Ekonomia kombëtare humbet dhjetëra milionë për shkak të situatës dimërore

Foto: Arkiv

Humbje për dhjetëra milionë duron ekonomia bullgare si rezultat të të ftohtit, të dëborës, tufaneve dhe bllokimin e rrugëve, pohojnë përfaqësues të Dhomës Ekonomike. Më të prekur janë tregtia, shërbimet spedicionere, turizmi, ndërtimi dhe pronat e patundshme. Humbjet vijnë para së gjithësh nga shpenzimet e rritura për ngrohje dhe për gjenerimin e energjisë elektrike, nga afatet e lëshuara për furnizim dhe pagimin e sanksioneve për këtë. Raportet mjekësore dhe pushimet në këtë periudhë po kështu gjenerojnë humbje për biznesin.


Më shumë nga rubrika
Krasimir Karakaçanov

Ministri i mbrojtjes u shpreh se është më mirë të ndreqen aeroplanët rusë MiG-29, se sa të blihen gjuajtës të rinj

Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov ripohoi pozitën e tij, se është më mirë të meremetohen aeroplanët rusë MiG-29, se sa të blihen gjuajtës të rinj për Ushtrinë Bullgare. Sipas tij meremetimi do të kushtojë më pak. Për riparimin tashmë u..

botuar më 17-09-19 5.58.MD
Jurij Çajka (majtas) dhe Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov bisedoi me Prokurorin e Përgjithshëm të Rusisë Jurij Çajka

Gjatë ditës së dytë të vizitës së tij në Bullgari Prokurori i Përgjithshëm i Rusisë Jurij Çajka u prit në Këshillin e Ministrave nga Kryeministri Bojko Borisov. U shqyrtuan tema të lidhura me sigurinë dhe luftimin e terrorizmit. Borisov u kushtoi një..

rinovuar më 17-09-19 5.30.MD

Ndryshime ligjore do të lehtësojnë punësimin e specialistëve të kualifikuar jashtë BE-së

Po përgatiten ndryshime ligjore, të cilat të lehtësojnë punësimin e specialistëve të kualifikuar nga vendet jashtë BE-së. Bëhet fjalë për të ashtuquajturën “Karta Blu”, me të cilën specialistë të tillë punojnë në Bullgari. Ideja është që karta të jetë..

botuar më 17-09-19 5.17.MD