Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Слънчев джаз плюс

Най-старото джаз-предаване в софийския ефир: Слънчев джаз+. От 1 април 1992 в ефира на БНР (кръстник: Чик Кърия). От 15 октомври 1995 в РФИ-София и от 1 ноември 2009 - един пълноценен час всяка неделя след 21:00 часа само по Радио София.

Водещ - Людмил Фотев

"Една реалност, надминала мечтите ни" (Шърли Хорн), "Не слушайте само джаз, слушайте всяка хубава музика" (Ришар Галиано).
От 1995-а дава името си на ежегодния Джаzz+ фестивал в София.

Подкаст на избрани предавания в сайта на интернет-програмата на БНР binar.bg и още от автора на ludmiljazz.wordpress.com.

Волфганг Мутшпил

Волфганг Мутшпил е с китарата в Буенос Айрес, а Якоб Бро, Томас Морган и Джоей Барон - в Копенхаген

Слънчев джаз+ продължава излъчването на откъси от новите продукции на едни от лидерите на афро-кубинския и южно-средиземноморския джаз - Омар Соса (в дуо с Илян Канисарес), Лионел Луек и Дафер Юсеф. Цялостно слушане на албумите им в кураторските..

публикувано на 21.10.18 в 07:20
Илян Канисарес и Омар Соса

Хавански и други носталгии на Омар Соса и Илян Канисарес в първия им съвместен албум

Вторият октомврийски Слънчев джаз+ започва с първия съвместен албум на живеещите в Европа кубинци Омар Соса и Илян Канисарес. След техните хавански и други носталгии, още един спомен от детството - с пианиста Шай Маестро и първия му албум за..

публикувано на 14.10.18 в 07:20
Италианският маестро Паоло Фрезу и шведският джаз басист Ларс Даниелсон

Паоло Фрезу и Ларс Даниелсон със съвместен албум, плюс Лионел Луек и още Антонио Серано

Първият октомврийски Слънчев джаз+ започва с прощаване с двама изключителни музиканти, оставили по различен начин своите отпечатъци в света на джаза. Слушаме Шарл Азнавур в компанията на един от първите ни "кръстници" - Мишел Петручани. Джери Гонсалес..

публикувано на 07.10.18 в 07:15
Антонио Серано не се разделя с устната си хармоника

Антонио Серано - майсторът на устната хармоника

Последният септемврийски Слънчев джаз+ продължава с излъчването на останалата част от Левантинската симфония номер 1 на Ибраим Маалуф. В очакване на концерта в София на един от най-големите живи майстори на устната хармоника в джаза - испанецът Антонио..

публикувано на 30.09.18 в 07:20
Ник Барч (на пианото) със свои колеги

Пианистите Марцин Вашилиевски и Ник Барч, плюс френски тромпетисти-композитори

Слънчев джаз+ на 23 септември се разделя макар и трудно с летните фестивални сцени. Началото е с откъси от концертите на китариста Шимо Тебар и пианиста Марцин Вашилиевски от Ейвиса джаз на о-в Ибиса. Още малко пиано с последния опус на минималиста Ник..

публикувано на 23.09.18 в 07:20
Сусана Бака на Джаzz+ фестивал

Джаз пътешествие от Босфора през Африка до Карибите и Перу

Слънчев джаз+ ни предлага околосветско пътешествие, започващо от Босфора и минаващо през Африка (албумът "Мигриращи градини" на Ансамбъл Константинопол и Аблайе Сисоко), за да ни разходи из Карибите и Перу с приятелите ни Елиадес Очоа и Сусана Бака...

публикувано на 16.09.18 в 07:15
 Авишай Коен в Джаз а ла Вилет

Авишай Коен от френски фест, Торд Густавсен с нова авторска музика, плюс "Лед Цепелин" на акордеон

И във втория септемврийски Слънчев джаз+ оставаме на лятна фестивална вълна с финала на концерта на Авишай Коен миналата седмица в Джаз а ла Вилет - Париж. Отбелязваме и новото връщане на Торд Густавсен към музиката, с която ни завладя преди две..

публикувано на 09.09.18 в 07:20
На пианото - Чано Домингес...

Стенли Кларк и неговият хумористичен джаз-отговор на т.нар. "алтернативни факти"

Последното от предаванията, посветени на летния фестивален и концертен живот започва с излезлия концертен албум на един от "кръстниците" ни, Чано Домингес , заедно с баса на наскоро гостувалия ни Хавиер Колина. В продължение - откъс от последния..

публикувано на 02.09.18 в 07:15
Esbjörn Svensson

Йосбьорн Свенсон - от Лондон, плюс концертни записи на Ал ди Меола

Слънчев джаз+ на 26 август почти приключва лятната фестивална серия. Два концерта са в центъра на вниманието ни. Първият е на един от "кръстниците" ни, преселилият се вече в отвъдното Йосбьорн Свенсон. Мястото е Берлин, годината - 2005, малко преди да..

публикувано на 26.08.18 в 07:15
Данило Реа (пиано) и Роберто Гато (ударни)

Дуото Данило Реа и Роберто Гато пред публика

На 19 август Слънчев джаз+ е на италианска вълна. Началната композиция винаги се свързва с Луис Армстронг, но в 2004-та я прави Лучо Дала. Следва дуото Данило Реа - Роберто Гато. Много Гершуин, Жобим и Бийтълс. Нощта е млада.

обновено на 20.08.18 в 13:13