Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

60 камери направиха Женския пазар по-сигурен и посещаван

Снимка: БТА
По-сигурно и по-посещаемо място е станал Женският пазар, откакто заработи системата за 24-часово видеонаблюдение. Това отчитат от общинското дружество „Пазари Възраждане“, което стопанисва тържището. По данни на 3 РПУ, престъпността в района също е намаляла, а за безопасността допринася и допълнителното осветление, което беше монтирано.

"Денонощно, над 60 камери покриват зоната на Женския пазар. Системата за сигурност показва и в кои сектори и магазини на пазара има най-голяма концентрация на посетители. А това определено се отразява върху броя на посетителите, като между 40 000 и 50 000 души посещават месечно Женския пазар. За популярността на най-стария и голям пазар в столицата допринасят и нововъведенията, които дружеството „Пазари Възраждане“ прилага", каза изп. директор на „Пазари Възраждане“ Драгомир Димитров. 

Драгомир Димитров се надява, че за утвърждаването на Женския пазар като модерна градска територия ефект има и провеждащият се отскоро всяко събота фермерски пазар. Той поясни, че има готовност да бъдат посрещнати както много посетители, така и много изложители. 

И тази събота фермерският пазар на Женския пазар ще се проведе от 10.00 до 18.00 часа, като на него освен да си купите свежа земеделска продукция и биокозметика, може да опитате и приготвени на място ястия.
Чуйте повече в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В София има вече 200 "умни светофари"

В София има над 370 светофарни уредби, като почти 200 от тях вече се водят "умни светофари". За съжаление тяхното управление може да бъде компрометирано, тъй като подобно на много светофари в цял свят, и столичните вероятно използват радио сигнали и пароли, които са зададени по подразбиране от производителите на системите и не са сменени в последствие от..

публикувано на 12.11.19 в 18:52

Преходът свърши, да живее преходът...

Четиринайсет автори, всеки от които разгръща в по 12 страници своите спомени и размисли за отминалите 30 години - това предлага уникалното по мащаба и формата си издание "Преходът - 30 години по-късно" , заедно с голяма доза полемика по важни за обществения живот теми и поглед към бъдещето. Авторите са имена на съвременници, познати с..

публикувано на 12.11.19 в 16:50
Доц. Костадин Ангелов

Александровска болница посреща 140-годишнината си с планове за още ремонти

Ремонт на три сгради, оборудване с най-съвременна апаратура на Клиниката по урология, създаване на център за лечение на рак на простатата и разширяване на центъра за лечение на пациенти със затлъстяване са сред основните цели на ръководството на Александровска болница в 3-годишната програма за управление. Лечебното заведение ще отбележи 140 години от..

публикувано на 12.11.19 в 16:08

Дарявайки орган, се запазва частица от дарителя

Темата в предаването “Радиоприемница” тази седмица е донорството. Министерство на здравеопазването започна кампанията “Да! За живот!”, в която участва и актрисата Неда Спасова , известна с ролята си на сестра Кая от известния сериал “Откраднат живот”. С нея разговаряме за трансплантациите и донорството без табу по темата. “Много хора не знаят за..

публикувано на 12.11.19 в 15:32
Йорданка Фандъкова

Фандъкова иска нови ресори "Строителство", "Дигитализация и инвестиции" и "Транспорт"

Да бъдат създадени три нови ресора в Столичната община - "Строителство", "Дигитализация и инвестиции" и "Транспорт", предложи столичният кмет  Йорданка Фандъкова , след като положи клетва и официално встъпи в длъжност за четвърти път. Тя изтъкна, че това са големите мотори на промяната за София и това е начинът да бъде увеличена скоростта на..

обновено на 12.11.19 в 15:01

Тежката следродилна депресия е опасна за психичното развитие на детето

В предаването „Прощъпулник“ по Радио София засегнахме една тема, която нерядко е болезнен спомен за онези, които вече са минали през бременността и раждането, а именно следродилната депресия. Защо минаваме през това състояние, кога то е обострено и как по-лесно да се справим? Отговори на тези въпроси потърсихме от Цвета Таманова ,..

обновено на 12.11.19 в 14:18

Трамвай излезе от релсите и блъсна жена пред Съдебната палата

Жена е пострадала, след като трамвай излезе от релсите пред Съдебната палата в София на кръстовището на бул. „Витоша“ и „Алабин“. Пострадалата е откарана в болница. Жената е преминавала в близост до трамвая и е била блъсната. Заради инцидента бе спряно движението на трамваите в посока „Лозенец“. На място има екипи на полицията. Около 13.30 часа..

публикувано на 12.11.19 в 13:08