на Симеон Радев ще бъде открит до Моста на влюбените

Първият в София паметник на българския общественик, писател, дипломат и публицист Симеон Радев ще бъде официално открит днес от 12 часа. Скулптурата на автора на "Строители на съвременна България" е разположена в непосредствена близост до НДК (откъм Моста на влюбените). Творбата е изработена от скулптора Янко Бонев, по проект на арх. Петър Стрясков...

публикувано на 21.11.19 в 09:33

Християните честват Въведение Богородично

Българската православна църква чества днес големия християнски празник Въведение Богородично – празник на Божията майка и Ден на православната християнска младеж и семейство. Това е един от големите богородични празници в годишния календарен цикъл на църквата. Той е един от главните празници заедно с Успение, Благовещение и Рождество Богородично..

публикувано на 21.11.19 в 08:58

В "Лозенец" спира водата за 8 часа и половина

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Лозенска планина“ в жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.30 часа в района на: бул. „Черни връх“, ул. „Плана планина“, ул. „Св. Теодосий Търновски“, ул. „Йоан Екзарх“ и ул. „Гребен планина“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода”..

публикувано на 21.11.19 в 08:49

Облаци и дъжд

Днес ще бъде предимно облачно.Ще има валежи от дъжд, на повече места и по-значителни в Централна и Източна България, докато в западните райони ще има и временни разкъсвания на облачността. С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен източен вятър ще започва да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са между 7 и..

публикувано на 21.11.19 в 08:25

Френски медии се опълчиха срещу "Гугъл"

Френските медийни организации подадоха жалба срещу Google до органа за конкуренция на страната заради отказа на американския интернет гигант да плати за показване на тяхното съдържание. Този ход създава битка на правния фронт с Google по нов закон за авторското право на ЕС, който може да има огромни последствия за бъдещето на пресата...

публикувано на 20.11.19 в 19:39
Кирил Ананиев

Готов е предварителният доклад за трагичния случай с дете в София

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е получил предварителен доклад от извършваната проверка на дейността на трите лечебни заведения - Специализираната детска болница „Проф. д-р Иван Митев“, УБ „Лозенец“ и УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, имащи отношение към случая с починалото в края на миналата седмица 3-годишно дете...

публикувано на 20.11.19 в 18:13