Накъде в София

Снимка: http://sofiatheatre.eu

ИЗЛОЖБИ

Изложбата „Българските азбуки“, която представя 20 изображения на глаголически букви и техните съответствия в старобългарската кирилица и в съвременната българска азбука, се открива в Галерия на открито в Градската градина. . С буквите са оформени думите българския, дух, вечност, носещи посланието, че българският дух е вечен. В долната част на всяко изображение са разположени глаголическите букви, които имат съответствие в българската азбука. Изложбата се организира от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН.

МУЗИКА

"Mamma Mia!" се завръща на сцената на Софийската опера с четири нови спектакъла - на 30 април, 1 и 2 май. Тази вечер началото е в 19.00 часа. Любовта, страстите и изненадващите ситуации на гръцки остров ни въвличат в завладяваща романтична комедия.

ТЕАТЪР

Спектакълът „Емигрантски рай“ от Димитър Динев може да гледате от 19.00 часа в Театър "София". Постановката изследва поведението на няколко гастарбайтери, след трагичната смърт на 41-годишния им приятел по време на работа на строителен обект в Австрия. Началото е в 19.00 часа

"Аз обичам, ти обичаш, тя обича" от Теди Москов и Симон Шварц започва в 19.00 часа в Малък градски театър "Зад канала". На сцената ще видим Ирини Жамбонас, Каталин Старейшинска, Таня Пашанкова, Иван Петрушинов, Филип Аврамов, Малин Кръстев.

"Нашата голяма френска сватба" ще бъде представена от 19.00 часа на Открита сцена ( "Сълза и смях" ). Режисьор е Асен Блатечки, в ролите - Герасим Георгиев - Геро, Бойко Кръстанов, Евгени Будинов, Светлана Бонин, Евелин Костова, Рада Кайрякова, Христо Бонин.

"Черна комедия" от Питър Шафър е заглавието от афиша на Театър "Българска армия". Постановката е на Иван Урумов, който е заложил на актьорите Веселин Анчев, Луизабел Николова, Анастасия Ингилизова.