Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Слънчев джаз плюс

Най-старото джаз-предаване в софийския ефир: Слънчев джаз+. От 1 април 1992 в ефира на БНР (кръстник: Чик Кърия). От 15 октомври 1995 в РФИ-София и от 1 ноември 2009 - един пълноценен час всяка неделя след 21:00 часа само по Радио София.

Водещ - Людмил Фотев

"Една реалност, надминала мечтите ни" (Шърли Хорн), "Не слушайте само джаз, слушайте всяка хубава музика" (Ришар Галиано).
От 1995-а дава името си на ежегодния Джаzz+ фестивал в София.

Подкаст на избрани предавания в сайта на интернет-програмата на БНР binar.bg и още от автора на ludmiljazz.wordpress.com.

Ануар Брахем

Нови проекти на Ануар Брахем и Авишай Коен, плюс "кръстници" на Слънчев джаз+

В предпоследното си ноемврийско издание Слънчев джаз+ представя някои от артистите в едномесечния Международен джаз фестивал в Мадрид , откъдето преди четвърт век започна предаването. Случайно или не, четирите концерта са на наши "кръстници",..

публикувано на 20.11.17 в 10:25
Международният джаз празник в испанската столица е през целия ноември

Мадридския джаз фест, с който преди четвърт век започна Слънчев джаз+

Октомврийските софийски джаз-фестивали отзвучават, ред е на традиционното ни гостуване в Д'Жаз Невер - Франция и връщане в Мадрид с едномесечния фестивал, с който започна преди 25 години това предаване. Документални записи на последните ни гости..

обновено на 30.10.17 в 09:31
Естрея Моренте и Пепе Абичуела

60 години сценично присъствие на Пепе Абичуела

Слънчев джаз+ с предпоследно предаване от поредицата за софийските джаз фестивали Оле! и Жълтите павета . Още документални записи от финалната вечер с Гжех Пьотровски трио с Теодосий Спасов. В началото - изпълнения от последната седмица на дуото..

обновено на 23.10.17 в 09:42
Гжех Пьотровски и Теодосий Спасов обхождат с очи сценичния свод

Квартетът на Гжех Пьотровски на "Жълтите павета"

В Слънчев джаз+ на 15 октомври ви предложихме документални записи от фестивала "Жълтите павета" - квартетът на Гжех Пьотровски с гост Теодосий Спасов . В последната част на предаването гостува дуото Мария Арнал - Марсел Бажес, които ще гледаме..

обновено на 16.10.17 в 14:34
Мария Арнал и Марсел Бажес

Мария Арнал и Марсел Бажес, Рикардо Морено и музика от "Жълтите павета"

Слънчев джаз+ продължава с документални записи от софийските фестивали този месец. Интерлюдия на Рикардо Морено, китарист на Хорхе Пардо и акапела на Мария Арнал в навечерието на концерта им в София на ¡Оlé! фестивал на 18 октомври. Още с тях в..

обновено на 09.10.17 в 11:10
Виртуозът на флейтата Хорхе Пардо специално за слушателите на Радио София (вляво е водещият Людмил Фотев)

Хорхе Пардо и други фестивални участници и фаворити

През октомври Слънчев джаз+ е на софийска фестивална вълна - Оле! и Жълтите павета . Започваме с документални записи от първия концерт от ¡Оlé! фестивал - Хорхе Пардо на живо часове след като поздрави Радио София с десетата ни годишнина...

публикувано на 02.10.17 в 10:55
Фил Уудс и Йорданис Цомидис

Фил Уудс и Йорданис Цомидис - бозуки в джаз пиеси

Слънчев джаз+ през септември изравя скрити съкровища. В първите три предавания ще звучат първите записи на бозуки в джаз пиеси - албумът е на саксофониста Фил Уудс и Йорданис Цомидис, нюйоркски майстор на гръцката лютня от средата на 50-те до смъртта..

обновено на 04.09.17 в 11:51

След 12 години: Силвия Перес - вече звезда

Последният изцяло концертен Слънчев джаз+ през август ни води в Арл с откритието ни отпреди 12 години - Силвия Перес , сега звезда. Финалът е както миналия път - откъс от концерта на Чикуело и Мескида в Джазахед. Нощта е млада!..

обновено на 28.08.17 в 11:46
Любомир Господинов, Теодосий Спасов, Ерол Ракипов

Трио "Гатанка" с десет авторски и колективни импровизации

През август Слънчев джаз+ ще ви разхожда из концерти и фестивали , където наши любимци срещат своите публики. Началото е малко по-различно и много по-изненадващо. Когато Ерол Ракипов ни гостува преди около месец, видяхте импровизацията му с Теодосий..

обновено на 07.08.17 в 11:24
 Щефан Микус

Джипси-суинг в почит на трима от най-големите: Жорж Брасенс, Борис Виан и Серж Генсбур

В последния юлски брой завършваме темата за мостовете между стиловете от различни брегове. Новият авторски проект на гостувалия ни в Джаз+ фестивал Щефан Микус ни води във вътрешните морета и събира в несрещана комбинация струнни от цял свят..

обновено на 31.07.17 в 10:40