Dita në fotografi

| rinovuar më 17-03-20 2.31.MD

Снимка
Sipas traditës banorët e Veliko Tërnovos i vendosen veroret e tyre mbi manjolisë së lulëzuar në qendrën e kryeqytetit të vjetër bullgar. Foto: BTA

Снимка
Krokusët e kaltër përsëri i mbyllen livadhet e zonës Predela. Kjo pamje e mrekullueshme mund të shihet duke e kaluar rrugën që i ndan malet Pirin dhe Rilla. Çdo adhurues i natyrës mund të ndalet dhe t’i gëzojë bukuritë delikate të “paralajmëruesve të pranverës”. Foto: BTA Снимка
Sot pranvera astronomike do të vijë në Bullgari në orën 12:29. Sot kemi edhe ekuinoksin pranveror, ku vazhdueshmëria e ditës është baras me atë të natës. Foto: BTA
print Printo
Më shumë nga rubrika

Dita në fotografi

Banka Popullore Bullgare paraqiti një monedhë të argjendtë përkujtimore me mbulesë të pjesshëm të artë  “Han Tervel” nga seria “Mbretërit mesjetarë bullgarë”. Monedha është me nominal prej 10 leva dhe do të lëshohet në qarkullim më 26..

rinovuar më 17-06-23 3.22.MD

Dita në fotografi

Në rezervatin arkitekturor “Plovdivi i Vjetër” zyrtarisht u hap shtëpia e restauruar “Klianti”. Ajo është ndërtuar në mesin e shekullit XVIII-të dhe konsiderohet si njëra nga godinat më të vjetra rilindëse në rezervat. Për renovimin e..

rinovuar më 17-06-22 1.05.MD

Dita në fotografi

Muzeu Arkeologjik i Burgasit tregon ekspozitën e re për stinën turistike. Vizitorët mund të njihen me tri nga thesaret më mbresëlënëse të lidhura me historinë e paraardhësve tanë. Bëhet fjalë për Thesarin e Nadsentmikllosh-it,..

rinovuar më 17-06-21 2.26.MD