Rosen Plevneliev dhe liderë të tjerë evropianë bënë thirrje për përforcimin e lidhjeve midis Evropës dhe SHBA-së

Presidenti Plevneliev
Foto: BGNES

Presidenti Rosen Plevneliev dhe 16 liderë politikë evropianë bënë thirrje në një letër të hapur drejtuar presidentit të ri të Shteteve të Bashkuara të Amerikës Donald Trump për përforcimin e lidhjeve midis Evropës dhe SHBA-së. Në letër është nënvizuar se destabilizimi në Ukrainë”, i cili po vazhdon dhe aneksimi i paligjshëm i Krimesë nga ana e Rusisë kërcënojnë paqen, sigurimin dhe rendin ndërkombëtar, të krijuar pas përfundimit të Luftës së Ftohtë. Liderët evropianë janë shqetësuar për shkak të një marrëveshje eventuale me Rusinë, që mund të kërcënojë këto arritje historike. Ndërprerja e sanksioneve aktuale kundër Rusisë do të jetë një gabim i rëndë, mendojnë krerët e shteteve. Kur Amerika është e fortë, ne të gjithët së bashku jemi të fortë – thuhet në letër. 


print Printo
Më shumë nga rubrika

Presidenti pret kompromise serioze në formimin e qeverisë së re

Pyetjes çfarë pret të jetë qeveria e ardhshme të vendit, pasi Komisioni Qendror Zgjedhor shpalli rezultatet definitive të zgjedhjeve parlamentare, presidenti Rumen Radev iu përgjigj, se është me shpresë, se ajo do të punojë për unitetin kombëtar, ndërsa..

botuar më 17-03-30 4.47.MD

Bullgaria Veriperëndimore mbetet regjioni me të ardhura më të ulëta në mbarë BE-në

Bullgaria Veriperëndimore mbetet rajoni me të ardhura më të ulëta për frymë të popullsisë në mbarë BE-në. Këtë e tregojnë të dhënat e Evrostatit për aftësinë blerëse të popullsisë. Aty aftësia blerëse përbën më pak se sa një e treta e..

botuar më 17-03-30 4.38.MD

Forumi i gjashtë Evropian për Sipërmarrje Sociale mbahet në qytetin Pllovdiv

Në qytetin e dytë për nga madhësia Pllovdiv mbahet edicioni i gjashtë i Forumit Evropian për Sipërmarrje Sociale. Marrin pjesë më se 100 ndërmarrje dhe kooperativa sociale nga 16 vende, të cilët ndihmojnë punësimin e njerëzve me aftësi të kufizuara. Duke..

botuar më 17-03-30 3.46.MD