Eksporti i përgjithshëm i Bullgarisë rritet me 1.5 për qind

Foto: BGNES

Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Sigurimeve gjatë periudhës janar – nëntor 2016 nga Bullgaria janë eksportuar gjithsej mallra me vlerë rreth 21.4 mlrd euro. Kjo do të thotë se kundrejt periudhës përkatëse të vitit 2015 eksporti është rritur me 1.5 për qind. Gjatë periudhës janar-nëntor 2016 në vend janë importuar mallra me vlerë të përgjithshme rreth 23.4 mlrd euro (sipas çmimeve CIF), ose me 1.8 për qind më pak në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2015. Saldoja e përbashkët e tregtisë së jashtme (eksport FOB – import CIF) është negative gjatë periudhës janar – nëntor 2016 dhe është me vlerë rreth 2 mlrd euro.

print Printo
Më shumë nga rubrika

Në Bullgari do të mbërrijnë lipsanat e martirit të shenjtë Pantelejmon

Nga 6 korriku deri më 2 gusht në Bullgari do të ekspozohet koka e martirit Pantelejmon – një prej shenjtorëve më të nderuar në botën e krishterë ortodokse. Pas pagëzimit të tij të krishterë Shën Pantelejmon ka marrë aftësi kuruese dhe çudibërëse, kurse..

botuar më 17-07-24 5.57.MD

Gjatë 15 viteve të fundit të ardhurat e bullgarit janë rritur çdo vit me 120 euro

Në periudhën 2001-2016 të ardhurat mesatare në vit për frymë të familjes në vend janë rritur mesatarisht me 120 euro në vit, ose me 10 euro në muaj, duke arritur 2600 euro. Këtë e tregon një analizë e të ardhurave në Bullgari, e bërë nga Instituti për..

botuar më 17-07-24 5.35.MD

Kryeministri Borisov diskutoi Ballkanin Perëndimor me Zëvendësndihmëssekretarin e Shtetit të SHBA-së për Evropën

Proceset në shtetet e Ballkanit Perëndimor ishin ndër temat më të diskutuara gjatë takimit të Kryeministrit Bojko Borisov me Zëvendësndihmëssekretarin e Shtetit të SHBA-së për Evropën dhe Eurazinë Hoyt Yee. Kryeministri Borisov e vuri theksin te..

botuar më 17-07-24 5.08.MD