Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Слънчев джаз плюс

Най-старото джаз-предаване в софийския ефир: Слънчев джаз+. От 1 април 1992 в ефира на БНР (кръстник: Чик Кърия). От 15 октомври 1995 в РФИ-София и от 1 ноември 2009 - един пълноценен час всяка неделя след 21:00 часа само по Радио София.

Водещ - Людмил Фотев

"Една реалност, надминала мечтите ни" (Шърли Хорн), "Не слушайте само джаз, слушайте всяка хубава музика" (Ришар Галиано).
От 1995-а дава името си на ежегодния Джаzz+ фестивал в София.

Подкаст на избрани предавания в сайта на интернет-програмата на БНР binar.bg и още от автора на ludmiljazz.wordpress.com.

Фил Уудс и Йорданис Цомидис

Фил Уудс и Йорданис Цомидис - бозуки в джаз пиеси

Слънчев джаз+ през септември изравя скрити съкровища. В първите три предавания ще звучат първите записи на бозуки в джаз пиеси - албумът е на саксофониста Фил Уудс и Йорданис Цомидис, нюйоркски майстор на гръцката лютня от средата на 50-те до смъртта..

обновено на 04.09.17 в 11:51

След 12 години: Силвия Перес - вече звезда

Последният изцяло концертен Слънчев джаз+ през август ни води в Арл с откритието ни отпреди 12 години - Силвия Перес , сега звезда. Финалът е както миналия път - откъс от концерта на Чикуело и Мескида в Джазахед. Нощта е млада!..

обновено на 28.08.17 в 11:46
Любомир Господинов, Теодосий Спасов, Ерол Ракипов

Трио "Гатанка" с десет авторски и колективни импровизации

През август Слънчев джаз+ ще ви разхожда из концерти и фестивали , където наши любимци срещат своите публики. Началото е малко по-различно и много по-изненадващо. Когато Ерол Ракипов ни гостува преди около месец, видяхте импровизацията му с Теодосий..

обновено на 07.08.17 в 11:24
 Щефан Микус

Джипси-суинг в почит на трима от най-големите: Жорж Брасенс, Борис Виан и Серж Генсбур

В последния юлски брой завършваме темата за мостовете между стиловете от различни брегове. Новият авторски проект на гостувалия ни в Джаз+ фестивал Щефан Микус ни води във вътрешните морета и събира в несрещана комбинация струнни от цял свят..

обновено на 31.07.17 в 10:40
Мадлен Пейру ще чуем с

Мадлен Пейру, Кърт Елинг, Лусиана Соуза и Камий Берто изпяват живота на Чарли Паркър

В четвъртия юлски брой продължаваме темата за мостовете между стиловете от различни брегове. Джаз-идиомът в тангото този път е на финала с трио, взело за име името на тангото Малена. В началото отдаваме почит на пренаписаната история на..

обновено на 24.07.17 в 10:30
Теодосий Спасов и Ерол Ракипов в Първо студио на БНР

Композиторът и вибрафонистът Ерол Ракипов! Приятно ни е

Третият юлски брой на предаването има специален гост - композиторът и вибрафонистът Ерол Ракипов, с който говорим за последния му проект Distant Dreams. Мост между поколенията - учителят му Гари Бъртън е и автор на анотацията във вътрешната корица. Мост..

обновено на 17.07.17 в 10:48

Между стиловете от различни брегове

Вторият юлски брой на предаването продължава темата за мостовете между стиловете от различни брегове. Джаз-идиомът е водещ в няколко танга. Освен триото с име на танго - Малена и по-скоро близките им до оригинала Volver и Vuelvo al Sur , слушаме..

публикувано на 09.07.17 в 11:05
Фолкер Гьотце

Мостовете в джаза

Първият юлски брой на предаването е и началото на юлската тема за мостовете в джаза. Едноименното парче (и нов албум) са на немския композитор и тромпетист Фолкер Гьотце, когото досега също сме представяли в афро-проекти с кората на Аблайе Сисоко...

обновено на 03.07.17 в 10:52
Авторът на Слънчев джаз+ Людмил Фотев и Ерик Трюфа (отляво надясно) в джем-фото-сешън

Нови имена, приятели и музика от фестивала "Джаз под ябълковите дървета"

Юни носи лятото и френското изобретение Празник на музиката в първата лятна нощ. Затова и темата на месеца е френската връзка в джаза. Първият юнски брой на предаването е посветен на завършилия пореден фестивал Джаз под ябълковите дървета , на..

публикувано на 11.06.17 в 07:15
Ниньо Хоселе (Niño Josele)

Ниньо Хоселе - с музика на Бил Евънс, Сантяго Лара - с музика на Пат Матини, и още китаристи

Последният майски Слънчев джаз+ започва с концертни изпълнения на двама испански китаристи от музея Рейна София в Мадрид - Ниньо Хоселе - с музика на Бил Евънс, и Сантяго Лара - с музика на Пат Матини. И още китаристи - Чикуело и Бил Фризел с..

обновено на 29.05.17 в 09:11