Ekspertët tatimorë të Komisionit Evropian mbërrijnë në Sofje

Foto: BGNES

Së shpejti në Bullgari do të mbërrijë një mision i ekspertëve evropianë nga Drejtoria e Përgjithshme “Tatimi i bashkimit doganor” të Komisionit Evropian. Ata do ta ndihmojnë administratën në Ministrinë Bullgare të Financave dhe të institucioneve të tjera mbi disa prej temave tatimore, që duhet të lëvizen nga Bullgaria përpara gjatë kryesisë së saj të Këshillit të BE-së sipas parimit të rotacionit vitin tjetër. Në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare udhëheqësi i drejtorisë Stivën Kuest shprehu shpresë se kryesia bullgare e BE-së do të jetë e suksesshme. Sipas tij shërbimet doganore bullgare kryejnë një punë të mirë dhe luajnë një rol të rëndësishëmnë luftimin e kontrabandës ndërkombëtare dhe narkotikëve.

print Printo
Më shumë nga rubrika
Zotërinjtë Radev dhe Borisov

Bojko Borisov: Thëniet e opozitës, se do të ndihmojë në zgjidhjen e temave më të rëndësishme është pluhur në sytë dhe populizmi i radhës

Thëniet e opozitës, se do të ndihmojë në temat me më shumë rëndësi është pluhur në sytë dhe populizmi i radhës, sjellja e Partisë Socialiste Bullgare është e papërgjegjshme përsa i përket kryesisë bullgare të BE-së. Këtë e tha në një brifing lideri..

botuar më 17-04-25 5.56.MD
Ura e Danubit

U dërmua një kanal kriminal për transferim të migrantëve përmes pikës kufitare “Ura e Danubit

Një kanal kriminal për transferim të migrantëv nga Bullgaria në Rumani, përmes pikës kufitare Ura e Danubit, i cili funksiononte me pjesëmarrjen e nëpunësve policorë bullgarë u shkatërrua pas një operacioni të suksesshëm të organeve me kompetencë...

botuar më 17-04-25 5.39.MD
Arabian Travel Market

Gjithnjë e më shumë turistë nga Emiratet e Bashkuara Arabe zgjedhin malet bullgare

Turistët nga Emiratet e Bashkuara Arabe shfaqin një interes në rritje ndaj natyrës bullgare dhe ndaj pushimeve në mal, sidomos në rajonin e malit Rodopa. Kjo u duk gjatë Ekspozitës më të madhe Ndërkombëtare Turistike në botë arabe, Arabian Travel Market,..

botuar më 17-04-25 5.18.MD