Një bullgare vdiq në Himalajë

| rinovuar më 17-03-21 11.22.PD
Foto: EPA/BGNES

Ministria Bullgare e Punëve të Jashtme ripohoi informacionin se një bullgare 25 vjeçe ka vdekur, kurse 127 turistë të tjerë janë shpëtuar, pasi ishin bllokuar nga një stuhi e fuqishme bore në grykën e malit  Sela në Himalajën Lindore. Incidenti ka ndodhur jo larg Tauangut në shtetin Arunaçal Pradesh, transmetoi Radioja Kombëtare Bullgare. Bullgarja ka vdekur pasi ka rrëshqitur dhe ka rënë një qafë mali.

Më shumë nga rubrika
Ura e Danubit

Bullgarë dhe rumunë kanë dëshirë të ndërtojnë urën e tretë midis të dy vendeve

Bullgarë dhe rumunë kanë dëshirë të ndërtojnë urën e dytë midis qyteteve Ruse dhe Gjurgjevo, e cila do të jetë e treta midis Bullgarisë dhe Rumanisë mbi lumin Danub. Këtë qëndrim e përkrahën përfaqësues të pushtetit shtetëror dhe vendor të të dy qyteteve..

botuar më 17-08-22 6.02.MD

Në Universitetin e Gjuhëve të Huaja “Hankuk” në Seull që prej 12 vitesh jepen mësime të bullgarishtes

Në kuadrin e vizitës në Republikën e Koresë delegacioni parlamentar bullgar i kryesuar nga kryetari i Kuvendit Popullor Dimitër Gllavçev, vizitoi Universitetin e Gjuhëve të Huaja “Hankuk” në Seull, në të cilin mësohet gjuha bullgare. Zoti Gllavçev i..

botuar më 17-08-22 5.38.MD

Godina dhe bulevarde do të stolisen me simbolet e kryesisë bullgare të BE-së

Godina dhe bulevarde kryesore do të stolisenme simbolet e kryesisë bullgare të BE-së. Ndër ta janë Pallati Kombëtar i Kulturës, Rezidenca “Bojana”, Teatri Popullore, Aeroporti i Sofjes dhe bulevardet kryesore të cilat çojnë te ta. Sot përfundon..

botuar më 17-08-22 5.19.MD