Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Д-р Делян Георгиев: Ще инициирам референдум за строителството в район "Изгрев"

д-р Делян Георгиев

Д-р Делян Георгиев е новият кмет на столичния район "Изгрев". Той е роден и живее в един от кварталите в района - "Дианабад". Досега е работил като лекар в Спешна медицинска помощ - София. Д-р Георгиев, който бе кандидат на "БСП за България", спечели изборите, получавайки 5730 гласа, срещу досегашния кмет Цветомир Жеков, за когото бяха гласували 4440 души.

Общото между работата в Спешната помощ и управлението на кметство според д-р Георгиев е желанието да си полезен за хората. Това, което ще му бъде полезно от опита му дотук, според него, е дисциплината, която човек трябва да има, за да работи в спешния център. Казва, че е запознат с исканията на съкварталците си относно развитието на района, запознат е и с проблемите, като един от основните за него е тежкото презастрояване на района:

Не можеш да спреш прогреса, не можеш да спреш новото, но всяко едно строителство, особено жилищното, трябва да бъде регулирано и съобразено със съществуващата инфраструктура.

Сред намеренията на д-р Георгиев е да предизвика мораториум върху жилищното строителство, посредством иницииране на местен референдум. "Това ще бъде задействано веднага", обеща д-г Георгиев и подчерта, че смята да работи с гражданите на района.