Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Lumturisë

Foto: arkiv

Sot shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Lumturisë, shpallur me rezolutë të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, e cila cakton synimin drejt lumturisë dhe mirëqenies si një qëllim fondamental të njerëzimit. Sipas raportit të OKB-së për periudhën e viteve 2013 – 2015 shteti më i lumtur ishte Danimarka, pas kësaj radhiteshin Zvicra dhe Islanda. Në një klasifikim të ngjashëm, bërë nga një qendre studimore britanike sipas një metodike tjetër, ndër shtetet më të lumtura janë Kosta Rika, Meksika dhe Kolumbia. Një anketim i Institutit të Studimit të Popullsisë dhe Njeriut pranë Akademisë Bullgare të Shkencave konstatoi, se megjithëqë bullgarët nuk janë të kënaqur nga mënyra e jetesës, ata arrijnë të jenë të lumtur, sepse nuk e lidhin lumturinë me gjërat materiale, por kryesisht me shëndetin, marrëdhëniet e mira, dashurinë, diellin dhe me ndjenje të tjera të mira.

Më shumë nga rubrika
Presidenti Rumen Radev

Rumen Radev: Lirinë e fituar në vitin 1878 e kemi mbrojtur pavarësisht nga vështirësitë historike

Përvjetori i 140-të i nënshkrimit të Traktatit të Shën-Stefanit është arsyeja të tregojmë përsëri se e vlerësojmë lartë dhe e mbrojmë lirinë tonë – me fjalë të drejta dhe me sjellje të denjë, me pjesëmarrje personale apo me bashkëpunim. Këtë e..

botuar më 18-01-17 6.11.MD
Ndërtesa e Gjykatës së Specializuar Penale

Çështja për sulmin në aeroportin Sarafovo përsëri në Gjykatë

Nëpunësit e aeroportit dhe policët kufitarë ishin dëshmitarët e parë të pyetur në sallën gjyqësore të Gjykatës së Specializuar Penal për çështjen e lidhur me sulmin terrorist më 18 korrik 2012 në aeroportin Sarafovo (pranë qytetit bregdetar bullgar..

botuar më 18-01-17 5.40.MD

12 miliona euro lëshohen për zhvillimin e regjionit trans kufitar Bullgari-Serbi

Pothuaj 12 miliona euro janë parashikuar për zhvillimin e rajonit trans kufitar mes Bullgarisë dhe Serbisë. Projektet, të cilat do të financohen janë për investime dhe do të qëllojnë zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm në regjionin kufitar në..

botuar më 18-01-17 5.05.MD