Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Слънчев джаз плюс

Най-старото джаз-предаване в софийския ефир: Слънчев джаз+. От 1 април 1992 в ефира на БНР (кръстник: Чик Кърия). От 15 октомври 1995 в РФИ-София и от 1 ноември 2009 - един пълноценен час всяка неделя след 21:00 часа само по Радио София.

Водещ - Людмил Фотев

"Една реалност, надминала мечтите ни" (Шърли Хорн), "Не слушайте само джаз, слушайте всяка хубава музика" (Ришар Галиано).
От 1995-а дава името си на ежегодния Джаzz+ фестивал в София.

Подкаст на избрани предавания в сайта на интернет-програмата на БНР binar.bg и още от автора на ludmiljazz.wordpress.com.

Публикации

Чано Домингес

Чано Домингес в три албума с неговото име

"Слънчев джаз+" на 17 ноември представя любимия испански фламенко-джаз пианист Чано Домингес в три албума с неговото име, излезли в две последователни седмици. В същия период двама американски музиканти издадоха свързани с европейското кино албуми -..

публикувано на 17.11.19 в 07:35
От изявата на Антонио Форчоне и Дженк Ердоган в София са минали само броени дни

Концертни изпълнения на китарното дуо Антонио Форчоне и Дженк Ердоган, плюс Кийт Джарет (също live)

Десетоноемврийският "Слънчев джаз+" идва с концертни изпълнения на китаристите Антонио Форчоне и Дженк Ердоган от София. Също в София пианистът Чучо Валдес изсвири своята почит към колегата си Милчо Левиев, а в Мюнхен Кийт Джарет бе записан на..

публикувано на 10.11.19 в 07:25
Дейв Холанд, Закир Хюсеин и Крис Потър ще чуем на финала

Френска линия с познайници от Д'Жаз в Невер

Първият ноемврийски "Слънчев джаз+" открива "френския" месец с поредното ни гостуване на фестивала Д'Жаз в Невер, Бургундия. Но френската джаз-сцена има и събитие, което обобщава най-доброто през отминалата година - наградите "Victoires du Jazz" . Нищо..

публикувано на 03.11.19 в 07:40
Роберто Фонсека

Пианата на Роберто Фонсека и Омар Соса, плюс Дейв Холанд със Закир Хюсеин

Последен октомврийски "Слънчев джаз+" с последните записи на няколко от нашите "кръстници" - тромпетистът Ерик Трюфа, китаристът Силвен Люк (в дуо с корнета на Стефан Белмондо" и двама кубински композитори и пианисти - Роберто Фонсека и Омар Соса, чиято..

публикувано на 27.10.19 в 07:35
Милчо Левиев (с белия костюм) във Второ студио на БНР по време на 13-ото издание на

Импровизации на Милчо Левиев с Антони Дончев и Теодосий Спасов

Както обещахме в миналия брой на предаването, от нашите архиви - по-точно, от 13-ото му издание слушаме отново импровизациите на 4 ръце на Милчо Левиев и Антони Дончев от Второ студио на БНР, както и версия на "Лятото" на Гершуин от Милчо и Теодосий..

публикувано на 20.10.19 в 07:35

Почит към Маестро Милчо Левиев, импровизации на Любомир Господинов и пиеси на Авишай Коен

Вторият октомврийски "Слънчев джаз плюс" започва с нашата почит към Маестро Милчо Левиев. В първата композиция, "Take the A-train", заедно с руснака Валерий Пономарьов, кубинеца Пакито де Ривера и чеха Иржи (Джордж) Мраз, нa 7.9.2007 свирят в концерт..

публикувано на 13.10.19 в 07:30

Нов проект на френския тромпетист с ливански корени Ибраим Маалуф

Първият октомврийски "Слънчев джаз+" започва с новия проект на френския тромпетист с ливански корени Ибраим Маалуф с гости кубинските пианисти Роберто Фонсека, Алфредо Родригес и Харолд-Лопес Нуса, които вече сме ви представяли. Продължението е с двама..

публикувано на 06.10.19 в 07:40
Шахин Новрасли

Изпълнения на Шахин Новрасли, плюс джаз-версии на поп хитове

В последния септемврийски брой "Слънчев джаз+" започва с азерския джазмен Шахин Новрасли. Освен авторски композиции и джаз стандарти, в предаването звучат и поп хитове в джаз-версии на Шантал Шамберлан (на снимката вдясно) и Кайе Калима...

публикувано на 29.09.19 в 07:40
Ще чуем няколко от последно издадените композиции на Матия Дзапа и Иво Кова (Ковачев)

Нова продукция на Иво Кова - Матия Дзапа, плюс концерт в почит на Арета Франклин

В "Слънчев джаз+" ще надникнем в новата продукция на дуото Иво Кова (Ковачев) - Матия Дзапа, записана в Първо студио на БНР и издадена от "Юнивърсъл" - Италия, където негови авторски композиции се редуват с транскрибирани от него творби на Пат Матини...

публикувано на 22.09.19 в 07:35
Иво Кова и Матия Дзапа в Първо студио на БНР

Откъс от новия опус на Роберто Фонсека и още от албума "Виз-а-ви" на Иво Кова - Матия Дзапа

В месеца на голямото завръщане "Слънчев джаз+" - с предпремиери и премиери. Началото е с първия откъс от новия опус на Роберто Фонсека, където клипът е едва ли не по-добър от музиката. Продължението е със записания в Първо студио на БНР..

публикувано на 15.09.19 в 07:40